Şimdi Ara

Maddi hasarlı trafik kazası anlaşamama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Maddi hasarlarla polis ilgilenmiyorki artık, yani en azından ben öyle biliyorum. Kaza tutanağı tutacaktınız hemen olay yerinde sonra bırakacaktınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Maddi hasarlı trafik kazası anlaşamama

benim volvoda görünürde bir şey yok ama arkadan tır vurunca tepem attı
    nerdeyse adama saldıracaktım videodaki seslerden anlaşılacağı üzere

https://yadi.sk/i/4x6Mf5Xqh6yyM

tır soförü bana yalvarıyordu abi 50-100 ne tutarsa ben sana elden nakit vereyim dedi ve cebinden para çıkardı elime vermek istedi
    ne olur tutanak tutturma işime son verirler dedi
    bende ben ne bileyim içeride daha fazla hasar olmadığını öyle bir değdirdinki arabanın arkası savruldu dedim
    ama ben yinede tıra geçtim ve tutanakları kendimizde doldurup imzaladık

• hemen fotoğrafları çekseydiniz keşke, acelesi varsa ya tutanağı sizin istediğiniz gibi dolduracak ya da paşa paşa polisi bekleyecek, kırmızıda da bir daha geçmeyecek
  • Sürücü belgesiz motorlu araç kullanıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanıyorsa,
    Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,
    Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
    Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
    Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
    Trafik kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
    Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,
    Trafik kazası vefat ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.
    Yukarıda belirtilen haller dışında tarafların anlaşamaması halinde de eski uygulamada olduğu gibi trafik zabıtasını çağırmak ve tutanak tutturmak gereklidir.
  • Kaza olunca acelem var dese bile hemen kaza fotoğraflarını çek. Plakalar mutlaka görünüyor olsun. Karşı taraf itiraz ederse bile hemen 155'i ara yanında böylece itirazını geri çekecektir. Anlaşırsanız Ehliyet ruhsat ve Zorunlu trafik sigortasının fotokopisini iste yok ise fotoğraflarını çek. Karşı tarafa mutlaka tutanağı imza atmasını sağla. Kendi yazısı ile tutanağı doldursun sende kendi yazınla doldur.

Ruhsatta adresin var unutma

http://www.sigortam.net/musteri-hizmetleri/hasar-aninda-yapilacak-islemler

• asla anlaşma yoluna gitme,
    suçlu benim , kabul ediyorum, ben yaptırırım dese bile itibar etme.
    ertesi gün çamura yatabilirler.
    hemmen fotoğrafları çek, tutuanak tut.
    suçlu kim olursa olsun, bunlar yapılmalı.
    benim anlamadığım konu, suçlu olan tarafın ZTS si suçsuzun hasarını ödeyecek, suçlu olan neden çamura yatarki,
    suçlu olanın en zararı en fazla seneye ZTS birazcık daha pahalı olur.
    değermi 3-5 kuruş için çamurluk yapmaya?
  • Arkadaşlar hep söylüyoruz.

Karşınızdaki kişinin acelesi varsa , sürekli tehdit eder gibi konuşuyorsa veya geçiştirmeye çalışıyorsa haksız bile olsanız tutanak tutun.

Arabaların resmini çekmeden asla hareket ettirmeyin.Mümkünse bir araç içi kamera edinin ki kamera yoksa hatalı olmadığınızı kanıtlayın.

Sizin durumunuzda ise yapmanız gereken bölge karakoluna başvurmak.Kamera kayıtları incelenir ve sizi tehdit ettiğini de belirtirsiniz.Hatta polislerin yanında ararsınız belli etmeden yine tehdit ederse polisler devreye girer.Geçmiş olsun.
  • Susanoo kullanıcısına yanıt
    o sizi tehdit ettiyse sizde onu tehdit etseydiniz
  • hocam gyet basit telefondan sizi tehdit ediyor savcılığa başvurun şikayetçi olun. ondan sonra arabanın kazası umurlarında olmaz. sana yalvarmaya başlarlar abi nolur şikayetini geri çek hata ettik özür dileriz senden para falan istemiyoruz. benim çoluğum çocuğum var hapse giremem diye ağlarlar. kesin çözümdür. korkak bir insan değilsen git hemen şikayetini et. ispat etmen önemli değil. zira böyle şeylerde mahkeme süreci bile insanları korkutmaya yeter. tecrübeyle sabittir.
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Mahkeme benim için de sıkıntı sürekli ankarada olmadığım için. Bir daha ararsa gidecem ama kendisine de söyledim bunu. Polise başvuracağımı söyleyince bir daha aramadı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 16 Haziran 2015; 14:40:49 >
  • Sınava nasıl girdi acaba tutanak tutmak icin kimlik yok demişsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Sınava nasıl girdi acaba tutanak tutmak icin kimlik yok demişsiniz...

.
     Maddi hasarlı trafik kazası anlaşamama

• Geçen gün bir minibüs ablamın kullandığı Astra H araca çarptı. Ablam hemen beni çağırdı. Gittim konuştuk, adam suçlu olduğunu kabul etti ve hemen şu anda hangi servise istiyorsanız götürelim, atıyorum 2000 masraf mı çıktı, ödemeyi yapayim, siz yolunuza ben yoluma dedi. Tutanak istememesinin sebebi, araç ticari dolmuş. Seneye sigortam çok yükselir dedi. Durum bu kadar net iken bile kusura bakma, tutanaksiz iş yapmam dedim.

Tuttuk tutanağı, gittik servise. Ön sol çamurluk ve tampon boyama, jant kapağı vs derken 675 lira masraf çıktı. Adam karttan ödedi. Ben de arabanın işi bitip, sorunsuz teslim aldigimda veririm sana tuttugumuz tutanağı dedim ve öyle de yaptık. Sonuçta biz mutluyuz, adam mutlu. İşinizi sağlama almanız gerekiyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın resmini çekmeden kaza yerinden ayrılmak, araçları oynatmak çokbüyük hata geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Sınava nasıl girdi acaba tutanak tutmak icin kimlik yok demişsiniz...

Sınava kimliğiyle girdi abisiyle tutacaktık tutanağı o sırada eşi de geldi, kimlik çıkmadı tutanak tutulamadı eşi tartışma çıkardı ben suçluymuşum gibi davrandı. Kimlik kısmı benim o sınava girerken aklıma gelmedi. Tutanak tutacakken olmadığı ortaya çıktı. İnsan bir fotokopisini falan bırakır ama o sırada işte benim de saflığıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 17 Haziran 2015; 12:37:55 >
  • bi gelişme var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

bi gelişme var mı ?

Yok hocam en son tehditten veririm diyince korktu galiba bir daha aramadı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.