Şimdi Ara

iPhone 15 Pro Max aşırı ısınma ve büyük performans kaybı problemi ile karşı karşıya. Peki suçlu kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
4.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 15 Pro Max aşırı ısınma ve büyük performans kaybı problemi ile karşı karşıya. Peki suçlu kim?
    Apple’ın aşırı ilgi nedeniyle siparişlere yetişmekte zorlandığı ve gerçek bir oyun makinesi olarak tanımlanan iPhone 15 Pro Max büyük bir sorunla karşı karşıya. Yongası aşırı ısınana cihaz performans kaybı yaşıyor.

iPhone 15 Pro Max çok ısınıyor

iPhone 15 Pro Max modeli büyük vaatlerle tanıtılan Apple A17 Pro yonga seti ile geliyor. Bu yonga seti ve ayrıca Apple M serisi yongalar için Apple, 3nm bantlarının önemli bir kısmını milyarlarca dolar karşılığında satın almıştı.

Ayrıca Bkz.“iPhone 15 serisi hayal kırıklığı oldu”

Bununla birlikte 3nm sürecinde halen bazı sıkıntılar var. TSMC istediği verimliliğe ulaşamadı. Normalde Apple böyle bir riske girmezdi ancak bu kez farklı davrandı. Çünkü daha fazla iPhone satmak zorunda. Verimlilik sorunları olan yonganın sorun çıkarmaması için kaynak voltajı bir miktar daha arttırıldı. Bunun sonucunda da aşırı ısınma tehlikesi ortaya çıktı.

iPhone 15 Pro Max modelini teste tabi tutanlar yoğun kullanımda 47 derecelere varan sıcaklık tespit etmiş. Telefon sadece 2 dakikada aşırı ısınıyor ve performansta yüzde 25 kayıp yaşıyor. 20 dakikalık grafik yoğunluğu sonrasında ise performans kaybı yüzde 34 seviyesine kadar çıkıyor.

iPhone 15 Pro Max kasasında etkili bir soğutma sisteminin olmaması büyük dezavantaj. Apple’ın bu sorunu nasıl çözeceği merak ediliyor. Üstelik gerçek bir oyun konsolu yakıştırması yapılan bir cihazın aşırı ısınması Assassin’s Creed ve Death Stranding gibi oyunları nasıl oynatacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/09/24/iphone-15-pro-overheating-due-to-a17-pro-chip/

• yaw kullanmayı bilmiyorsunuzzzz.. telefonu öncelikle kılıflı kullanacaksınız. kılıf da metal olacak ısı yayanlardan. sonrasında cok performans isteyen uygulamaları açmayacaksınız. applenin kendi uygulamaları var 3. partilere giderseniz mesuliyet kabul etmezler. ha bir de soğuk ülkelerde yaşayın. sıcak ülkede ne yapacaksınız. tansiyon kolestrol o bu şu bi sürü dert var.... soğuk soğuk geçinin.

bu problem iphone 14 pro ve promax lerde de var, özellikle picture in picture modunda.

benim proda var , ofis arkadaşım promax de var. testleri yaptık cihazların işlemci kısmı yanıyor, sonra bu pille de

etkileşime geçiyor. bir gece tuvalete kalktığımda şans eseri telefonu cayır cayır buldum, kapatıp açtım sabahına pil kesin şişerdi.

zaten 6 ayda 94 oldu bile.

Apple çağrı merkezi, kontrollerimizde bir sıkıntı yok diyor, kabul etmiyorlar.

hiç bir güncellemede düzelmedi, çözümü düşük güç modunda kullanmayı bulduk. ne anladım bu işten tabi.

bu problemi takip edin.

not : benim cihaz Avustralya

https://discussions.apple.com/thread/254367991

iPhone 15 Pro Max aşırı ısınma ve büyük performans kaybı problemi ile karşı karşıya. Peki suçlu kim?
    iPhone 15 Pro Max aşırı ısınma ve büyük performans kaybı problemi ile karşı karşıya. Peki suçlu kim?piunikaweb
    iPhone 14 & 14 Pro devices reportedly overheating for some users
    https://piunikaweb.com/2023/05/16/iphone-14-14-pro-devices-reportedly-overheating-for-some-users/

Ayrıca 15 Pro Max’a arkadan biraz güçlü bastırıldığında arka cam kırılıyor. Jerryrigeverything videosunda Zack bu duruma oldukça şaşırdı, iPhone 6’dan beri testi geçemeyen iPhone olmamıştı. Bu sorun 15 Pro’da bulunmuyor.

JerryRigEverythingyoutube
    Be gentle with Apples new Titanium iPhone 15 Pro Max ... Yikes!
    https://www.youtube.com/watch?si=XrnpEI5TQM0RDVGJ&v=IS0SItAzEXg&feature=youtu.be

A15 Bionic'li İphone 13'den Snapdragon 8 Gen 2'li S23 Ultra'ya geçtim. Yani sayısız amiral gemisi kullanmış biriyim, 8 Gen 1,888,865,845,820 vs. S23 Ultra öyle mükemmel bir termal verimlilik sunuyor ki 42 derece hava sıcaklığında bile telefon sadece ılıyor. Galiba ömürlük kullanacağım S23 Ultra'yı. Telefon furyasının en dolu,en verimli paket telefonu olabilir.

• Kutudan hasarlı çıkma problemi de varmış bu seride. Bakalım Apple ne yapacak...

• Ayrıca 15 Pro Max’a arkadan biraz güçlü bastırıldığında arka cam kırılıyor. Jerryrigeverything videosunda Zack bu duruma oldukça şaşırdı, iPhone 6’dan beri testi geçemeyen iPhone olmamıştı. Bu sorun 15 Pro’da bulunmuyor.

JerryRigEverythingyoutube
    Be gentle with Apples new Titanium iPhone 15 Pro Max ... Yikes!
    https://www.youtube.com/watch?si=XrnpEI5TQM0RDVGJ&v=IS0SItAzEXg&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• iPhonedo’nun derinlemesine incelemesini bekliyorum. Böyle bir

Sorun varsa değinir. Şahsi fikrim 15 serisi ara model gibi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Eylül 2023; 10:1:0 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

Evet mavi cihaz ilk denemede gidiyor neredeyse. Fakat video'nun sonlarına aynı şekilde natural titanium'u da zorlamış ama kırılmamış. Mavi cihazda mı sorun var, yoksa renkler arasında bir mukavemet farkı mı var anlamadım.

Edit: Kırılma sorunu Promax'te var demiş. Pro'ya bir şey olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 25 Eylül 2023; 10:11:54 >
  • BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Hocam Zack’in denediği gri cihaz 15 Pro, mavisi ise Pro Max. Maalesef bu sorun Pro Max’lara özel. Hatta kutudan kırık çıkan Pro Max’lar konuşuluyor.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Faruk beyciğimi meşhur “Galaxy Note 8 Çöp” videosu ile keşfettim, o günden beri 2023 başına Apple cihazım olmamasına rağmen (şimdi 12 PM kullanıyorum) bir tane bile videosunu kaçırmadım. Hatta o “Üç kere beş kere…” girişini çok özlüyorum :)

Kesinlikle hak ettiği yerin çok altında bulunan muhteşem bir üstad.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu köprünün altından daha çok su akacak gibi.

• kullanmayı bilmiyorsunuz telefonu sürekli aç kullan sonra ısındı de bu ne ya :D

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Yine kılıf dağıtıp konunun üstünü kapatır.

• telefonu çıkartmadan önce test etmiyorlar mı bunlar ?

• SAMSUNG dur kesin :)

• yaw kullanmayı bilmiyorsunuzzzz.. telefonu öncelikle kılıflı kullanacaksınız. kılıf da metal olacak ısı yayanlardan. sonrasında cok performans isteyen uygulamaları açmayacaksınız. applenin kendi uygulamaları var 3. partilere giderseniz mesuliyet kabul etmezler. ha bir de soğuk ülkelerde yaşayın. sıcak ülkede ne yapacaksınız. tansiyon kolestrol o bu şu bi sürü dert var.... soğuk soğuk geçinin.

• bu problem iphone 14 pro ve promax lerde de var, özellikle picture in picture modunda.

benim proda var , ofis arkadaşım promax de var. testleri yaptık cihazların işlemci kısmı yanıyor, sonra bu pille de

etkileşime geçiyor. bir gece tuvalete kalktığımda şans eseri telefonu cayır cayır buldum, kapatıp açtım sabahına pil kesin şişerdi.

zaten 6 ayda 94 oldu bile.

Apple çağrı merkezi, kontrollerimizde bir sıkıntı yok diyor, kabul etmiyorlar.

hiç bir güncellemede düzelmedi, çözümü düşük güç modunda kullanmayı bulduk. ne anladım bu işten tabi.

bu problemi takip edin.

not : benim cihaz Avustralya

https://discussions.apple.com/thread/254367991

iPhone 15 Pro Max aşırı ısınma ve büyük performans kaybı problemi ile karşı karşıya. Peki suçlu kim?piunikaweb
    iPhone 14 & 14 Pro devices reportedly overheating for some users
    https://piunikaweb.com/2023/05/16/iphone-14-14-pro-devices-reportedly-overheating-for-some-users/

• quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

yaw kullanmayı bilmiyorsunuzzzz.. telefonu öncelikle kılıflı kullanacaksınız. kılıf da metal olacak ısı yayanlardan. sonrasında cok performans isteyen uygulamaları açmayacaksınız. applenin kendi uygulamaları var 3. partilere giderseniz mesuliyet kabul etmezler. ha bir de soğuk ülkelerde yaşayın. sıcak ülkede ne yapacaksınız. tansiyon kolestrol o bu şu bi sürü dert var.... soğuk soğuk geçinin.

90 bin ödiyeceksin ama bunu yapmazsan ısınmaz şunu yaparsan ısınır ne anlamı kaldı ozamn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön sipariş verip stokları tüketen kitlenin yüz ifadelerini görmeyi çok isterdim :D

• Mevzu kedi ciğer olayına dönmüş tabi birde olayı siyasete taşıyan kaybetmeye doyamamışlarda haberde eksik kalmıyor.

• A15 teki mükemmelliği bir daha tutturamadı. 15 serisinin çok alınabilir olduğunu düşünmüyorum artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3nm de bu genel sorun varsa m3 mekbuklara da vurur mu acep

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.