Arkadaşlar merhabalar.
bu ay içinde ilk aracımı almak istiyorum.Ya megane 2 2004-2009 arası olan modeli alıcam yada yaris.sizce bu dizel yaris alınır mı alınırsa çok masraf çıkartır mı?
Şasede işlem yok dedi satıcı.sadece 6 ay önce arkadan çarpmışlar yetkili serviste arka bagaj değişmiş fotoları vs var.
merhabalar arkadaşlar.baktığım bir araç var ve km sorgusunda 4 yada 5 yıl arayla km değerleri girilmiş gözüküyor.bu neden olmuş olabilir bilen var mıdır?
merhabalar arkadaşlar.
normalde motor kullanıcıyım.motorumu sattım. 300 bin civarı eski model araç bakıyorum.
yukardaki karşılaştırmada hangi aracı almak daha mantıklıdır sizce.
megane ya 1.5 dci dizel yada 1.6 benzinli olacak.yaris standart 1.3 benzin.
2si de 20 yıllık araçlar ve 250-350 bin km arası olacak kmleri.
yaris ncap 4 yıldız-magane hatchback 5 yıldız.
megane c yaris b sınıfı.
yaris in motor sıkıntısı diğerine göre daha az olur gibi.
beygir olarak yaris 87,megane 1.6 110 bg.
bana megane daha mantıklı geliyor ama bir yanda da toyota sorunsuzluğu var.
bunun dışında bekar ve ailemle yaşıyorum.ailem de kullanacak aracı.
bu karşılaştırmaya hyundai i20 de dahil olabilir.i20ler bi 5 yaş daha genç genelde.
lütfen 20 yıllık araç alınmaz vs muhabbeti yapmayın.hepiniz ilk aracınızı 5-6 yıl önce almışınız tabi kafanız rahat yok alınmaz diyosunuz.
arkadaşlar merhabalar.Motorla geçirdiğim kazadan sonra ölme korkusuyla motorumu sattım ve araç alacağım.alacağım araç 2004 palio 3 kapılı.ruhsatta kamyonet olarak geçiyor ama bildiğiniz hatchback araba.Benim ehliyetim b sınıfı.Çevirmelerde falan sıkıntı yaşar mıyım?öneri ve fikirlerinize açığım.maalesef 2022 türkiyesinde bir mühendis olarak ancak bu tarz birşey alabiliyorum.araç bu şekilde:
Arkadaşlar merhabalar.forum aracılığıyla yıllardır birşeyler alırım/satarım ve beni bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadınız.Aldığım herşey de ya ucuza geldi yada uzun yıllar kullacanak kadar sorunsuzdu.Bugünkü isteğim ise şu külüstür 2 modeli kıyaslamanız.
cf moto 250nk marka 250cc motorum var.Geçenlerde haliçte yaptığım sollamada sol şeridinin trafiğinin durduğunu görmemle freni köklemem ve duramayıp ufak bir kaza yapmam bir oldu.Sol ayağımdaki egzos yanığı dışında başka bir sorunla karşılaşmadım ve motorumu satmaya karar verdim.onun yerine bir araç alıp bu süreci motor kazasında ölmeden atlatmak istiyorum.Üstüne para koymadan max 85kya kadar bu 2 araçtan birini alacağım.Aşağıda göreceğiniz üzere 2 aracın da özellikleri neredeyse birebir aynı.
Daha önce motor kullandığım ve çokca sollama yaptığımı belirtmek isterim.Bu iki araçtan hangisi şehir trafiğinde aşırı apaçi olmadan verimli kullanabileceğim sollamayı rahatça yer yer yapabileceğim parçası da iyi kötü bulunan az yakan araçtır.Yorumlarınızı bekliyorum.
kıyaslama sitesinin linki:
merhabalar arkadaşar.macbook pro 2015 15inç model laptobum yavaştan ömrünü doldurmaya başladı.her işlemde hem bootcample windowsta hemde macosta fan temizliği ve termal macun sonrası 90 dereceleri görür oldum.
Yeni bir laptop almaya karar verdim.
amacım android geliştiriciliğinde kullanabileceğim ve yeni nesil oyunları oynatabilecek bir laptop almak.28 inç 4k 60fps bir ekranım var.onu kullanırken de problem olmasın istiyorum.
Ideapad gaming 3 ün güzel yanları:
+İşlemcisi ryzen 7 ve multicore performansı omendeki bu fiyat bandındaki rakibinden iyi
+ekranı %100 srgb ve 165hz
+klavyesi hpninkinden tahminimce çok daha iyi.çünkü thinkpad klavyesi benzerini kullanıyor.laptoplarda rakibi yok bence.
eksileri:
-portları çok çok az.ne bir mini dp var nede adam akıllı usb 3 portu var.(port azlığı beni uzaklaştırıyor.)
-ekran kartı RTX 3060 90W
HP Omen 15 in artıları:
+3 tane usb 3,1 tane type c portu var.1 mini dp ve hdmi portu var.
+1 tb ssd kullanmışlar.
+windows 10 lisansı var.
+ekran kartı RTX 3060 100W
eksileri:
-işlemcisi 18kya ancak ryzen 5 olanından oluyor.
-ekranı 144hz ve %96-99 srgb civarında
merhabalar donanımhaberli değerli ölücü arkadaşlarım.bu laptobu almak istiyorum fakat fiyatı inmiyor.13-14 şubat 2 günlüğüne indirime girmiş ve ben büyük indirimi kaçırmışım.indirim beklenmeli mi?
tam modeli Lenovo IdeaPad Gaming 3 AMD Ryzen 5 5600H 16GB 512GB SSD RTX 3060 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 82K200K0TX
18kya 15.6 inç full hd 165hz %100 srgb ekran.
Ryzen 7 5800H
bence iyi fiyat.nasıl birşey yapayım.alıp evde bekletip indirime girerse evdekini yollayıp indirimdeki aynı ürünü almak daha mı mantıklı?sonuçta 800 tl indirime girecek ve az buz bir para değil.
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu yılın başına kadar azılı bir MacBook düşmanıydım. Ta ki şu düşünce bende hasıl olana kadar:
"Abi benim bu en sevdiğim bilgisayar modeli olan Thinkpad'lerde neden ekran kartı yok en basit ekran kartını zorlayacak işlemde donuyolar. Eee o zaman neden Intel işlemcili bir Mac almıyorum. Hem Mac hem Windows 10 hem de hem de Linux kurulabiliyor. Cennette gibi birşeysin. Üstüne bir de ekranları retina vemin sRGB %93 civarında. PWM'siz göz yormayan ekran teknolojisini de yıllardır kullanıyorlar. Ee ne duruyorum dedim" ve 2015 model i7 4820hk ve AMD ekran kartlı modelinde 2.el aldım.
Aslında ilk başlarda memnundum ta ki 4K 60Hz bir ekran alıp onda kullanmaya başlayınca ısınma sorunları baş gösterip sürekli fan açmaya başlamasına kadar.
Sonra tekrar eski günlerdeki arayışlarıma düştüm. Android geliştiriliciğe başlayacağım. Ama cihazım açıkçası artık öldüm ben sinyallerini veriyor.
RTX3060'lı Lenovo Ideapad Gaming 3 almaya karar verdim.
Ryzen 7 5800H modelliden. Sonra herhalde MacBook Air'in ilk çıkan M1 işlemcisini tokatlamıştır diye düşünürken benchmarklara bakınca hazin sonla karşılaştım. Sen o kadar güç çek ama hala Apple'ın ilk çıkardığı M1 çipini Single Core'da geçeme:
Daha sonra acaba dedim Android Studio Build süreleri ne alemde. Bir şok da orada yaşadım. Build süresi olarak m1, Ryzen 9u bile tokatlamış,
Arada oyun oynarım RTX3060 iş yapar derken tekrar bana en ucuzundan da olsa M1 Air aldırıcaklar inatla.
M1 AIR-12K
Lenovo 18k.
Bayağı da fiyat farkı var aslında.
M1'in eski MacBook Pro'lu modellerinde alabilirim gibi geliyor.
Bu AMD ve Intel, Apple'ın arkasında kalarak çok büyük ayıp ettiler.Microsoft ARM sürümünün geliştirilmesini hızlandırsa artık insanlar her türlü Apple almaya başlayacaklar. 20k verene kadar 25k ya ikinci el MacBook Pro işlemcili bir bilgisayar almak mantıklı olur o durumda. Cillop gibi de ekranı var. Batarya süresi de harika. Daha ne olsun.
Özetle şu anlık alım işlemimi durdurdum. Apple'ın Mart'ın başında duyuracağı M.2 işlemcisini bekliyorum. Büyük ihtimalle güncel Ryzen 7 6000 serisi ve Intel 12.nesiller komple piyasadan söküp atacaklar.
Yorumlarınızı bekliyorum.
bu dönemde ikinci el notebook neden alınmaz açıklıyorum
Merhabalar arkadaşlar bu devirde 2.el notebook neden alınmaz örneğiyle açıklıyorum.Normalde herşeyini ikinci el alan biri olarak geçen yaşadığım sorundan ötürü bir daha 2.el pc almamaya yemin ettim.
masaüstü bilgisayarımın taşınabilir olmaması sebebiyle bilgisayarımı satmaya karar verdim.elimdeki gtx980'i ekran kartı piyasalarının artmasıyla 3200 tl ye satıp diğer parçalarıyla birlikte toplam 5200 tl ye sattım.Motorcu olduğum için bunun 1000 tl sine motor montu aldım.kalanına da 4100 tlye beni iyi kötü idare edeceğini düşündüğüm ACER NITRO 960M li laptobu satın aldım.satın alırken herhangi bir sorunu yoktu keza evde de normal kullanımda 5gün civarı kullandım.Bu beş gün içinde klavyesinde pek memnun kalmayınca alienware marka başka bir pc ile anlaştım.Bunu nasılsa satarım diye alienwarei de aldım.(4200 tlye)
Neyse bir sabah kalktığımda ACER olanınnda mausea dokunduğumda ekranı dondu.ne yaparsam yapayım(-format-linuxlu format-lınuxu usbdeb çalıştırıp deneme ki hardisk kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamaya yarar vs) hepsinde aynı sorun oluşuyordu.biraz duruyor ve ekran donup öylece kalıyordu.kadıköyde sağlam bi tamirciye götürdüm.işlemciden kaynaklı bir sorun dedi ve 1500 tl değişim için ücret çıkardı.
Diğer alienwarei ise test yapmadan ayak üstü almıştım.bunda da termal throtling sorunu ortaya çıktı.işlemci turboyu açınca 90 C ye çıkıyor ve yer yer mavi ekran veriyor veya restart atıyor.Neyse ki turboyu throtle stopla kapattım.Şimdi kullanılabiliyor.(termal macun +padleri değiştirmeme rağmen 90 dereceye çıkıyor bu arada)
ÖZETLE KURUN UÇTUĞU BU ZAMANDA KİMSE ZEVKİNE BİLGİSAYARINI SATMIYOR.AYRICA ZATEN 7000 TL YE 0 BİLGİSAYARLAR ALINABİLİYORKEN BİLE 2.ELLER 5500 TL ÜSTÜNE SATILIYOR.SKALALARI DA ÇOK YAKIN.2.EL ALMAK YERİNE SIFIR ALMAK DAHA MANTIKLI.İKİNCİ ELE TÖVBE ETTİM.SİZE DE TAVSİYE EDERİM.
.Oysa toplam verdiğim 8300 tlye kötü olmayan bi bilgisayar alabilirdim.
Merhabalar arkadaşlar max 6500 e kadar ikinci el laptop almayı düşünüyorum.önceliklerimden birisi de kaliteli tuş ömrü yüksek bir klavyesinin olması.
msi steelseries ile çalışıyor bildiğim kadarıyla.peki bu steelseriesler çiklet mi yoksa mekanik klavyeler mi?
bir sıralama yapmanız gerekse bu sıralama nasıl olur?
ergonomi olarak:?
uzun ömürlülük (durability) olarak:?
ışık kalitesi olarak:?
Meslek: Elektrik-elektronik mühendisi
Absence of evidence is not evidence of absence. Elektronik mühendisiyim.zamanında üniversitedeyken internette bulamadığım türkçe mühendislik kitaplarını bulup,arşivimi bir blog açıp yayınlamaya başladım.sitem: ieeeturkiye.wordpress.com |
Absence of evidence is not evidence of absence. Elektronik mühendisliğiyle alakalı internette olmayan türkçe kitap arşivimi bir blog açıp yayınlamaya başladım.sitem: ieeeturkiye.wordpress.com |
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 606
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 27.339 (Bu ay: 618)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 361 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic