Şimdi Ara

Fiorino hususi kullanim için kış lastiği şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fiorino emotion aracıma 205 55r 16 pirelli p7 lastiklerini eski lastiklerin çok yıpranmış olmasından dolayı 2 ay önce taktırmıştım.
    Akdeniz bölgesinde kullandığım için hava sıcaklığı da çok düşmediği için pek kış lastiği gerekmiyor.

Araç ticari araç ama ben hususi kullanıyorum,
    1 Aralık itibariyle mecburi kış lastiği kuralına ilişkin herhangi bir kontrolde sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler.. 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 25 Kasım 2015; 12:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiorino Hususi Kullanım İçin Kış Lastiği Şart mı?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı belirli araçlar için zorunludur. Bu araçlar arasında yük nakli yapan hususi araçlar da yer almaktadır.

Fiorino, yük nakli yapabilen bir araç olduğu için, hususi kullanımda olsa dahi kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, Fiorino sahipleri belirtilen tarihler arasında kış lastiği kullanmakla yükümlüdürler.

Kış lastiği kullanma zorunluluğu, zorlu kış koşullarında trafik güvenliğini sağlamak ve kaza riskini azaltmak amacıyla getirilmiştir. Kış lastikleri, normal lastiklere göre daha yumuşak bir yapıya sahiptir ve bu sayede kar ve buz üzerinde daha iyi tutuş sağlarlar.

Kış lastiği kullanma zorunluluğuna uymayan sürücüler, trafik cezasına çarptırılabilirler. Cezanın miktarı, aracın türüne ve ihlalin yapıldığı zamana göre değişmektedir.

Bu nedenle, Fiorino sahiplerinin belirtilen tarihler arasında araçlarında kış lastiği kullandıklarından emin olmaları gerekmektedir. Böylece hem trafik güvenliğini sağlayabilir hem de trafik cezası almaktan kaçınabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ruhsatta HUSUSİ yazıyorsa mesele yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Ruhsatta HUSUSİ yazıyorsa mesele yok.

Evet ruhsatta aynen 'Yük nakli - HUSUSİ'
    yazıyor. Tv reklamında kamu spotu dikkatimi çekti sormak istedim cevabınız için ayrıca çok teşekkür ederim... 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 25 Kasım 2015; 12:51:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalya dışına çıkmıyorsaniz sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

antalya dışına çıkmıyorsaniz sorun yok.

Teşekkürler...👍

• Ruhsatta hususi yazıyorsa sorun olmaz ama polis çevirip bakabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Ruhsatta hususi yazıyorsa sorun olmaz ama polis çevirip bakabilir

Cevap için teşekkür ederim...👍
    Evet ruhsatta hususi yazıyor.

Geçen sene almıştım Pirelli lastiklerini ama önceki kullandığım Brigstone idi lastik ustası çatlaklar var dediği için bu sebeple bunlara geçtim.

Pirelli lastikler sıfır ama yazlık olarak geçiyor sonuçta durdurup bakarsa polis sorun çıkarabilir mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cikaramaz ruhsatı sorar hususi yazdığını görünce bırakır

• hususi araçlarda zorunluluk yok ama kış şartlarının hakim olduğu yerlerde kendi canın için takacaksın ticari hususi farketmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.