Şimdi Ara

Kaza anında tutanak tutulmaması ve kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortasinin olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 20.11.2021 tarihinde önümdeki araçların ani durması ve benim de önümdeki araca çarpmadan ani fren yapıp durmam sebebiyle, arkamdaki araba duramadan bana vurmuştur. O an araçları hareket ettirmeden her açıdan kaza fotograflarını cektim ve işlek bir cadde olması sebebiyle araçları farklı bir yere (kusurlu tarafın şirketi yakın olması sebebiyle kusurlu tarafın şirketin) çekip uzlaşmaya calistik. Kusurlu taraf, masraflarımın tamamini karsilayacagini söyledi ve is kartını verdi. Ben de, kazaya dair fotoğrafların olması ve hemen 50 metre ilerimizde kameraların olmasına güvenerek onayladım. 2-3 saat aradan sonra aracı servise goturup kontrol ettirdim ve masrafini cikartip kusurlu tarafa bilgi verdim. O da Pazartesi günü ödeyeceğini ve konunun kapanacagini söyledi. Pazartesi günü, bu parayı anca 1-2 ay icinde ödeyebileceğini söyledi ve reddettim. Ardından aracının zorunlu trafik sigortasının olmadigini ve kendisinin de ehliyetini alkollu araba kullanmaktan kaptirdigini öğrendim. Ve sonra kendisi bana trafik sigortası olan farklı bir araçla vurdu gösterip o sekilde tutanak tutabileceğimize dair teklifte bulundu ve bunu da reddettim. Kendisini de karakola şikayet edeceğimi bildirdim. (Trafik sigortasının olmadigini bilseydim elbette polis cagiracaktim.)

Bugun bir karakola gidip durumu anlattım ve bana trafik mahkemesine gitmem gerektiğini söylediler. Yarin trafik mahkemesine gidip olayları anlatıp delillerimi sunacağım.

Sormak istediğim şu ki, kendi aracımın kaskosu ve zorunlu trafik sigortasi bulunuyor, yarin mahkemeye ifade verip, verdigim ifadenin bir kopyasını ve kazaya ait fotoğrafları kasko firmama verip dosyayı acma sansim bulunuyor mu? Kasko sirketim bunun mümkün olacagini söyledi. Ancak aracımdaki hasarı karşılamak icin mahkeme kararını mi beklerler, yoksa aracım tamir olur, mahkeme kararına gore kim kusurluysa ondan mi rücu eder? Teşekkür ederim.

24.11.2021 GÜNCELLEME: 23.11.2021 tarihinde Çağlayan Adliyesi'ne gidip, savciliga delillerimle birlikte basvuruda bulundum. Bizzat savci ifademi aldı ve yazdıgım dilekçeyi resmi bir dille kağıda döküp beni içerdeki farklı bir odaya yönlendirdi. Orada da mühür vuruldu ardından mühür vurulan kağıdın kasko firmama vermemin yeterli olacağı, devamıyla kasko firmamın ilgilenecegi söylendi.

Kasko firmami aradım ve durumu onlara anlattım, istedigim bir servise aracimi ve evraklarimi birakmamı, onlarin bize hasar ihbarinda bulunacagini soylediler. Kazada kusurlu tarafın karşı taraf olması halinde ise hasarsızlık indirimimin bozulmayacağı söylendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardayldrm2323 -- 24 Kasım 2021; 17:45:41 >

• aracı tamir eder kasko her halükarda.

gerisi ile onlar ilgilenir, alırlar parasını faiziyle.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Peki trafik mahkemesine verdigim ifade polis raporu yerine gecer mi? Karakola gittigimde artik bu hakki bizim elimizden aldilar trafik mahkemesine gitmem gerektigini soyledi. Buyuk ihtimalle kaza aninda polisi cagirsaydim onlar rapor tutacaklardi ama kazadan sonra basvurdugum icin boyle bir sey soylediler.

• geçmiş olsun. kasko açısından sadece beyanda yeterli olur büyük ihtimalle. eğer hasarınız çok fazla değilse kasko karşı tarafa rücu etmekle uğraşmaz. mahkemeden de bir şey çıkacağını sanmıyorum, araçları hareket ettirmeden önce ehliyet ve poliçe kontrolü yapmanız gerekirdi.

Böyle durumlarda ya kaza anında paranızı alın ya da tutanak tutun, gerekirse tutanak sonra çöpe atılır.

• Beş para etmez tipler trafik sigortasız trafiğe çıkıyor sonra da sizi mağdur ediyor. Geçmiş olsun. Polise şikayet de etseydiniz trafik sigortası yok diye.

İstanbul'da çoğu zaman trafiğin ortasında kalıyorsunuz. O noktada bekleseniz trafiği kitlersiniz, mecburen kenara çekiyorsunuz. Fotoğraflar olsa da polis kabul ediyor mu acaba gelince?

• Trafik mahkemesiyle uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Kendi kaskonuz geniş kapsamlı ve düzgün bir firmaysa yetkili servisten hasar dosyası açtırıp fotoğrafları ve aranızda geçen konuşmaları servise bırakın.

Kaskonuz sizin aracınızı yapar ve karşı tarafın ruhsat sahibine rücu eder.

1-2 yıl içinde faiziyle seve seve geri öder o parayı.

• ardayldrm2323 A kullanıcısına yanıt

o detayları bilmiyorum ama hocam kasko firmanızı arayıp sorun, onlar daha iyi bilir işlem adımlarını. onlar sizdeki bilgiyi alırlar, fotoğraf vs, polisteki ifadenizi de polisten alabilirler belki sizden istemezler.

• caldexterr C kullanıcısına yanıt

Tesekkur ederim. Fotograflari herhalde kabul ederdi diye dusunuyorum. Ancak ben dedigim gibi bugun Caglayan adliyesine gidip Cumhuriyet Bassavciligina ifademi verdim, bana mühürlü bir bilgi kagidi verdiler ve kaskoma verdikten sonra onlarin geri kalan islemleri halledecegini soylediler. Kaskomu da arayip bilgilendirdim ve istediginiz servise gidip gerekli evraklari ve aracinizi birakin biz eksper atayip geri kalan islemleri halledecegiz dediler.

Bu arada olay Vatan Caddesi / Fatih uzerinde oldu. Istanbul'un en islek caddelerinden birinde. Elbette orada trafigi kitleyemezdim dediginiz gibi

• Malik the Mafia kullanıcısına yanıt

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Bugun adliyeye gittim ve beni Cumhuriyet Bassavciligina yonlendirdiler, dilekcemi verip olayin detaylarini Savci Bey'e anlattim ve bana muhurlu bir kagit verip bunu kasko firmama verip gerekli islemleri onlarin yapacagini bildirdi. Kaskoma beyan ile basvurabilirdim ancak olaylarin biraz daha resmi ilerlemesini istedim. Bugun de kaskoma bilgiyi verdim, yarin istedigim bir servise aracimi ve evraklarimi birakabilecegimi soylediler. Olay savcilik nezdinde bu sekilde ilerliyor. Dediginiz gibi bu olaylara girmeden kaskomla da halledebilirdim sanirim

• Bu tarz olay yeri terkli olaylarda kasko hasarı onarıyor ama hasarsızlığı bozuyor diye söylemişti benim sigortacı. Yani kaçan taraftan tahsil vs için uğraşmıyor demişti. Gelişmeleri yazın mutlaka, sonucu merak ediyorum.

Ben şikayetçi olup karakoldan karşı tarafın trafik sigortası ve ifadesini alıp karşı tarafın sigortasından işlem başlatmıştım.

• fractal design kullanıcısına yanıt

Bugun kasko firmam ile gorustugumde bana kaza fotograflarindan, savciliga verdiginiz ifadelerden ve savcilik nezdinde olayin yurutulme durumuna bagli olarak suclu karsi taraf cikarsa hasarsizlik indiriminiz bozulmaz karsi taraftan rücu ederiz dediler. Ancak bir olayi incelesinler ardindan buradan da olayin gidisati hakkinda bilgi veririm.

Ben olaydan sonra karakola gittigimde gecen sene bizim elimizden o yetkileri aldilar, savciliga dilekce vermem gerektigini soylediler o yuzden savciliga gitmek durumunda kaldim. Artik ugrasmak mi istemedi yoksa gercekten oyle midir bilemiyorum ama ben soyleneni yapip gerekli itirazlarimi savciliga ilettim.

• İki yıl önce komşumun arabasını yüzeysel olarak çizmiştim boyası tamir edilebilecek durumdaydı. aman hasar kaydı olmasın falan dedi tamam dedim. arkadaşına götürdü 3000 lira fiyat çıkardı, bende internetten bulduğum boyasız şekilde tamir yapan birisine w.apptan fotoları attım gelen fiyat 250 tl oldu. Tabi bir tomar tantana vay efendim bu işlerde çarpan, hasarlı araç sahibinin istediği yerde yaptırırmışta falanda filanda. Yani diceğim o ki o günden beri insanlara yardım etmeyi bıraktım. Bu yaşadığınızda size ders olmuştur umarım.

• savcı karşı tarafın ifadesini alır, karşı taraf anlaştık sonra vazgeçtik vs şeklinde ifade verir. KTT usulüne uygun düzenlenmediği için savcı takipsizlik verir. kasko aracı tamir eder, dosya kapanır. Tahminim bu şekilde. hasarsızlık koruma klozunuz varsa bir kaybınız olmaz.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Peki ya kasko, karşı tarafın sigortası olmadığı için ruhsat sahibine rücu etmekle uğraşır mı? Yoksa direkt benim hasarsızlık indirimimi mi bozar? Tahmini hasar 30 bin TL.

Yani karşı tarafın hem ehliyeti hem de sigortası yok. Bu durumda, başka bir araca vurup üstüne benim kasko firmama hiç para vermeden sıyrılabilir mi? Bu kadar basit mi bu işler gerçekten?

• ardayldrm2323 A kullanıcısına yanıt

uğraşmaz, sizde sorumluğunuzu yerine getirmemişsiniz. KTT yok. Eksik olup olmadığını kontrol edip polis çağırmanız gerekiyordu.

ancak savcı karşı tarafı olay yerinden kaçmakla suçlarsa olur, onu da yapacağını zannetmiyorum anlaştığınız için

babam bir kazaya karışmıştı, tutanağı yanlış doldurmuşlar, bizim araca arkadan çarpmışlar ancak bize çarpan araç arkasındaki araç ona çarptığı için çarpmış, bizim tutanakta karşı taraf bunu yazmış ama karşı taraf ile ona çarpan arasındaki tutanakta bu yazılmamış. dolayısıyla ne bize çarpan ne de ona çarpan ödemedi, bizim kasko ödedi. tekrar söyledik böyle böyle diye ama uğraşmadılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.