Şimdi Ara

Maddi hasarlı trafik kazası anlaşamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kavşakta ışıklarda ikinci sırada bekliyordum ışık yeşile döndükten sonra hareket ettim. Düz bir şekilde kavşağa girmeden devam edecektim ama kavşağın sol tarafından gelen bir kadın sürücü hareket ediyordu çarpmamak için hafifçe sağa kaçtım ama sol arka janta o arabanın sağ ön tamponu vurdu. Benim arabanın jantında biraz çizik vardı başka bir hasar yoktu onunkinin de tamponun köşesi macun ve boya istiyordu. Diğer arabanın sürücüsü yeşilde geçtiğini iddia ediyordu etraftan kazayı gören insanlar da diğer sürücünün hatalı olduğunu söylediler ama anlaşamadık. Ama kadın sınava gidiyormuş geç kalacaktı hem de etraftaki kişiler benim haklı olduğumu da söyleyince hatasını kabullenir bir de polisle uğraşmamız oluruz demiştim, o yüzden polis çağırmadık.

Sınava gideceği okulun oraya gittik o sınava girdi abisi ve eşi geldi. Yaşım 20 küsür olduğundan vede biraz küçük gösterdiğimden herhalde eşi bağırmaya el kol hareketi yapmaya tehditvari konuşmaya başladı kadının abisi sakinleştirdi. Tutanak dolduracaktık ama sürücünün kimliği olmadığı için dolduramadık. Telefon numarasını verdim gittim ben. Daha sonra aradılar tutanak tutalım diye ama aileme adamın tartışma çıkardığından bahsetmiştim gitmemi istemediler ben de gitmedim. Kadın hala ben hatalı değilim polise başvuracağız diyor. Ben de başvurun dedim olayın olduğu yerde hem ışık kamerası hem de mobese kameraları var. Bu kaza için beni karakola yada mahkemeye çağırırlar mı ve de polis çağırmadık diye sıkıntı çıkar mı?

Şimdi keşke çağırsaydım da polisi aklımda derdi olmasaydı diyorum.

Edit: Adam bugün aradı. Polise gitmiş herhalde ama birşey çıkmayınca beni tehdit ediyor. Arabaları niye oynattınız dedi ben de eşiniz sınava gidecekti kendi okulun oraya gidelim dedi dedim. Bu sefer de benim hasarımı ödeyeceksin seni doğduğuna pişman ederim, seni bulurum tarzı tehdit etti. Ben de bir daha ararsanız polise başvuracağım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 15 Haziran 2015; 15:36:49 >

• Gecmis olsun cagirsaydiniz keske polis bir sekilde anlasmaya gidin eger hala uste cikmaya calisirlarsa sende ariza cikar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içeri bile girebilirsin valla dikkat et

• Keşke polis çağırsaydınız ya da diğer çarptığınız arkadaşla beraber Çarptı kaçtı tutanağı tutsaydınız.herkesin işi gücü sınavı var,bir kimlik ve ruhsat fotokopisi çektirmek 2 dakika Sürer.önemli bir hasarınız yoksa Allah'a havale edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşsak hemen iki dakikada doldurulur haklısınız ama anlaşamadık. Anlaşamayınca da o tutanağın hiçbir değeri olmuyor. Kadın hemen abisini kocasını aradı bir de lys sınavı olduğu için ben de biraz yumuşak davrandım emeği boşa gitmesin istedim çünkü sınava 25 dk kalmıştı zaten kaza olduğunda polis gelmesi, işlem yapması vs. en az 30 dkyı geçecekti. Bir de bende hasar yok sadece jant çizildi onlarda var ama polise vurup kaçtı diyeceğiz diyor.

Neyse bu da bir ders oldu bundan sonra kimseye acımayacaksın çağır polisi tutsun tutanağı sınava giremezse giremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 14 Haziran 2015; 19:53:30 >
  • Hocam kaza yapinca hic bir yere yollamayacaksin tutanak tutmadan Allah askina o kadar yaziyorum uyanik olun milletin duygu somurusune kanmayin sinava mi yetisicen imzala surayi yaz savunmani ben hallederim diyecektiniz.Arabada acil hasta vb. olmadikca sakin tutanaksiz ayrilmayin sonra boyle yamuk ciziyorlar siz orada tutanak icin zorlasaydiniz her turlu kabul edecekti hatasini.

Anlasamiyorsaniz cekin arabalari ayni yere kaza yaptik anlasamiyoruz diye polis cagirin veya tutalim tutanagi kimin hakli kimin haksiz oldugu belli olur tartismaya gerek yok diyerek alttan alin.

• Susanoo kullanıcısına yanıt
    Geçen sene arkadasıma bir bayan çarpmış,aynayı kırmış.kaçarken durdurmuşlar kadın Dediğiniz gibi acelem var Demiş.telefonunu vermiş,ertesi gün kadın tutanağı imzalamamakta diretmiş.3-4 kişi gidilince mecbur tutanağı imzalamış.anlamadığım durum zaten cebimizden 1 lira çıkmıyor sigortamız var.tutanak tutturacaksın en fazla 200-300 lira hasar kaydın olacak o kadar.siz diğer arkadaşla tutanak tutun isterseniz,sonra polise ihbar edersiniz.ya da Allah'a havale edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en fazla karakola çağırılırsın ifade verirsin geri gelirsin, kamera kaydı şu bu incelenirse de sen hatasızsan birşey olmaz, dert etme
  • Olay yerinde kamera kaydı varsa vurup kaçtı diye polise ihbar etmeleri kendi başlarını yakar. Ayrıca bu tarz durumlarda ölüm kalım hastalık harici acelem var diyeni bırakmicaksın. Acelesi varsa ehliyet ruhsat sigorta evraklarının fotosunu çek, tutanağın altına imza attır. Nereye giderse Defolup gitsin. Kafana göre doldurur halledersin

• işte bunlar hep iyi niyetin kötü sonuçları. sen yavaş yavaş vücut geliştirmeye falan başla bu toplumda iyi efendi olursan işte haklıyken böyle laga luga adamların karşısında ezik duruma düşersin. akıllı ve güçlü ol ezik duruma düşme.

• Trafikte iyi niyetli olmak her zaman ters sonuçlanır. Hele ki kadın sürücüyse asla affetmeyin hiçbir yere göndermeyin. İnsan gibi araba kullanmasını öğrenecek yarın bir gün birini ezmeden. Her zaman derim elimde yetki olsa kadınlara asla ehliyet verdirmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

işte bunlar hep iyi niyetin kötü sonuçları. sen yavaş yavaş vücut geliştirmeye falan başla bu toplumda iyi efendi olursan işte haklıyken böyle laga luga adamların karşısında ezik duruma düşersin. akıllı ve güçlü ol ezik duruma düşme.

Cidden dediğiniz konuda haklısınız adama kadına hep sizli hitap ettim beyefendi dedim gayet kibardım. El kol hareketi yapmaya üzerime gelmeye başladığında en son ben de sesimi yükselttim karşınızda çocuk yok dedim.

Yorum yapan cevap veren herkese teşekkür ederim. Ben de pek birşey çıkmaz diyordum ama içim biraz daha rahatladı.
  • olay yerinde kamera var demişsiniz o zaman boşverin şikayet etsin. iş kamere kaydına kadar giderse o suçlu çıkar. baktınız hala arıza yapıyor sakinliğinizi bozmayın pislik yaparak bir şey elde edemeyeceğini çok uzak bir ihtimal olsada belki anlar.
  • Polis taraflar anlaşma sağlamadığı zamanda gelmiyor ancak yaralanma veya kamu malına zarar verilirse geliyor geçen arkadaşın birisi kaza yaptı karşı taraf ile anlaşamadı polis çağırıldı ama polis gelmedi

• tutanak 1 saat sürüyor. çok zahmetli hele ki anlaşamama var ise. ben de kağıtlar varken bu kadar sürdü.

şu an ktt diye bir uygulama var. daha hızlı bütün önemli bilgiler direk geliyor. fotokopiye de gerek yok.fotoğraf çekiyorsun.

geçmiş olsun. kameranız olsa bu kadar sıkıntınız olmazdı. aracımdaki kamera 150 tlye maloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcas -- 14 Haziran 2015; 23:44:50 >
  • Sen etraftaki isyeri v.b. kamera kayitlarini al tedbiren nolur nolmaz, zaten fazla hasarin yokmus ama dedikleri gibi carpti kacti falan diye karakola giderlerse de kamera kayitlarini ifadenin ekinde sunarsin karakola, ama kayitlarin 1 hafta ya da 1 ay gibi sureleri var silinmeden al

• Sende hasar falan yoksa boşver işine bak kafana takma. Seni kimsenin arayacağını sanmıyorum.
  • Adam bugün aradı. Polise gitmiş herhalde ama birşey çıkmayınca beni tehdit ediyor.

Arabaları niye oynattınız dedi ben de eşiniz sınava gidecekti kendi okulun oraya gidelim dedi dedim. Bu sefer de benim hasarımı ödeyeceksin seni doğduğuna pişman ederim, seni bulurum tarzı tehdit etti. Ben de bir daha ararsanız polise başvuracağım dedim bakalım ne olacak.
  • Formül basit.

1-Geçmiş olsun de. El sıkış.
    2-Araçları oynatmadan fotoğraf Çek.
    3-Ruhsat , ehliyet ve kimlik fotoğraflarını Çek. Telefon numarası al. ( civarda fotokopi varsa fotokopi Çek )
    4-Araçları kenara Çek.
    5-Tutanakları Doldur. ( anlaşamazsanız da herkes kendi ifadesini yazsın. ) krokiyi düzgün çiz.
    6-Ayrıl sonucu bekle.

Acelem var diyen ve bayan olandan kork. Çünkü bir sonraki Adımda muhatabın kadın değil aynı senin olaydaki gibi başka bir adam olacak. Kadına yaranmaya çalışan herhangi bir hayvan da olabilir. Kadın hatasını kabul etse de ,sonradan gelen akıl verecek.

Hacı Sana geçmiş olsun. Telefonu kapatış şeklin gayet mantıklı. Aracında hasar yoksa o kişi seni tehdit etmesinin cezasını çeksin. Çağırdığı yere falan da Çekme aracı.

• Allah bu ülkede efendi insanlarla kaza yapmayı nasip etsin. Kazadan sonra yumruk yumruğa kavga eden bir milletiz. Yakın zamanda kamyon park halindeki arabamın yanından çıkarken stop lanbasını kırdı ve tamponu çizdi. Ben de oradaydım.adam benden bağırmamı çağırmamı bekliyor. Ne yapayım arkadaşım yanlışlıkla oldu işte. Sakin bir şekilde ehliyet,ruhsat ve sigorta poliçesinin fotoğrafını çekip,tutanak doldurduk oldu bitti.şu an arabanın 575 tl tramer kaydı var:)hatalı olduğu halde hatasını kabul etmeyen hanzolar da var,bu arkadaş en azından hatasını kabul etti. Bence bir ülkenin gelişmişlik düzeyi( hanzo olmayan insanların sayısı / ülkedeki insanların sayısı) oranı ile bulunur. O yüzden kişi başı gelir düzeyini artırsak bile bu hanzoların sayısını azaltmadığımız sürece gelişmiş olamayız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.