Merhabalar, 20.11.2021 tarihinde önümdeki araçların ani durması ve benim de önümdeki araca çarpmadan ani fren yapıp durmam sebebiyle, arkamdaki araba duramadan bana vurmuştur. O an araçları hareket ettirmeden her açıdan kaza fotograflarını cektim ve işlek bir cadde olması sebebiyle araçları farklı bir yere (kusurlu tarafın şirketi yakın olması sebebiyle kusurlu tarafın şirketin) çekip uzlaşmaya calistik. Kusurlu taraf, masraflarımın tamamini karsilayacagini söyledi ve is kartını verdi. Ben de, kazaya dair fotoğrafların olması ve hemen 50 metre ilerimizde kameraların olmasına güvenerek onayladım. 2-3 saat aradan sonra aracı servise goturup kontrol ettirdim ve masrafini cikartip kusurlu tarafa bilgi verdim. O da Pazartesi günü ödeyeceğini ve konunun kapanacagini söyledi. Pazartesi günü, bu parayı anca 1-2 ay icinde ödeyebileceğini söyledi ve reddettim. Ardından aracının zorunlu trafik sigortasının olmadigini ve kendisinin de ehliyetini alkollu araba kullanmaktan kaptirdigini öğrendim. Ve sonra kendisi bana trafik sigortası olan farklı bir araçla vurdu gösterip o sekilde tutanak tutabileceğimize dair teklifte bulundu ve bunu da reddettim. Kendisini de karakola şikayet edeceğimi bildirdim. (Trafik sigortasının olmadigini bilseydim elbette polis cagiracaktim.)
Bugun bir karakola gidip durumu anlattım ve bana trafik mahkemesine gitmem gerektiğini söylediler. Yarin trafik mahkemesine gidip olayları anlatıp delillerimi sunacağım.
Sormak istediğim şu ki, kendi aracımın kaskosu ve zorunlu trafik sigortasi bulunuyor, yarin mahkemeye ifade verip, verdigim ifadenin bir kopyasını ve kazaya ait fotoğrafları kasko firmama verip dosyayı acma sansim bulunuyor mu? Kasko sirketim bunun mümkün olacagini söyledi. Ancak aracımdaki hasarı karşılamak icin mahkeme kararını mi beklerler, yoksa aracım tamir olur, mahkeme kararına gore kim kusurluysa ondan mi rücu eder? Teşekkür ederim.
24.11.2021 GÜNCELLEME: 23.11.2021 tarihinde Çağlayan Adliyesi'ne gidip, savciliga delillerimle birlikte basvuruda bulundum. Bizzat savci ifademi aldı ve yazdıgım dilekçeyi resmi bir dille kağıda döküp beni içerdeki farklı bir odaya yönlendirdi. Orada da mühür vuruldu ardından mühür vurulan kağıdın kasko firmama vermemin yeterli olacağı, devamıyla kasko firmamın ilgilenecegi söylendi.
Kasko firmami aradım ve durumu onlara anlattım, istedigim bir servise aracimi ve evraklarimi birakmamı, onlarin bize hasar ihbarinda bulunacagini soylediler. Kazada kusurlu tarafın karşı taraf olması halinde ise hasarsızlık indirimimin bozulmayacağı söylendi.
|
|
Sanalpazar Ürün satışı Hakkında
|
Sanalpaza.com ücret transferi
|
Ekran Kartı
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 53
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.547 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu