Şimdi Ara

Macbook Pro Ram Yükseltme / Yurtdışından getirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: loth

Hangi soğutma ünitesini önerirsin mesela ? Bazı ürünler alt alüminyum tabakayı çiziyor, bazılarının fanları pek uygun değil. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda soğutma ünitelerinin çok bir fark yapmadığını yazmışlar, açıkcası herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi oyun için uygun olmadığını söylüyor o vakit neden ati 6770 ekran kartı koysun apple ? bence bu modellerin kronik sorunu bu, ve ilk defa bir apple ürününden memnun değilim değilim verdiğim paraya pişman oldum.

İyi de oyun oynarken bilgisayarın ısınması ve fanların hızlanması çok normal. Bunun nesini kabul edemiyorsunuz?? Sizi pişman eden nedir??

Diğer dizüstü bilgisayarlar daha mı az ısınıyor??
  • Carman1tr, sanırsam yeni nesil macbook pro ile bu tarz bir işlem yapmadın. Kalkmakta olan bir uçak sesi çıkarıyor, tehlikeli bir şekilde ısınıyor. Hayır belki parçaları o ısıya dayanaklıdır filan onu bilemem, ama bir maya açtığımda bir oyun açtığımda veya basit bir flash sitesinde dizi izlemeye kalktığımda bile böyle aşırı reaksiyon gösterirse (senin gibi ehehehe) doğal olarak rahatsız olurum. Apple destek ile iletişime geçeceğim, şikayetlerimi dile getireceğim amma ve lakin bir çözüm bulacaklarını sanmıyorum çünkü bu late 2011 modellerinin hepsinde bu normalin üstündeki ısınma ve ses problemi mevcut. Yeni model macbooklarda kullanacaklar işlemciler ile bunun önüne geçeceklerine eminim ama.
  • quote:

Carman1tr, sanırsam yeni nesil macbook pro ile bu tarz bir işlem yapmadın. Kalkmakta olan bir uçak sesi çıkarıyor, tehlikeli bir şekilde ısınıyor. Hayır belki parçaları o ısıya dayanaklıdır filan onu bilemem, ama bir maya açtığımda bir oyun açtığımda veya basit bir flash sitesinde dizi izlemeye kalktığımda bile böyle aşırı reaksiyon gösterirse (senin gibi ehehehe) doğal olarak rahatsız olurum. Apple destek ile iletişime geçeceğim, şikayetlerimi dile getireceğim amma ve lakin bir çözüm bulacaklarını sanmıyorum çünkü bu late 2011 modellerinin hepsinde bu normalin üstündeki ısınma ve ses problemi mevcut. Yeni model macbooklarda kullanacaklar işlemciler ile bunun önüne geçeceklerine eminim ama.

Dostum bende early 2011 17" var. Bootcamp ile windows 7 yükledim. Oyun olarak crysis2 ve NFS THE RUN yükledim. Benim vazgeçilmezlerin generals yüklü birde. THE run bugün bitti. Crysis yarıda. Cihazda sadece fanların olduğu bölgeler çok sıcak. Ama canavar gibi çalışıyor. ( evet uçuşa geçme teşebbüsü var ama ben normal karşılıyorum)

Bunun dısında mac os ile autocad kullanırken hafif bir kıpırdanma oluyor fanlarda.
    Sozun ozu Tehlikeli bir durum görmedim henüz cihazda.
    Yani bence sence değil onu anladım

• O halde benim makine de bir sıkıntı var, çünkü şöyle anlatayım sana heroes of newerth oynarken mesela fanlar uçuş moduna geçtiğinde oyunda da kasılmalar meydana geliyor yavaşlıyor alet. 15inç i7 işlemci, 8gb, ati 6770 sistem olarak özellikler bunlar, hayır o vakit makinemde bir sorun var diye düşünürüm. Boot camp yapmadım zira, windows için kullandığım pc mevcut. Belki windows altında bu bahsettiğin uygulamalar macos'taki kadar kasmaya bilir.
  • quote:

O halde benim makine de bir sıkıntı var, çünkü şöyle anlatayım sana heroes of newerth oynarken mesela fanlar uçuş moduna geçtiğinde oyunda da kasılmalar meydana geliyor yavaşlıyor alet. 15inç i7 işlemci, 8gb, ati 6770 sistem olarak özellikler bunlar, hayır o vakit makinemde bir sorun var diye düşünürüm. Boot camp yapmadım zira, windows için kullandığım pc mevcut. Belki windows altında bu bahsettiğin uygulamalar macos'taki kadar kasmaya bilir.

oyunlarda ısınan şey işlemci ve gpu'dur. hardddiski değiştirmek, ram takmak herhangi bir fark yaratmaz.

Fan seslerinden sonra performans düşmesinin sebebi bilgisayarın aşırı ısınan cpu ve gpu 'yu daha fazla ısınmaması için hızını düşürmesinden kaynaklanıyor.

Bunun önüne geçmek için tek yapabileceğiniz şey bilgisayarı olabildiğince serin tutmak. Zaten markası ne olursa olsun laptopta oyun oynuyorsanız mutlaka ama mutlaka soğutma standı kullanın, sistemin ömrünün uzaması açısından çok önemli..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.