Şimdi Ara

Mac Mini ve 4K Ekran Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır Mac bilgisayarları ve işletim sistemini merak ederdim, sonunda nasip oldu ve bir mac mini m2 aldım, apple ekranları ziyadesiyle pahalı olduğu için ekranı Dell U2723QE modeli aldım fakat ekranı 4k olarak kullanamıyorum, pc saptanmış olarak 1080p'yi öneriyor, ayarları 4k yaptığımda aşağıdaki hali alıp bütün her şey minicik oluyor, dock ayarlarından simgeler ve dock büyüyor ama pencereler, menü ve menü içerisindeki yazılar minik kalmaya devam ediyor. Birkaç program denedim pro versiyonları da aldım ama ciddi uyum sorunu yaşadım.

Konu hakkında yardımcı olabilecek kimse varsa minnettar olurum.

• Uzun araştırmalar sonunda bu olayın şuan için çözümünün olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrınlılı bilgi için bu yazı açıklayıcı olur umarım:

appleınsider
    What is Display Scaling on Mac, and why you (probably) shouldn't worry about it | AppleInsider
    https://appleinsider.com/inside/macos/tips/what-is-display-scaling-on-mac-and-why-you-probably-shouldnt-worry-about-it

Not: Bu sinir bozucu durumun tek iyi yanı siz eğer 4k içerik görüntülemek isterseniz (Netfilix, amazon ve youtube gibi) sistem içeriğin 4k olarak oynatılmasına müsade ediyor, vlc ile 4k bir film izlemek istediğimde sorunsuz 4k olarak izleyebiliyorum. Değişik bir durum.

• me.ke kullanıcısına yanıt
    Betterdisplay programı ile de olmadı mı? Sanırım Mac OS teki yazı boyutu çözünürlük ayarlarını yapmışsınızdır diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, bende uzun zamandır merak ederekten macbook pro aldım ve çözünürlüğü max yaptığımda metşn boyutları çok küçük kalıyor, metin ayarlarından yapmak istediğimde beceremedim.

Bence bir yolu vardır. Araştırıyorum bakalım bulabilecek miyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.