Şimdi Ara

macOS Monterey'deki bir hata Mac'lerde aşırı RAM tüketimine neden oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • macOS Monterey'deki bir hata Mac'lerde aşırı RAM tüketimine neden oluyor

Bilgisayarını macOS Monterey'e yükselten bazı kullanıcılar "bellek sızıntısı" olarak bilinen bir hatayla karşı kaşıya kalmış durumdalar. Söz konusu sorun, belirli bir macOS işleminin veya uygulamasının arka planda uzun süre boyunca çalışmaya devam ederek anormal derecede yüksek miktarda RAM tüketmesine neden oluyor.

Ayrıca Bkz.Apple’ın yeni kullanıcı gizliliği kararı, sosyal medya şirketlerini zor durumda bıraktı

Bellek sızıntısı, kısa süre önce piyasaya sürülen 14 ve 16 inç MacBook Pro'lar da dahil olmak üzere tüm Mac modellerini etkiliyor. Twitter, Reddit ve Apple Destek Topluluğu'ndaki mesajlara bakılırsa kullanıcıların karşısına sisteminizin uygulama belleği tükendi şeklinde bir uyarı bildirimi çıkıyor.

Etkinlik Monitörü hatayı gözler önüne serdi

Sorundan muzdarip Mac sahipleri Etkinlik Monitörü'ne baktıklarında ise bazı uygulamaların inanılmaz derecede yüksek miktarda RAM tükettiğini görüyorlar. YouTuber Gregory McFadden, 64 GB birleşik belleğe sahip M1 Max işlemcili yeni 16 inç MacBook Pro'da macOS Denetim Merkezi'nin 26 GB RAM kullandığını gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı.

Ne yazık ki henüz bu bellek sızıntısını ortadan kaldıracak bir çözüm yok. Apple'ın bir sonraki macOS Monterey güncellemesinde bu sorunu gidermesi bekleniyor. Öte yandan macOS Monterey güncellemesinin bazı Mac bilgisayarları kullanılamaz hale getirdiği de bildiriliyor. Dolayısı ile hala sistemini yükseltmeyenlerin bir sonraki sürüme kadar beklemesi yararlarına olabilir.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2021/11/01/macos-monterey-memory-leak-user-reports/

• Big Sur'da başlayan bilgisayar açıldığında kilit ekranı arka planının ve hesap resmininin bulanık görülme olayı bile öylece duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple bile bu kadar az sayıda cihaza çıkardığı yazılımda bile çuvallıyorsa bence Windows ve Google bu işi yine çok iyi kotarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 2 gün önce intel işlemcili windows laptop'ta "Masaüstü Pencere Yöneticisi'nin" çok fazla ram kullanma sorununa çözüm arıyordum internette,birkaç saat içinde dwm.exe'nin ram kullanımı 3gb'ı buluyordu.Sorun intel işlemcinin dahili grafik biriminin sürücüsünden kaynaklıymış,6. ve 10. nesil aralığını kapsıyormuş bellek sızıntısı
    Benim işlemcim 7. nesil,sorun 6. nesilden beri var yani yaklaşık 6 yıldır ve çözülmemiş,internette hâla bu sorunu güncel olarak yazanlar var.Sorunun xx.8587 numaralı sürücüden beridir devam ettiğidir belirtilmiş,bir önceki 8476 numaralı sürücüyü kurarak sorunu çözdüm.

• Dün güncelledim ve inanılmaz pişmanım. Cihaz eskisine göre kağnıya dönmüş durumda. 2019 MBP 16" i7 16ram 512ssd versiyon.

• İnanılmaz bir test ekibi var galiba :D

• windows haberlerinde yerin dibine gömenler nerde acaba? sorunsuz yazılım yoktur bunun farkına varmanız dileğiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.