Şimdi Ara

Maçlarda Kusma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
23.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 4-5 yıldan beri ne zaman maç yapsam midem bulanıyor, ağzıma su geliyor ve kusuyorum.
    Maçın yarısında tuvalete gidiyorum. Bu çok koştuğum zamanlarda oluyor takriben 10 15. dakika gibi.

Bunun sebebini bilmiyorum. Bazı maçlarda maçtan önce kustuğumda sorun olmadığını farkettim ama bundan da emin değilim.
    Geçti geçecek derken 4-5 yıl olmuş.
    Korkumdan doktorada gitmedim hiç.

Bu nedir arkadaşlar akşam yine maç yapacağız korkuyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 1 Ekim 2011; 11:37:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Maçlarda Kusma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Yoğun fiziksel aktivite sırasında mide bulantısı ve kusma, halı sahada futbol oynarken veya koşarken yaşayabileceğiniz yaygın sorunlardır. Bu rahatsızlıklar çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve performansınızı olumsuz yönetleyebilir.

Nedenleri:

• Dehidrasyon: Yetersiz sıvı tüketimi, elektrolit dengesizliğine ve mide bulantısına yol açabilir.
    • Açlık: Maç öncesi yeterli beslenmemek, kan şekeri seviyelerinin düşmesine ve mide bulantısına neden olabilir.
    • Stres ve Kaygı: Maçlardaki baskı ve gerilim, midenizde rahatsızlığa yol açabilir.
    • Hareket Hastalığı: Bazı kişiler, özellikle hızlı hareket ederken veya yön değiştirirken mide bulantısına eğilimli olabilir.
    • Beslenme Hataları: Maç öncesi veya sonrası yağlı veya baharatlı yiyecekler tüketmek mide rahatsızlığına neden olabilir.

Çözümleri:

• İyi Hidratlı Kalın: Maç öncesi ve sırasında bol sıvı tüketin, özellikle su veya sporcu içecekleri.
    • Yeterli Beslenin: Maçtan önce karbonhidrat ve protein açısından zengin, hafif bir öğün yiyin.
    • Stresinizi Yönetin: Maç öncesi nefes egzersizleri veya meditasyon gibi rahatlama tekniklerini kullanın.
    • Hareket Hastalığına Karşı Önlem Alın: Uzun sürüşlere veya maçlara çıkmadan önce reçetesiz satılan hareket hastalığı ilaçlarını kullanmayı düşünün.
    • Beslenmenize Dikkat Edin: Yağlı veya baharatlı yiyecekleri maçtan önce veya sonra yemekten kaçının.

Maçlarda mide bulantısı veya kusmanız sürekli oluyorsa, altta yatan bir tıbbi durumunuz olabilir. Bu durumda uygun teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doktora git.
  • Kendini aşırı yorduğundan olabilir mi? Bende bi gün aşırı bisiklet sürdüm yani kendimi çok yordum ve sonu seninkisi gibi bitti. Aşırı yorma kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Kendini aşırı yorduğundan olabilir mi? Bende bi gün aşırı bisiklet sürdüm yani kendimi çok yordum ve sonu seninkisi gibi bitti. Aşırı yorma kendini.
    Bence vakit kaybetmeden doktora gitmelisin. Önemli bir şey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Kendini aşırı yorduğundan olabilir mi? Bende bi gün aşırı bisiklet sürdüm yani kendimi çok yordum ve sonu seninkisi gibi bitti. Aşırı yorma kendini.
    heyecandan şeyapmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Gallagher

Alıntıları Göster
    Ben de ne zaman gerilsem kusarım mesela. Heyecandan şey yapmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Gallagher

Alıntıları Göster
    karnını kasma fazla, kusacaksın diye düşünürsen kusarsın, sakin oyna nefesini tempolu kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Ben de ne zaman gerilsem kusarım mesela. Heyecandan şey yapmış olabilir.

Alıntıları Göster
    heyecan + kondisyon düşüklüğü korkulacak birşey yok vücut fazla efor sarfedince mide bulantısı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

heyecan + kondisyon düşüklüğü korkulacak birşey yok vücut fazla efor sarfedince mide bulantısı olabilir.

Alıntıları Göster
    Ben eskiden amatör futbolcuydum. Birçok spor dalıyla da uğraştım fakat son yıllarda arada sırada yaptığım halı saha maçlarında tıkanıyorum.

Bu depar attığımda oluyor. İstesemde istemesemde vucudum kaldırmasada depar atıyorum oyun stilim bu. Böyle yapınca da karnımdan midemden göğsüme ağzıma geliyor. Çok rahatlıyorum ama kusarak.

Biliyorum akşam yine aynı şey olacak. En iyisi doktora gitmek tabiki ama işlerden de vakit bulamıyorum.
    Fakat şart oldu artık gitmeliyim. Sizlerin fikirlerini almak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sesar

Ben eskiden amatör futbolcuydum. Birçok spor dalıyla da uğraştım fakat son yıllarda arada sırada yaptığım halı saha maçlarında tıkanıyorum.

Bu depar attığımda oluyor. İstesemde istemesemde vucudum kaldırmasada depar atıyorum oyun stilim bu. Böyle yapınca da karnımdan midemden göğsüme ağzıma geliyor. Çok rahatlıyorum ama kusarak.

Biliyorum akşam yine aynı şey olacak. En iyisi doktora gitmek tabiki ama işlerden de vakit bulamıyorum.
    Fakat şart oldu artık gitmeliyim. Sizlerin fikirlerini almak istedim.

Alıntıları Göster
    kondisyonun iyi olmalı değilse o kadar koşmıcan yürüyerek oyna yoksa hep böle kusarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Dx

kondisyonun iyi olmalı değilse o kadar koşmıcan yürüyerek oyna yoksa hep böle kusarsın

Alıntıları Göster
    Bu maçta da kustum herzaman olduğu gibi.

Fakat inanılmaz iyi oynadım. Maçı çevirdim. Goller asistler vs. Son zamanlarda oynadığım en iyi maçlardandı.

Çarşamba günü hastaneye gideceğim. Bana hiçbir zararı yok aslında fakat neden kusmak zorunda kalıyorum ögrenmek istiyorum.
    Çok kötü bir durum,, açıklamakta zor başkalarına.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çarşamba günü hastanedeyim.

• quote:

Bu maçta da kustum herzaman olduğu gibi.

Fakat inanılmaz iyi oynadım. Maçı çevirdim. Goller asistler vs. Son zamanlarda oynadığım en iyi maçlardandı.

Çarşamba günü hastaneye gideceğim. Bana hiçbir zararı yok aslında fakat neden kusmak zorunda kalıyorum ögrenmek istiyorum.
    Çok kötü bir durum,, açıklamakta zor başkalarına.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çarşamba günü hastanedeyim.

Alıntıları Göster
    Psikolojik olabilir

Bende Ortaokulda her sabah kusardım
    Doktora gittik psikolojik dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

Psikolojik olabilir

Bende Ortaokulda her sabah kusardım
    Doktora gittik psikolojik dedi

Alıntıları Göster
    Kusma,neden kusuyorsun ki?
  • Hayatimda ilk defa duydum kondisyon eksikliginden kusmak. Enteresanmis. Gecmis olsun arkadasim git mutlaka doktora. Kan degerlerine falan baktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moruk Ve Ötesi

Kusma,neden kusuyorsun ki?

Alıntıları Göster
    maçlara aç gidiyorsan olabili (yemek yedikten hemen sonra git demiyorum burda) galiba düzenli maç yapıyorsun kondisyonun 0 değildir ondan olacağını düşünmüyorum. dediğim gibi aç veya az su içtiğin için olma ihtimali yüksek. kustuktan sonrada rahatlayıp çok normal oynuyorsundur kesin, geçen banada oldu aynısı kusunca rahatlıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: designr

maçlara aç gidiyorsan olabili (yemek yedikten hemen sonra git demiyorum burda) galiba düzenli maç yapıyorsun kondisyonun 0 değildir ondan olacağını düşünmüyorum. dediğim gibi aç veya az su içtiğin için olma ihtimali yüksek. kustuktan sonrada rahatlayıp çok normal oynuyorsundur kesin, geçen banada oldu aynısı kusunca rahatlıyorsun

Alıntıları Göster
    reflü olabilir dostum yanma yapıyormu midende yemekborunda falan?

• quote:

Yaklaşık 4-5 yıldan beri ne zaman maç yapsam midem bulanıyor, ağzıma su geliyor ve kusuyorum.
    Maçın yarısında tuvalete gidiyorum. Bu çok koştuğum zamanlarda oluyor takriben 10 15. dakika gibi.

Bunun sebebini bilmiyorum. Bazı maçlarda maçtan önce kustuğumda sorun olmadığını farkettim ama bundan da emin değilim.
    Geçti geçecek derken 4-5 yıl olmuş.
    Korkumdan doktorada gitmedim hiç.

Bu nedir arkadaşlar akşam yine maç yapacağız korkuyorum :(

aynı olay bende de var. çok yorulunca bol bol tükürük birikiyor o da kusma hissi yaratıyor.

bu olay öyle bir psikolojik hale geldi ki yorulmayı da geçti fazla sıvı alınca, mideyi fazla doldurunca aynı tükürük birikmesini yaşıyorum.

• sesar kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu acaba aynısı bende de var ve çok merak ediyorum sonucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirDennis

sonuç ne oldu acaba aynısı bende de var ve çok merak ediyorum sonucu
    Kusma sorununun en basit çözümü naneli şekerdir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SgtWallCroft

Kusma sorununun en basit çözümü naneli şekerdir .

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatıyorum ama arkadaşlar bu gibi şikayeti olan arkadaşım vardı ve kalbinde sorun çıktı size tavsiyem doktora gidin kalbinize ve kan değerlerinize baktırın kesinlikle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.