Şimdi Ara

MacBook vs RTX3060'lı notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu yılın başına kadar azılı bir MacBook düşmanıydım. Ta ki şu düşünce bende hasıl olana kadar:

"Abi benim bu en sevdiğim bilgisayar modeli olan Thinkpad'lerde neden ekran kartı yok en basit ekran kartını zorlayacak işlemde donuyolar. Eee o zaman neden Intel işlemcili bir Mac almıyorum. Hem Mac hem Windows 10 hem de hem de Linux kurulabiliyor. Cennette gibi birşeysin. Üstüne bir de ekranları retina vemin sRGB %93 civarında. PWM'siz göz yormayan ekran teknolojisini de yıllardır kullanıyorlar. Ee ne duruyorum dedim" ve 2015 model i7 4820hk ve AMD ekran kartlı modelinde 2.el aldım.

Aslında ilk başlarda memnundum ta ki 4K 60Hz bir ekran alıp onda kullanmaya başlayınca ısınma sorunları baş gösterip sürekli fan açmaya başlamasına kadar.

Sonra tekrar eski günlerdeki arayışlarıma düştüm. Android geliştiriliciğe başlayacağım. Ama cihazım açıkçası artık öldüm ben sinyallerini veriyor.

RTX3060'lı Lenovo Ideapad Gaming 3 almaya karar verdim.

Ryzen 7 5800H modelliden. Sonra herhalde MacBook Air'in ilk çıkan M1 işlemcisini tokatlamıştır diye düşünürken benchmarklara bakınca hazin sonla karşılaştım. Sen o kadar güç çek ama hala Apple'ın ilk çıkardığı M1 çipini Single Core'da geçeme:

Daha sonra acaba dedim Android Studio Build süreleri ne alemde. Bir şok da orada yaşadım. Build süresi olarak m1, Ryzen 9u bile tokatlamış,

Arada oyun oynarım RTX3060 iş yapar derken tekrar bana en ucuzundan da olsa M1 Air aldırıcaklar inatla.

M1 AIR-12K

Lenovo 18k.

Bayağı da fiyat farkı var aslında.

M1'in eski MacBook Pro'lu modellerinde alabilirim gibi geliyor.

Bu AMD ve Intel, Apple'ın arkasında kalarak çok büyük ayıp ettiler.Microsoft ARM sürümünün geliştirilmesini hızlandırsa artık insanlar her türlü Apple almaya başlayacaklar. 20k verene kadar 25k ya ikinci el MacBook Pro işlemcili bir bilgisayar almak mantıklı olur o durumda. Cillop gibi de ekranı var. Batarya süresi de harika. Daha ne olsun.

Özetle şu anlık alım işlemimi durdurdum. Apple'ın Mart'ın başında duyuracağı M.2 işlemcisini bekliyorum. Büyük ihtimalle güncel Ryzen 7 6000 serisi ve Intel 12.nesiller komple piyasadan söküp atacaklar.

Yorumlarınızı bekliyorum.

• Hocam bilmediğim için soruyorum 3060 ın açtığı oyunu macbook da açar mı. Ben macbook lara bakıyorum harici ekran kartı yok ama oyunları açar mı

• Hocam bende air 10 gün kullandım ekranı küçük geldiği için iade ettim birde m2 arasında ne kadar performans var onu görmek için

Kısaca şöyle bahsetmek istiyorum macbook air m1 ve macbook pro 16 i7 versiyon kullandım bundan sonea büyük konuşmayayım ama leptop olarak macbooktan başka alıcağımı zannetmiyorum nedenleri kısaca şu şekil

Trackpad kesinlikle leptoplar arasında en iyisi diyebilirim alıştıktan sonra mause aramıyorsunuz.

Premium hissiyatı macbook air da bile aldım 2019 macbook pro i7 versiyonda daha tok bir hissiyat vardı ama fiyat farkı var zaten ama ikiside kessinlikle muadillerine göre hem ses hem materyal olarak önde.

M1 şarj süresi çok iyi tek sıkıntısı optimizasyon sıkıntıları var bazen ama apple arm tabanlı işlemciler ile devam edecek gözüküyor bu sıkıntılar 2 3 yıla biter diye düşünüyorum.

Kısaca oyun oynanmıcaksa eğer ben kesinlikle macbook tavsiye ederim apple bir çok yönden sevmem fakat macbbok air base model 12k fiyatıyla fazlasıyla fp duruyor rakiplerine göre. M2 işlemciyle aralarında kayda değer bir fark yoksa m1tekrardan alıp devam edicem yoluma. 13 inch küçük gelebilir monitör yoksa eğer bütçe var ise 14 veya 16 inch tavsiye ederim

• batuqwert7878 B kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler hocam.

benim bütçe max 18k şuan.

hem m2 işlemcileri bekliyorum.hem ryzen 7 6800h lı veya i7 12800hlı bilgisayarların fiyatlarını.eğer onları fiyatları 18k ya gelir de ryzen 7 5800h lar 15k bandına inerse mükemmel olur.Ama 20kdan aşağı 12nesil intel veya 6.nesil ryzen görebileceğimizi pek düşünmüyorum.

• byns kullanıcısına yanıt

hocam aynı ikileme bende düştüm gerçekten m2 işlemciler çıktığında 12. nesil işlemcilerin düşeceğini düşünüyor musunuz ?

• hocam tahminen intel 12 ve ryzen 6 larla birlikte 4800-8400 mhze kadar çıkabilen DDR5 ramlerle gelicekler.dolayısıyla hem işlemci hem ramlerden dolayı pahalı olucaklar.aslında almışken ddr5 i destekleyen bir laptop almak çok daha mantıklı sonuçta 2.seneye kalmadan ddr5ler ucuzlayacak ve yeni standart haline gelecek.bizim de bu 2 katı geçen hızlara ayak uydurmamız gerekir o zaman ordan kaybetmeyelim.gerçi intel 12.nesiller max 4800 mhze kadar destekliyormuş.

ryzen 5.nesillerde pci-express 3 var.intel 11 lerde pcix4.

ryzen 6larda pci-4 ve ddr5 eklenmiş.intel 11lerde ddr5 yok.intel12lerden itibaren ddr5 başlıyor.

fiyatları 20kdan aşağı inmez diye düşünüyorum.

@batuqwert7878 Bunun dışında apple m2li macbook airin benchmark beklentilerini mediumda birisi yapmış.single coreda ryzen 7 5800hları vs hep tokatlıyor gibi.multi coreda da tokatlamasa bile kafa kafaya gidecek sanırım.

dediğiniz gibi 13 inçler bana da çok küçük geliyo.15 inç m2 çıkarılırsa fiyatı da uygun olursa tadından yenmez ama düşük ihtimal:

m2 için benchmark senaryolarlar.iphonedaki mimari değişimine göre hesaplamış.link:

fiyat olarak bence macbook air modelleri 1100 dolar civarı satılır.ülkemizde 15-16k civarı olacağını düşünüyorum.şuan m1 li air amerikada 900 dolara düştü.türkiyede 12.000tl civarı bir fiyatı var.eğer m2 air 1300$ civarı olursa alınmaz bence.18k yı aşıyor 1300 dolar seviyeleri.1300$a yeni low segment m2 li pro modeli olursa bak o zaman sen gör coşkuyu.

fiyat tahminim:

m2 air:14-16k arası

m2 pro:18-22k arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 21 Şubat 2022; 13:22:1 >

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

açabilir ama oyununa göre değişir.m1 pro ve m1 maxları oyun performansı araya emülatör katmanları girmesine rağmen çok iyi.

m1-gtx 1050ye denk

ryzen 7 6800h-1650ye denk ürettiğini iddia ediyor.

m1-pro-geekbench openclde AMD Radeon Pro 5500M ile denk-metalde ise AMD Radeon RX 570 ile denk

m1-max-geekbench openclde GeForce GTX 1660 ile denk-metalde AMD Sapphire Redeon RX 5700XT Nitro+ 8GB ile denk gibi gözüküyor.

browser.geekbench.com
    OpenCL Benchmarks - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/opencl-benchmarks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 21 Şubat 2022; 13:30:59 >
  • byns kullanıcısına yanıt

Hocam çok fazla bilgim yok o yüzden sordum bilgi için teşekkür ederim. Ama 3060 ın falan açtığı oyunu açar mı onu bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.