Şimdi Ara

MacBook Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşımın Macbook'unun üzerinde ki hdd bozuldu bizde bir ssd alalım dedik. Windows üzerinden ilk olarak high sierra indirdim transmac programı ile usb belleğe attım. Mac'i açtığımızda tüm tuş kombinasyonlarını denememe rağmen hiç bir şekilde sonuca ulaşamadık. Sonra mountain lion indirip onuda win32diskimager diye bir programla usb belleğe attım ama sonuç yine değişmedi.
    Sadece Option(alt) tuşuna basılı tutarak açtığımızda ekran fare simgesi çıkıyor. Diğer tuş kombinasyonların da ekranda soru işaretli klasör çıkıyor.

Daha önce ne mac kullandım ne de kurulum yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim .

Macbook A1278 Modeli

MacBook Yardım!

• 1- Cihazın eskiden alınan bir time machine yedeği varsa (harici hard diskte) ordan geri yükleme yapabilirsiniz.

2- Cihaz açılırken cmd+option+shift+R tuşuna basılı tutarak internet recoverye girebilirsiniz. Wireless'a bağlanırsınız, internetten indirir ve sıfırdan işletim sistemini kurarsiniz.

3- Başka bir macbooktan carbon copy programı ile harici hard diske sistem yedeği alırsınız. Açılışta option tuşuna basarak hard diski seçersiniz. Harici disk üzerinden sistem başlar. Terminal komutuyla ssdyi bicimlendirirsiniz ve kurulum yaparsınız.

Edit: SSDniz HFS+ formatında olmadığı için görmüyor. SSDyi Windows bilgisayara takıp HFS+ şeklinde bicimlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 4 Nisan 2018; 13:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    1- Yedek yok maalesef

2- Denedim defalarca ama gelmiyor oraya. Bekliyorum tuşlara basılı uzun bir süre çektiğim gibi soru işaretli klasör çıkıyor tekrar

3- Başka macbook şuan yok ama bakacağım ona.

SSD'yi HFS+ formatına getirdim ama sonuç yine değişmedi her şey ilk nasılsa o şekilde devam ediyor.
  • Peki internetten mac os sierra indirip flash diske kurulum diski şeklinde flaşladınız mı? Onu bilgisayara takıp bilgisayarı açın, option tuşuna basılı tutun eğer boot seçim ekranı çıkarsa flash diski seçip kurulumu yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Mac os High Sierra indirmiştim ama usb bellek bağlıyken ALT tuşuna basarak açtığımda sadece farenin simgesi çıkıyor başka bir şey ekrana gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Ipad 2 yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.