Şimdi Ara

Macfit kartımı kapattım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
8.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya da ne seviyede diye yazılır abisi öncelikle. Bana okuma yazma öğretmeden önce bir Türkçe öğren bence. Sen kimsin bana sözleşmeyi öğreteceksin? Bilgisiz? Senin hayatın boyu okuduğun kitap sayısı benim Borçlar Hukuku kitabıma bile denk değil. Zır cahile bakar mısın halen akıl vermeye çalışıyor. Reelde tanısa soru sormak için kuyruğa girer oysaki.Şu foruma kimlik ile kayıt ve yaş sınırı gelsin artık. Şu tipleri gördükçe gına geliyor. 7 aylık sözleşme yapıp 8. Ayda parası çekildiği için tüketici mahkemesine başvuran adam ile bu adamın statüsünün farkını kavrayabilecek kadar mantık yapısı ve beyni evrimleşememis daha bana akıl vermeye çalışıyor. Blokladım geçtim alt takım adamlara laf mı anlatacağım ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsincir -- 25 Şubat 2019; 4:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreli bir üyelik satın almadıysanız üstteki üyenin dediği gibi önce ihtar çekilir ardından cebri icra yoluna başvurulur. Diğer arkadaşın attığı linkteki gibi süreli bir üyelik almadı iseniz ve süre gectikten sonra bakiye eksilmesi olmadı ise dediğim gibi ödemeye mükellefiniz.Spor şirketi ile yaptığınız sözleşme geçersizdir diye bir şey de söz konusu değildir. Size elektronik posta ile yollanmıştır yaptığınız sözleşme. Geçersiz olduğu hükme bağlanırsa zaten sebepsiz zenginleşme hükümlerince iade prosedürünce siz de zenginlestiginiz şeyi iade etmek durumunda kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkaya34 -- 25 Şubat 2019; 4:10:22 >
  • "SÖZLEŞMEYE, İPTAL YAPILMADIKÇA SÜRENİN UZAYACAĞINA İLİŞKİN MADDE KONULAMAZ."

Bunun hukuki gerekçesini paylaşsana? Şu şu demiş değil, gerekçesiyle. Genel işlem koşulları karşı tarafın menfaatine ileri derece aykırı bir durumda yazılmamış sayılabilir. Bu madde bu durumu kapsamaz.İptal hakkı tanınmış, sürenin uzamaması bir şarta bağlanmış.Öyle ki coğu firma xxxxxx durumlarında tüm hakkımız saklıdır der. Bak üstteki üyeye iptal hakkı tanıyor bu dediğim ise hiçbir şart belirtmeksizin istediğimi yaparım diyor.Bu ekleniyor o mu eklenmiyor?Neyse sana daha fazla yazmayacağım.Benimle tartışacak düzeyde tahsilin yok çünkü. Attığın linkteki durum 3 aylık alınan üyelikte 4,5,6. Aylarda çekilen haksız kazançlar için geçerli. Daha fazla kendimi yormak istemiyorum bana cevap yazma.

TBK madde 21: “karşı tarafın menfaatine aykırı genel işlem koşullarının sözleşmenin kapsamına girmesi, sözleşmenin yapılması sırasında düzenleyenin karşı tarafa, bu koşulların varlığı hakkında açıkça bilgi verip, bunların içeriğini öğrenme imkânı sağlamasına ve karşı tarafın da bu koşulları kabul etmesine bağlıdır. Aksi takdirde, genel işlem koşulları yazılmamış sayılır.”

Kaldı ki iptal olmadan otomatik uzar ibaresi kullanıcı menfaatine aykırı dahi sayılsa o maddenin geçtiği Macfitte yapılan sözleşme e mail yolu ile iletilip üyeye ulaştırıldığı, üye de bunları kabul ettiği için gene geçersiz diye bir şey olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsincir -- 25 Şubat 2019; 4:28:16 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla yok ödetirler vs denmiş ama... herhangi bir şeye imza atılmadıysa, internetten kayıt olunduysa avcunu yalar. Dava falan demiş de ticaret mahkemesi 150 tllik dava ile uğraşmaz. Biz şirketle alakalı 20000TLlik dava açsak mı diye düşünürken bize 20000TL için mahkeme bunla uğraşmaz dendi. Sadece Türkiye değil, İtalya'da çok karışık bir mevzu ama bir internet aboneliğinden onlara göre 250 euro gibi bir borcumuz var. şirket hiçbir şey yapamıyor çünkü en ufak bir şeye imza atmışlığımız yok. Atsak bile mahkemeye vercen de falan da filan da... Şahıs olarak aldığınız ürünle alakalı tüketici hakem heyetleri çok etkili fakat şirketlerin açacakları dava olayları çok sıkıntılı. Hep insanlar korkutuluyor onu sana zorla ödetirler gibi ama öyle kolay değil para tahsili yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahsincir

"yada ne seviye de "

Ya da ne seviyede diye yazılır abisi öncelikle. Bana okuma yazma öğretmeden önce bir Türkçe öğren bence. Sen kimsin bana sözleşmeyi öğreteceksin? Bilgisiz? Senin hayatın boyu okuduğun kitap sayısı benim Borçlar Hukuku kitabıma bile denk değil. Zır cahile bakar mısın halen akıl vermeye çalışıyor. Reelde tanısa soru sormak için kuyruğa girer oysaki.Şu foruma kimlik ile kayıt ve yaş sınırı gelsin artık. Şu tipleri gördükçe gına geliyor. 7 aylık sözleşme yapıp 8. Ayda parası çekildiği için tüketici mahkemesine başvuran adam ile bu adamın statüsünün farkını kavrayabilecek kadar mantık yapısı ve beyni evrimleşememis daha bana akıl vermeye çalışıyor. Blokladım geçtim alt takım adamlara laf mı anlatacağım ya?
    Kardeş macfit çalışanı falan mısın, 6 aylık üyelik sonunda 7. Ayın parasını çekmek ile, 1 aylık üyelik sonunda 2. Ayın parasını çekmek arasındaki fark nedir? Tanısan kuyruga girersin falan demişsin, gel tanışalım o zaman, bi gece senle takılayım diye yalvarıyor musun yalvarmıyor musun bakalım

• Vahsincir kullanıcısına yanıt
    Bloklayın geçin hocam uğraşmayın

• Mesleği avukatlık olmayanların alakasız bir tüketici hakem heyeti kararıyla insanlara hukuki bilgi vermesi doğru değil.

Öncelikle yorum yapmak için sözleşmesi görmek lazım. Daha sonra sözleşme tarafınızca feshedilmişse hangi nedenlerle nasıl feshedilmiş buna bakmak lazım. Kredi kartımı kapattım benden nasılsa para alamazlar gibi bir fesih prosedürü henüz hukukumuzda mevcut değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öde ve daha sonra hakem heyetine ver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o üye spotify yardımlaşma konusundada enparayla 6 aylığı kişi başı 12 tllik ücrete denk gelen üyeliği millete 25 tl ye satmaya çalışıyordu. forumu amacına göre kullanamıyor boşverin hocam siz onu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam son durum nedir ? Ben de en son şubat ayında gittim ve sonrasında gitmedim. Zaten ödemezseniz giriş yapamıyorsunuz salona, yani herhangi bir hizmet alamıyorsunuz. Sanırım arayıp para koparabildiklerinden koparıyorlar. Şikayetvar'da birkaç kişi mahkeme vs deyince geri adım atmışlar. Ayrıca benim önceden de borcum vardı çalışan bana borcu ödemek istemiyorsanız yeni üyelik açalım ordan 0'dan başlayın demişti. İnternetten üye olabiliyorsunuz ama internetten iptal edemiyorsunuz işe bak yani adam 2 aydır ödemiyorsa demekki gelmeyecek otomatik iptal olması gerekiyor. Ayrıca iptal ettik deyip bir sürü kişiden para çekmeye devam etmişler.

• Vahsincir kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız şöyle bir olay var ödemediğiniz takdirde herhangi bir hizmet alamıyorsunuz yani salona dahi giriş yapamıyorsunuz.
    Macfit kartımı kapattım

Önceden şu şekilde bir ibare vardı ancak kaldırmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burock Holmes

Hocam son durum nedir ? Ben de en son şubat ayında gittim ve sonrasında gitmedim. Zaten ödemezseniz giriş yapamıyorsunuz salona, yani herhangi bir hizmet alamıyorsunuz. Sanırım arayıp para koparabildiklerinden koparıyorlar. Şikayetvar'da birkaç kişi mahkeme vs deyince geri adım atmışlar. Ayrıca benim önceden de borcum vardı çalışan bana borcu ödemek istemiyorsanız yeni üyelik açalım ordan 0'dan başlayın demişti. İnternetten üye olabiliyorsunuz ama internetten iptal edemiyorsunuz işe bak yani adam 2 aydır ödemiyorsa demekki gelmeyecek otomatik iptal olması gerekiyor. Ayrıca iptal ettik deyip bir sürü kişiden para çekmeye devam etmişler.
    Hocam aramadıkar etmediler hiç, bende ne ödeme ne iptal yaptım, bilmiyorum bekliyorum işte ama mahkeme falan girerse araya, avukata vs para veririm, yine de bunlara o parayı vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronaldo07. -- 28 Mart 2019; 21:40:57 >

• cronaldo07. C kullanıcısına yanıt
    Hocam benim önceki hesapta 4 aylık borç gözüküyor ancak kartlarım kısmındaki kartta isim felan silinmiş. Geçenlerde karta para atmıştım para da çekilmemiş zaten beni arasalar da ulaşamazlar :D İnternetten üye olabiliyorsun ama internet üzerinden iptal edemiyorsun. İnternet üzerinden iptal gelmedikçe bir daha üye olmam buraya.
  • MacFit aslında gideceğiniz ayın parasını çekiyor. Her ayın son günü para çekiyor. O gün para çekilmezse yeni ayın 1'inde salona giremiyorsunuz. Benim çok sık başıma geliyor, karttan çekmediği zamanlar kapıyı açtırıp kart bilgilerimi yeniletiyorum.

2 aylık kayıt dondurmuştum. 3.ay da gitmiyordum, hazır karttan da para çekilmemişken gitmeyeyim dedim. Beni arayıp parayı çekmeleri gerektiğini söylediler, ben de madem öyle gideyim dedim ve kalan 15 gün salona gittiğim için parasını ödedim. Ama mantık ön ödeme gibi. Kaydı dondurmadıysanız borçlu gözüküyorsunuz ama ödeme yaparsanız da almadığınız hizmetin ödemesini yapmış oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burock Holmes

Hocam benim önceki hesapta 4 aylık borç gözüküyor ancak kartlarım kısmındaki kartta isim felan silinmiş. Geçenlerde karta para atmıştım para da çekilmemiş zaten beni arasalar da ulaşamazlar :D İnternetten üye olabiliyorsun ama internet üzerinden iptal edemiyorsun. İnternet üzerinden iptal gelmedikçe bir daha üye olmam buraya.
    Hocam parayı alamazlar benden zaten, ben direk bankayı aradım kart çalındı dedim yeni kart gönderdiler, büyük ihtimal kopardıklarından koparıyorlar diğerlerinin kaydını siliyorlar ama anlamadıgım beni hiç aramıyorlar da

• Kapatmadan önce benden izin alman gerekiyordu

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Aslında güzel bir şey ama bu borçlanma olayı saçma. Karttan çekemediği takdirde borçlandırmak yerine eğer çekebilirse o tarihten üyeliğe devam ettirmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock Holmes -- 30 Mart 2019; 5:39:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.