Şimdi Ara

Macbook Pro (MD101tu/a) vs Macbook Air(MJVE2TU/A)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün belirttiğim iki bilgisayardan birini almak istiyorum ancak karar veremiyorum. Bilgisayarın bir bölümünde c# çalışmak için windows durucak mac os tarafında ise ios-java gibi programlama türleri için kullanılacak belki ileride 4-5 yıl sonra grafik tasarım için kullanılabilir ama bunu göz önünde bulundurmaya gerek yok çünkü kesin değil. SSD'nin 128 gb olmasının çok büyük dert olacağını düşünmüyorum çünkü harici disk kullanıcam bol bol. Bütçe olarak en fazla 2800TL civarlarında ayırabiliyorum. Beni düşündüren tek şey macbook air daki ram'in 4gb olması ve arttırılamıyor olması. İleriyi de düşünecek olursak sizce bir programcı için 4gb ram yeterli midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Genco89

Merhaba arkadaşlar, bugün belirttiğim iki bilgisayardan birini almak istiyorum ancak karar veremiyorum. Bilgisayarın bir bölümünde c# çalışmak için windows durucak mac os tarafında ise ios-java gibi programlama türleri için kullanılacak belki ileride 4-5 yıl sonra grafik tasarım için kullanılabilir ama bunu göz önünde bulundurmaya gerek yok çünkü kesin değil. SSD'nin 128 gb olmasının çok büyük dert olacağını düşünmüyorum çünkü harici disk kullanıcam bol bol. Bütçe olarak en fazla 2800TL civarlarında ayırabiliyorum. Beni düşündüren tek şey macbook air daki ram'in 4gb olması ve arttırılamıyor olması. İleriyi de düşünecek olursak sizce bir programcı için 4gb ram yeterli midir ?

Programlama ve yazılım geliştirmeyi hedefliyorsanız Macbook Pro almanızı öneririm. Ancak benim önerim 2800 civarındaki bütçe ile bahsediğiniz modeli bulamadım ama biraz daha birikim yapıp i serisi işlemci ve en az 8 GB ram modelli bir mac sahip olmaya çalışmanızdır. Bunun için bin lira daha ekleyebilirseniz iyi bir bilgisayar olabilir.

Amaç laptop tan çok bir mac sahibi olmaksahttp://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/mac-mini buradaki 2,449 liralık MAC Mini kutusu elinizdeki bütçeyle size daha fazla yardımcı olabilir.

• Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim. 2700 TL ye vatan bilgisayarda md101tu/a modeli satılıyor retinasız 13 inch mid 2012 olan. Yanımda taşınabilir olması adına dizüstü istemiştim lakin 2800. TL civarlarında yeni nesil macbook air var ama 4gb ram olması ve rami arttıtıramıypr oluşumuz beni korkutmakla birlikte işlemcisinin yeni nesil ve düşük frekanslarına rağmen testlerde 3210m ( 2012 macbook pro'nun işlemcisi) ile benzer performanslar göstermesi birde şarj süresinin çok daha iyi olması taşınabilirliği beni çekiyor. İleride 4gb ram'in yeteceğini bilsem düşünmeden alırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.