Şimdi Ara

macOS High Sierra'da yeni bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazılarınız geçen yıl macOS'ta dileyen herkesin sadece kullanıcı adı bölümüne "root" yazarak ve parolayı boş bırakarak Mac bilgisayarlara giriş yapmalarına izin veren kritik güvenlik açığını hatırlayacaktır. Neyse ki Apple hızlı davranarak sorunu çözen bir güncelleme yayınlamıştı ancak şimdi yeni bir şifre hatası ortaya çıktı.

Ayrıca Bkz.WhatsApp'ın grup sohbetlerine gizlice sızmayı sağlayacak bir açık keşfedildi
    Open Radar tarafından açığa çıkarılan hata raporuna göre, macOS High Sierra'nın mevcut sürümünde kullanıcılar, Sistem Tercihleri'nde yer alan App Store menüsünü kilidini şifreye ihtiyaç duymadan açabiliyor. Yani bu bölüme girmek için -her ne kadar mantık dışı olsa da- herhangi bir şifre girmek yeterli oluyor.

Apple kullanıcılarından özür diledi

Görünüşe bakılırsa bu sorun, Sistem Tercihleri'ndeki App Store bölümüyle sınırlı. Yani önceki hata gibi genel kapsamlı değil. Sonuç olarak karşımızda ciddi bir güvenlik açığı var ama iyi haber şu ki Apple, sorunu henüz genel kullanıma sunulmayan macOS 10.13.3'ün son beta sürümünde düzelttiğini iddia ediyor.

Cupertino merkezli şirket yayınladığı bildiride "Bu hatadan dolayı büyük pişmanlık duyuyoruz ve hem bu güvenlik açığı hem de neden olduğu endişe nedeniyle tüm Mac kullanıcılarından özür dileriz. Müşterilerimiz daha iyisini hak ediyor. Bunun bir daha yaşanmaması için geliştirme süreçlerimizi denetliyoruz" dedi. Açıktan nasıl yararlanıldığını aşağıdaki video aracılığıyla görebilirsiniz.

• stabil mi?

• iyice sacmaladilar bunlar da.
  • Apple'da hatasız bir yer kaldı mı ?
  • oohh biraz da burama stabilitee.
  • henüz ek bir güncelleme gelmedi , açık mı önemli değil , Apple mı çok yoğun bilinmez ...
  • High sierra ilk ciktiginda gecmistim sonra geri sierraya dondum. Apple iyice sacmaladi bu sene 10 bin tl verip hala stabil isletim sistemi kullanamamak problemlerin en buyugu bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mid 2013 macbook air'im canavar gibi çalışırken high sierra ile takılmalar donmalar başladı tekrar sirra'ya döndüm rahat ettim. Bu güne kadar bütün güncellemeleri sorgusuz kurdum ama benim 2013 emektarının artık durması gerek sanırım sierra candır.
  • Alın, tam stabilitelik bir haber daha:
    https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2018/01/16/apple-metldown-ve-spectre-aciklarindan-dolayi-davalik-oldu
    Google olmasa hâlimiz ne olacak, bilmiyorum.
  • abi sen dev bi markasın şu güvenlik olayını bi halledemediler

• hafta içi bir ek güncelleme yayınladılar çözmüşler sorunu
  • Şaşırmadım. Yazılım konusunda Apple batırmaya başladı. Zaten farkındalar. 2018 yılında yenilik yerine performansa odaklanacaklarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaasMontenegro

quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Şaşırmadım. Yazılım konusunda Apple batırmaya başladı. Zaten farkındalar. 2018 yılında yenilik yerine performansa odaklanacaklarmış.

Açık çoktaaaan kapandı. Neyin kafası bu?(Mac'ten yazıldı) Sanırım hayatında hiç macOS kullanmadın. Yazılım, stabilite konusunda Apple lider konumdadır.

macOS High Sierra'da yeni bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı

Babam sayesinde Windows kullanmadım hayatımda. MacOS gittikçe kötüleşiyor. Eskiden beklemeyi simgeleyen dönen mouse imleci hiç çıkmazdı ama şu an paso çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 24 Şubat 2018; 14:26:23 >

• Ama MacOS a virus bulaşmıyor diyenler gelir şimdi.

Nesine bulaşsın ki ? Duruma bakarsak, virüse gerek yok zaten. Bu açık kapandı , bilmediğimiz kim bilir neler var.

Dünya üzerinde, % 5 lik kullanım oranına sahip olan işletim sistemine, kötü niyetli kişiler şimdiye kadar pek ilgi göstermezdi.

Ama artık tümm işletim sistemleri ilgi alanında. Daha kim bilir neler çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 24 Şubat 2018; 14:46:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraaz

Ama MacOS a virus bulaşmıyor diyenler gelir şimdi.

Nesine bulaşsın ki ? Duruma bakarsak, virüse gerek yok zaten. Bu açık kapandı , bilmediğimiz kim bilir neler var.

Dünya üzerinde, % 5 lik kullanım oranına sahip olan işletim sistemine, kötü niyetli kişiler şimdiye kadar pek ilgi göstermezdi.

Ama artık tümm işletim sistemleri ilgi alanında. Daha kim bilir neler çıkacak.

Mackeeper belası var misal. Benim anlamadığın parası verdiğin şeyi neden dinmiş gibi savunuyorsun? Apple'a dünyanın parası veren biri olarak dibine kadar eleştirme hakkım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.