|
Mad Max (2015) [ANA KONU] (28. sayfa)
-
-
Mad Max genel olarak gayet başarılı olsa da benim gibi oyunları %100 tamamlama takıntısı olanlar için oynaması tam anlamıyla işkence olan bir yapım olmuş.Bir haritanın büyük olmasının ve çok fazla görev barındırmasının her zaman iyi bir şey olmadığının çok güzel bir kanıtı olmuş resmen.Oyunun combat sistemi,sürüş dinamikleri ve araçlarla çarpışma yani genel olarak oynanışı,grafikleri,optimizasyonu ve atmosferi oldukça yeterli ve tatmin edici.Sıkıcı ve çerezlik bile olamayacak basitlikte hikayesi ve bazı kontrol problemleri dışında hiçbir sıkıntısı yok ama buna rağmen 6-7 saat oynadıktan sonra sıkıldım ve bıraktım,büyük ihtimalle de devam etmem.Çünkü en başta dediğim gibi bende maalesef,eğer atmosferi de iyiyse,açık dünya oyunları %100 bitirme takıntısı var.Yani bir oyunu yan görevleri ve ek içerikleri yapmadan bitirdiğim zaman bitirmiş saymıyorum.Kendimi kötü hissediyorum,oyundan da tam anlamıyla tatmin olamıyorum o yüzden.Ve Mad Max'in yan içerikleri outpost ele geçirme dışında aşırı bayık ve çok fazla gereksiz zaman yiyor.6-7 saatlik sürede daha anca yan içeriklerin 10'da birini falan yapmışımdır ve geri kalanını yapmaya teşvik edecek hiçbir şey yok maalesef.Ubisoft genelde kızılan bir firma ama Far Cry ve Assassin's Creed serileri gibi oyunlarında o yan içerikler yapılırken insan hiç sıkılmıyor çünkü kendini tekrar etse bile eğlenceli ve farklı bölgeler görmek hoş oluyor.Mad Max'te ise outpost dizaynları dışında her yer zaten birbirine çok benziyor ve her ne kadar atmosferi çok iyi olsa da dünyası bir süre sonra boğuyor,yan içerikler bıktırıyor ve bu yan içeriklerden tonla,sürüyle var.Scrap oyunda en önemli şeylerden biri ve elde etmesi,toplaması sıkıntıdan kafayı yedirtiyor bir süre sonra.Adım başı scrap var ve toplaması hiç pratik değil,tuşa bir kere basarak değil de 3-4 saniye basılı tutarak bir şeyler toplamak da bu sıkıcı durumun oluşmasında büyük etken olmuş.
Sonuç olarak oynanışı,grafikleri ve optimizasyonu çok başarılı olsa da üstte saydığım sebeplerden dolayı Mad Max benim için yarım kalmış ve büyük ihtimalle de yarım kalacak bir macera oldu.Ama yan görevlere ve içeriklere çok takılmayan,toplanabilir eşyalara hiç kasmayan ve ''sadece ana görev yapayım canım sıkılırsa 1-2 yan görev yaparım'' diye düşünen bir oyuncuysanız o zaman denemenizde hiçbir sakınca yok,hatta tavsiye de ederim
-
Son iki scavenging kaldı, birine hiç giremiyorum, tünelden gidilen the dunes bölümündeki; videolara bakıyorum adamların gittiği yol bende kapalı.
Diğeri de son görevin olduğu yer, bir iki parça eksik kaldı sadece ama onda da videoda adamın girdiği kapı bende kapalı ve açılmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ana görevle açılıyor -
Son yarış mı?
böyle bir oyunun türkçe yaması olmaması çok üzücü. -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 4 Mart 2020; 16:39:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ana hikaye kaç saat sürüyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayo3327 -- 21 Temmuz 2018; 11:14:33 >
Arkadaşlar oyun nasıl tavsiye edermisiniz
Oyunu 4 yılın ardından ve 2 kez kurup yer sıkıntısı yaşayıp sildikten sonra üçüncü ve son kez yükleyerek bitirdim. Oyunu bu kez oynayacağım diye kendime telkinde bulunmamda Türkçe Yamasının çıkması da etki etti. Oynadıktan sonra ise bunca zamandır neden oynamadım diye kızdım kendime hatta.
Oyun hem Yayıncı Warner Bros'un diğer TP(Batman Arkham Serisi, Middle Earth: Shadow Of Serisi) aksiyon oyunlarından hem de Ubisoft'un Açık Dünya oyunlarından esinlenmiş.
Combat Shadow Of serisinden daha doyurucu geldi. Araç özelleştirmeleri ve kullanımı ise gayet yerinde. Oyun malum Mad Max filmlerinden oldukça esinlenmiş, özellikle dün seriyi 2015 filmi dışında tekrar izledim ve inanılmaz göndermeler kaçırdığımı farkettim. Oynayacakların öncesinde filmleri de izlemesini tavsiye ederim. En azından ikinci ve üçüncü filmler kesinlikle izlenmeli.
Oyunun Dünyası, karakterleri ise gerçekten özenle yaratılmış. Bunda yine filmlerin katkısı büyük ama Yapımcı firma da hazıra konmamış.
Heh oyunda hiç mi eksik taraflar yok. Ara sahnelerde durup dururken frame drop olması, Açık dünyada garip bugların(Bitmeyen fırtına efekti nedir wtf) olması gibi kronik hatalar mevcut.
Oyunun en büyük sıkıntısı ise yine Açık Dünya olmasından kaynaklı. 10.saatten sonra sürekli aynı şeyleri yapıyorum hissine kapılıyorsunuz. Tamam benim için sıkıntı yok, 3-4 ayda Odyssey dışındaki bütün AC oyunlarını oynadım ama herkes aynı monotonluğa katlanamayabilir.
Günün sonunda doyurucu bir oynanış sunan, iyi/kötü bir Açık Dünyası olan, karakterleri harika olan bir oyun olmuş. 2015 yılının değeri bilinmeyen oyunlarından.
Avalanche Studios Just Cause serisi ile uğraşmak yerine keşke güzel bir devam oyunu yapsa. Adamların artık kullandığı nasıl bir oyun motoru var ise harika patlama efektleri oluyor yahu.
Son söz olarak da oyunun kusursuza yakın bir Türkçe yaması mevcut olduğunu belirteyim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Teşekkürler Anonymous Çeviri.
-
Bu karantina günlerinde ilaç gibi geldi 64 saatte oyunu bitirmişim ki daha yapılacak epey iş var gibi (açık dünya oyunlarında bir yerden sonra hep tekrara düşülmesi şunu yık, bunu topla, onu indir beni sıkıyor onun için hiçbir oyunum %90 ı bile bulmaz), hikaye sever bir oyuncu olmamdan dolayı hikaye zayıf kalsa da yine de oynadım ve hikayenin sonunu beğendim. Epey eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir oyun olmuş, ayrıca optimasyon oyunun iyi gibi eski bir bilgisayarla da oynanabiliyor. (645m) -
-
Türkçe yaması ne durumda bu oyunun arkadaşlar? Bir ara parayla satıyorlardı. On tlsinde değilim ama ne idüğü belirsiz programı pcme kurup kredi kartı bilgilerimi girecek kadar da şuursuz değilim. Yamanın yapımcılarından biri bana ulaşırsa parayı hesabına atıp yamayı almak isterim.
-
Yama ile bitirmiştim. Program arayüzünden iyzico ödeme ekranına yönlendiriliyordu, programa her hangi bir kredi kartı vs vermiyordunuz.
-
Katılıyorum oyun indirimde 15 liraya satılırken yamasını da 15 lira gibi bir fiyata satılması, hatta yanılmıyorsam paket ile 15 tane oyun için aylık 15 liraya mı ne garip bir tezgah ile satıyorlardı. Üzücü. Ben de Türkçe bir yama derdindeyim ama bu böyle nasıl olacak bilmiyorum. Diğer bir çok oyunun yaması zaten ücretsiz dağıtılıyor. Oyun çıkalı bir hayli yıl olmuşken artık bedava vermemeleri kötü. Oyun bile yakında bedava dağıtıma girecekken hem de. Herkes oyuncuları söğüşlüyor.
-
Oyunda saçma sapan bir detaya takıldım, baktım bir çok insan takılmış buna ama Türkçe kimse bunu irdelememiş çözümü buraya bırakayım. Tabii ki oyun firmasının hatası. Balon görevinde balonu uçurmak isterken Out Of Fuell uyarısı alıyorsunuz. Haliyle balonun yanında da harıl harıl çalışan bir jeneratör ve üzerinde de bir huni görüyorsunuz. Aşağı katta da bir benzin bidonu var. Aklınıza gelen şey benzin bidonunu alarak jeneratöre benzin koyup balonu havalandırmak oluyor hali ile. Ama jeneratörün yanına geldiğinizde benzin bidonunu yakmak, fırlatmak ve yere koymak dışında hiç bir seçenek çıkmıyor. Bunlar da haliyle balonu havalandırmıyor. Çözümü ise benzin bidonunu balonun sepetine boşaltmak!!!!!!!!!! Evet bu garip saçma ve absürt seçeneği oyuna ekleyen ve oyuncuyu geri zekalı yerine koyan oyun firmasını ebesinden kutluyorum. Bravo.
-
Çok iyi olmuş bence oyun. Bu kadar geç oynadığım için hayıflandım. Grind sevmiyorum deyip duruyordum ama bu oyunla iyice emin oldum ki ben tam bir grind oyuncusuymuşum. Devasa bir harita açılacak onca mekan. Tabii daha 4. saatte bile tekrarlar başgösterdi. Yalnız yirmi, yirmi beş saat kadar sıkmadan oyalayacağını düşünüyorum. Upgrade sistemi oyunda tutuyor. Aman şu da olsun bunu da yapayım diye diye aralıksız dört saattir oynuyorum. Filmlerini bile izlemediğim bir yapımın oyununu bu kadar seveceğimi tahmin etmezdim. Yalnız ben oyunu Shadow of Mordor oyunlarını yapan Monolith yaptı sanıyordum ancak Avalanche yapmış. Adamlar açık dünya konusunda uzman denebilir. Benim patates pcde ultra 60 fps vermesi de cabası. Gerçi oyunda çölden başka bir şey yok.
-
Grind sevme değil bence olay çünkü upgrade olayı artık her oyunda var. Grind sevsen mmo bağımlısı olurdun.
Mad max ve just cause 3 sevmemim temel nedenleri güzel atmosfer, keyifli aksiyon ve bunu bol bol kullanabilecegimiz açık dünya.
Far cry serisi de aynı mantık ama aksiyonu yavan kalıyor. Blood dragon hariç bitirdiğim fc oyunu yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Far Cry 4 bence harika bir oyundu. Yapılmış en iyi FC oyunu bana kalırsa. Finali harikaydı.
Oyunu 15 saatte bitirdim. Howlongtobeat biraz daha uzun gösteriyordu aslında ben yirmi saati aşarım demiştim. Ana senaryo kovaladım bir süre sonra. Çünkü tekrara düşüyor. Mekanikleri de biraz kanser. Karakter hantal. Yalnız atmosfer çok iyiydi. Zaten oynatan en önemli unsur da o postapokaliptik çöl atmosferi. Sanırım filmin havasını çok iyi yakalamış yapımcı stüdyo. Zaten Avalanche senelerin kendini kanıtlamış stüdyosu. Oyun başyapıt değil ama keyifli bir on beş saat geçirtti. Tavsiye ederim kesinlikle. Türkçe yama hususunda ise, reklam gibi olmasın ama Anonymous yaması bayağı iyi olmuş. Adamlar imla kurallarına çok dikkat etmiş. Sıklıkla yanlış yazılan galat-ı meşhur bazı kelimeleri bile doğru yazmışlar. Zaten bunların Civilization VI yaması da çok iyiydi. Keşke aksilikler olmasaydı da şu RDR 2 yamasını görseydik. Eminim kusursuz bir iş olurdu o da. Ben 19 liraya bir aylık aldım. Benim gibi ayda altı yedi oyun bitiren biri için hiçbir şey. İlk oyundan da parasını çıkardı bile.
-
Fc4'e hiç bulasmadim herkes fc3'e çok benziyor diyor. Fc3 ve fc5'i yarım bıraktım. 5'e tekrar baslicam bi ara
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X