Şimdi Ara

MACBOOK PROLAR BLU-RAY VE ATI HD 3600 İLE BOMBA GİBİ GELİYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple firmasının yakın gelecekle ilgili strateji ve planları gün yüzüne çıkmaya başlıyor. tabi ilk olarak applenin gözdesi ve en çok satan ürünü olan macbook prolar üzerinde... Firmanın tasarım departman şefi Steave Allen yeni macbook prolarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Buna göre blu-ray ve Ati mobility hd 3400 ve 3600 ekran kartlarına sahip macbook prolar 2008in son çeyreğinde önce ABD ardından da Avrupa ile aynı anda Türkiyede hayranlarıyla buluşacak. Allen şu aşamada blu ray ve ati grafik kartlarının adaptasyon ve entegrasyonu üzerinde çalıştıklarını çok kısa bir süre içerisinde de testlere geçeceklerini açıkladı. böylece applE firması da ilk blu-ray deneyimini bir laptopta yaşayacak. bu konuda format savaşlarını değerlendiren Allen blu-ray in savaşın galibi olmasını olağan ve öngördükleri bir olay olarak değerlendirdi. ve buna göre de apple firmasının bu nihayi sonu çok önceden görüp blu-ray birliğine ilk katılan firmalardan biri olduğunu vurguladı. Grafik savaşları üzerine de yorumlarda bulunan Allen Atinin özellikle hd 3870 ve 3870x2 modelleriyle nvidiaya çok ağır bir darbe indirdiğini öyleki nvidianın karşılık vermek için ürettiği 9800gx2 nin bile elinin kolunun bağlandığını söyledi. Şu anki serilerde neden 8600mgt kullanıldığını da açıklayan Allen aslında bu durumun Ati firmasının directx 10 konusundaki kalite ve tecrübesini dizüstüne yansıtmakta gecikmesinden dolayı gerçekleştiğini ancak mobility hd 3400 ve 3600 ile kesin bir şekilde zirveye oturduklarını ve firmanın 1 numaralı tercihi olduklarını sözlerine ekledi. Yıllardır süren bu savaşta Atinin her daim kesin ve güvenilir sonuçlar verdiğini vurgulayan Allen mühim olanın oyun firmalarıyla anlaşmalar yapıp (nvidia=crysis) fason sahte kalite , gerçek dışı 3dmark ve fps değerleri elde etmek olmadığını önemli olanın bağımsız ve objektif uygulamalardaki başarı olduğunu söyledi. Bu konuda kişisel tercihinin de her zaman ATI olduğunu sözlerine ekledi.

• kaynak nedir peki? bana çok inandırıcı gelmedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rider30

kaynak nedir peki? bana çok inandırıcı gelmedi..
    kaynak için apple ın usa web sitesine girin ordan contact us linkine tıklayıp forumlara bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: firefoxx06

kaynak için apple ın usa web sitesine girin ordan contact us linkine tıklayıp forumlara bakın

Alıntıları Göster
    ayrıca bu tür haberlerin fake olacağını zannetmiyorum çünkü applenin resmi sitesindeki forumda kimse aksi birşey söylemediği gibi haber büyük bir sevinçle karşılanmış çünkü abd de bilinçli kullanıcı oranı fazla ve ayrıca da ati daha populer çünkü onlar bağımsız 3d mark ve fps değerlerini baz alıyorlar bizim Türkiyedeki gibi crysis skorlarını değil. ve yine nvidia crysis anlaşması da çok büyük tepki topladı çünkü herkes adı gibi biliyorki o anlaşma olmasa nvidia kartlarının performansı yerlerde olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firefoxx06 -- 12 Mart 2008; 12:26:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: firefoxx06

ayrıca bu tür haberlerin fake olacağını zannetmiyorum çünkü applenin resmi sitesindeki forumda kimse aksi birşey söylemediği gibi haber büyük bir sevinçle karşılanmış çünkü abd de bilinçli kullanıcı oranı fazla ve ayrıca da ati daha populer çünkü onlar bağımsız 3d mark ve fps değerlerini baz alıyorlar bizim Türkiyedeki gibi crysis skorlarını değil. ve yine nvidia crysis anlaşması da çok büyük tepki topladı çünkü herkes adı gibi biliyorki o anlaşma olmasa nvidia kartlarının performansı yerlerde olacaktı

Alıntıları Göster
    apple ın ati ile işbirliği içinde olması sevindirici merakla bekliyorum ati gpu larına sahip macbook proları

• quote:

Orijinalden alıntı: EmH_MD

apple ın ati ile işbirliği içinde olması sevindirici merakla bekliyorum ati gpu larına sahip macbook proları

Alıntıları Göster
    Macbook'un blu ray ile buluşması zor deniyor pek çok kaynakta ama.Sebebi ise, kızaksız sürücüler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulmate

Macbook'un blu ray ile buluşması zor deniyor pek çok kaynakta ama.Sebebi ise, kızaksız sürücüler....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: soulmate

Valla Amerika'da geçtiğimiz aylarda 900$'dan kızaksız 1x hızında Blu-Ray Writer sürücü piyasaya sürülmüştü ama hem yazma hızı çok yavaş hem de Steve amcamda ona o kadar parayı verecek tapa yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikhail Bakunin

quote:

Orjinalden alıntı: soulmate

Valla Amerika'da geçtiğimiz aylarda 900$'dan kızaksız 1x hızında Blu-Ray Writer sürücü piyasaya sürülmüştü ama hem yazma hızı çok yavaş hem de Steve amcamda ona o kadar parayı verecek tapa yok...

Alıntıları Göster
    macbook prolar daha yenı guncellenmısken bu haberın cıkması brz garıp geldı bana sahsen yenı guncellenmıs bır macbook pro sahıbı olsaydım baya bı soylenırdım heralde kızaksız surucu hakkında ıse apple sony ıle gorusmelere baslamıs.imac kullanıcısı olarak bnmde ıcıme dert oldu sımdı bnce bolelıkle yenı nesil imacleri tahmin edebiliyorum kasa olarak pek deısıklık yapıcaklarını sanmıorum ama ekrankartlarını atı 3400 ve 3600 ıle deıstrıceklerdır blue-ray ozellıklı bı super drıve olarak pıyasaya surulcektır zaten imaclarin ekran kartlarını hıc begenmıyordum imacimialırkn atı 2400xt modelının fıyatı hd 2600 modelıne gre oldukca dusuktu bn yıne hd 2600 u tercıh ettım performansı bekledıgımden ii cıhazdan oldukca memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: valmar

macbook prolar daha yenı guncellenmısken bu haberın cıkması brz garıp geldı bana sahsen yenı guncellenmıs bır macbook pro sahıbı olsaydım baya bı soylenırdım heralde kızaksız surucu hakkında ıse apple sony ıle gorusmelere baslamıs.imac kullanıcısı olarak bnmde ıcıme dert oldu sımdı bnce bolelıkle yenı nesil imacleri tahmin edebiliyorum kasa olarak pek deısıklık yapıcaklarını sanmıorum ama ekrankartlarını atı 3400 ve 3600 ıle deıstrıceklerdır blue-ray ozellıklı bı super drıve olarak pıyasaya surulcektır zaten imaclarin ekran kartlarını hıc begenmıyordum imacimialırkn atı 2400xt modelının fıyatı hd 2600 modelıne gre oldukca dusuktu bn yıne hd 2600 u tercıh ettım performansı bekledıgımden ii cıhazdan oldukca memnunum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: valmar

Söylenenlerin olması normal...Önemli olan aletin hemen çıkmaması...Zaten 2009'da bekleniyor böyle bir model...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: valmar

Söylenenlerin olması normal...Önemli olan aletin hemen çıkmaması...Zaten 2009'da bekleniyor böyle bir model...

Alıntıları Göster
    Peki Türkiye'de ya da en azından yurtdışında Mac uyumlu harici Blu-Ray yazıcı var mı bildiğiniz?...

• quote:

Peki Türkiye'de ya da en azından yurtdışında Mac uyumlu harici Blu-Ray yazıcı var mı bildiğiniz?...

Alıntıları Göster
    su an yok bnm bıldıgım takıp edıyorum konuları ama apple uyumlu blue-ray yazıcıya hıc rastlamadım
  • quote:

su an yok bnm bıldıgım takıp edıyorum konuları ama apple uyumlu blue-ray yazıcıya hıc rastlamadım

Alıntıları Göster
    macbook prolar bildiginiz gibi yeni güncellendi,amerikadan birini bulsamda getirtsem diyordum ama bu haber klasik kafa karıştırdı çünkü yapılan değişikler küçümsencek gibi değil.hani şuan ki güncellemeler gibi ufak tefek şeyler değil özellikle ekran kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -23- -- 15 Mart 2008; 14:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -23-

macbook prolar bildiginiz gibi yeni güncellendi,amerikadan birini bulsamda getirtsem diyordum ama bu haber klasik kafa karıştırdı çünkü yapılan değişikler küçümsencek gibi değil.hani şuan ki güncellemeler gibi ufak tefek şeyler değil özellikle ekran kartı.

Alıntıları Göster
    Laptopda bir Blu-Ray sürücünün bulunması bir devrim sayılamaz çünkü Sony Vaio AR serilerinde 2 senedir Blu-Ray sürücü zaten kullanılmakta...

• quote:

Laptopda bir Blu-Ray sürücünün bulunması bir devrim sayılamaz çünkü Sony Vaio AR serilerinde 2 senedir Blu-Ray sürücü zaten kullanılmakta...

Alıntıları Göster
    Blue Ray sürücü olması bence çok önemli değil. Ülkemizde blue-ray hala yaygınlaşmış değil, filmler çok pahalı ve kısıtlı sayıda. Blue-ray medyalar pahalı, yazıcı yönü DVD'ye göre çok yavaş.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

cok dogru soylemissin, bir cok ureticinin blu-ray suruculu laptoplarini alabilmek mumkun. dell blu-ray yazicili slot-load surucusunu 500 $ fark ile sunabiliyorken, apple'in halen opsiyon listesinde bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: brave5213

quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

cok dogru soylemissin, bir cok ureticinin blu-ray suruculu laptoplarini alabilmek mumkun. dell blu-ray yazicili slot-load surucusunu 500 $ fark ile sunabiliyorken, apple'in halen opsiyon listesinde bile yok.

Alıntıları Göster
    eger apple onumuzdekı senlerde blue-ray suruculu b macbook yada mb pro pıyasaya surerse koparıcakları kıyametı sımdıden hıssedeblıom kocamn bı baslık altın blue-ray devrımı dıe bu kadar ii cırolar yapabılen fırma kızaksız bı blue-ray surucu yapma veya anlasma konusunda zorluk cekmesı cok garıp :s

• quote:

eger apple onumuzdekı senlerde blue-ray suruculu b macbook yada mb pro pıyasaya surerse koparıcakları kıyametı sımdıden hıssedeblıom kocamn bı baslık altın blue-ray devrımı dıe bu kadar ii cırolar yapabılen fırma kızaksız bı blue-ray surucu yapma veya anlasma konusunda zorluk cekmesı cok garıp :s

Alıntıları Göster
    En yeni Upgradeyi Subatta Gorduk , en az bi 6 ayi var diye dusunuyorum yeni upgradenin . . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fujiman

En yeni Upgradeyi Subatta Gorduk , en az bi 6 ayi var diye dusunuyorum yeni upgradenin . . . .

Alıntıları Göster
    süpper bi haber hsrika ötesi apple a da bu yakışır ati kalitesini özlemiştik
  • quote:

Orijinalden alıntı: fujiman

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fujiman

banada öyle geliyor.o zamana kadar 3600 serisinin hiçbir esprisi kalmaz ki...

zaten 4000 serisi çıkacak eylül gibi yanılmıyorsam

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

Orjinalden alıntı: fujiman

banada öyle geliyor.o zamana kadar 3600 serisinin hiçbir esprisi kalmaz ki...

zaten 4000 serisi çıkacak eylül gibi yanılmıyorsam

Alıntıları Göster
    Şubatta güncelleme yapıldı ama hala Türkiye'ye gelmedi yeni modeller. Bilkom eski modelleri elden çıkarma derdinde!!

Ya Şubat'da güncellenen Macbookpro ların bile fiyatı 5000 YTL'nin üstünde! Yeni macbook lar da 3400 YTL den başlıyor! Bu fiyatlardan TR'den almak tam ahmaklık olur.

isteyen formnet Apple mağazasından fiyatları alabilir, kafayı yedim görünce!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 4 Nisan 2008; 16:43:12 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.