Şimdi Ara

ABS ışığı devamlı yanıyor nedendir acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 2000 model vectra abs ışığı devamlı yanıyor sebebi nedir acaba şimdiden çok teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ABS Işığının Devamlı Yanmasına Neden Olabilecekler

ABS (Kilitlenmeyen Fren Sistemi) ışığının sürekli yanması, aracınızın fren sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. İşte olası nedenlerden bazıları:

• Arızalı ABS Sensörü: Tekerlek hız sensörlerinden biri arızalanmışsa, ABS kontrol ünitesine yanlış bilgi gönderebilir ve ışığın yanmasına neden olabilir.
    • Hasarlı ABS Modülü: ABS modülü, ABS sisteminin beynidir ve arızalanması tüm sistemin bozulmasına yol açabilir.
    • Hidrolik Sorunlar: ABS sistemindeki hidrolik sıvı seviyesi düşükse veya kirlenmişse, bu ışığın yanmasına neden olabilir.
    • Elektriksel Arızalar: ABS sistemindeki kabloların veya bağlantıların hasar görmesi de ışığın yanmasına neden olabilir.
    • Yanlış Takılan Fren Balataları: Fren balataları yanlış takılmışsa, ABS sensörünün tekerlek hızını doğru bir şekilde algılamasına engel olabilir ve ışığın yanmasına neden olabilir.

ABS Işığı Neden Ara Sıra Yanıp Sönüyor?

ABS ışığı ara sıra yanıp sönüyorsa, bu bir arızayı değil, sistemin kendini test ettiğini gösterebilir. Ancak, ışık düzenli olarak yanıp sönüyorsa veya sürekli yanıyorsa, bir sorun olabilir.

ABS Işığı Devamlı Yanıyorsa Ne Yapmalısın?

ABS ışığı sürekli yanıyorsa aşağıdakileri yapmalısın:

• Sorunu mümkün olan en kısa sürede teşhis etmek ve onarmak için aracını güvenilir bir tamirciye götür.
    • ABS ışığı yandığında aracını kullanmaktan kaçınma, aksi takdirde frenlerin düzgün çalışmayabilir.
    • ABS sisteminin önemini göz ardı etme, bu sistem ani frenleme durumlarında aracın kontrolünü kaybetmeni önlemeye yardımcı olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Kablosu çıkmıştır en basit. Alete bağlattır TECH2 orda söler sorunu.
  • Allah razı olsun kardeşler. bu çarşamba gidip bi baktırayım bari. şuan abs devre dışımı acaba??
  • Sanırım devre dışığı değil ama şöyle bir sorun olabilir ;

ABS'nin devreye girmemesi gereken zamanlarda ABS devreye girmeye çalışıp tehlikeli durumlar yaratibilir.Dikkatli olmak lazım. Fren pedalına bastığında ayağının altında olmaması gereken bir titreme yada vurma hissediyormusun?
  • firene bastığımda bir titreme yok. sanırım olması gerekiyor. inşallah sensörlerdendir yaa. gönderdiğiniz linkele baktımda 650 ytl ye kadar patlayabilir yazıyor. ışık hiç sönmüyor devamlı yanıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

Sanırım devre dışığı değil ama şöyle bir sorun olabilir ;

ABS'nin devreye girmemesi gereken zamanlarda ABS devreye girmeye çalışıp tehlikeli durumlar yaratibilir.Dikkatli olmak lazım. Fren pedalına bastığında ayağının altında olmaması gereken bir titreme yada vurma hissediyormusun?
  • Bence geciktirmeden bir baktır, fren bu, gazdan daha önemli Allah korusun. Ayrıca olsun cepe gelsinde cana gelmesin
  • Kardeşim aynı sorunu benim arabada yaşamıştım
    lastikteki sensorleri tek tek kontrol ettiler sağ arka tekerdeki abs soketi arızalıymış garantiden değiştirdik. abs ışığı sürekli yanıyorsa abs çalışmıyor demektir. iyi günler.
  • lastıklerının bır tanesının bıle boyutları farklıysa ısık yanar. dort lastıgınde aynı hızla donmesı gerekır eger bır lastıgın dıgerlerınden azda olsa hızlı veya yavas donerse sıstem arıza verıyor ve ısıgı yakıyor.
  • aynı sorun bizim 2004 vectradada olmuştu yagmurlu bir havada uzun yolda birden yandı ışık abs devre dışı

en yakın olan antalya servisine götürdük ispatı 1-2 saati bulur dedi ancak korkulacak bir durum olmadıgını belirtti

ya kablolarda bir sorun var yada yagmurdan kablolar ıslanmıştır dedi

aradan yarım saat kadar süre geçti ışık söndü abs devreye girdi
    quote:

Orjinalden alıntı: ogretmen82

Allah razı olsun kardeşler. bu çarşamba gidip bi baktırayım bari. şuan abs devre dışımı acaba??
  • bugün götürdüm opel servisine beyni bozulmuş dediler. beynini çıkarıp yapacaz dediler. fiyat 400 ytl den çokta olabilir. az da olabilir dediler.
  • servisin oyunu olabilir bana kalırsa başka yerede göster

çok gördük bu numaraları ancak benimkisi sadece bir ihtimal
  • öncelikle şunu belirtmek gerekir..abs ışığı sürekli yanıyorsa bu kesin olarak sistemde bir hata olduğunun göstergesidir..bu sensörlerden de,kablolardan da,ana merkezden de kaynaklanabilir..eğer serviste araç bilgisayara bağlanıp arıza kodu alınmışsa ve bu kod abs ana kontrol ünitesine ait bir arıza kodu ise sorunun tek çözümü ana ünitenin değiştirilmesidir..çünkü tamiri gibi bir olay yoktur..
  • bir özel servise götürdüm birde opelin kendi servisine götürdüm ikiside beynin tamir edilmesi gerektiğini söylediler. inşallah fazla tutmaz yaa.
  • Hocam benim marea'da oldu bu sorun geçen gün. Mersinde Bosch Car Servic'e gittim. Ara ara yanıyordu bende abs lambası. Fren hidroliğinin değişip değişmediğini sordular. Değişmedi deyince komple sistemden hidroliği çekip yeni hidrolik koydular. Hem bolca hava varmıs hemde hidrolik zift gibi olmus. O günden beridir hiç yanmadı bir daha frenlerde cok tatlı oldu. Oradaki usta bosh eğitimli fren hidroliğinde sorun olmasının abs beyninin bozulmasının sebeplerinden biri oldugunu soyledi. Yanlıs sinyal gidiyormus beyne hava falan olunca veya yag eski olup gorevini verimli yapmassa. Bu arada ozel bir aletle yapıyorlar bu hidrolik değişim işini vibrasyon verip eski hidroliği boşaltıyor yenisini ekliyor 20 dakika surmedi. İşçilik +yağ 35 milyon ucret aldılar. Bence buna bir baktırsaydın hata tespitte en ucuz noktalardan başlamak bence daha mantıklı. Sorun hidrolikten olmasa bile en azından 2 yılda bir değişmesi gerekiyor onu yenilemiş olursun
  • quote:

bir özel servise götürdüm birde opelin kendi servisine götürdüm ikiside beynin tamir edilmesi gerektiğini söylediler. inşallah fazla tutmaz yaa.

her yanan arıza lambasında ana merkezleri değiştirmeye kalkarsak beli doğrultamayız. müşirine temas olmuştur kablo bi zaman sallanmıştır sağlamca hemen arızaya geçer. hassas davranır güvenlik gerekçesiyle. daha sonra sorun kalmasa bile bi defa arızayı algıladığı için beyin hata kodunu hafızasında tutar. gerekli yerler kontrol edilir hafıza da arıza kodu silinir bilgisayar aracılığıyla. kısa bi süre sorun kalmaz. tekrar tekrar ortaya çıkarsa bi operasyon düzenlenir saygılar

• İlk önce cihaza bağlattır.Arıza kodunu not alında ben size ne yapacağınız hakkında yardımcı olurum.
    Ayrıca elektrik sorunlarınız için aşağıdaki linki kullanmanız yeterli olacaktır.

Elektrik arızaları hakkında yardım için tıklayın

quote:

merhaba arkadaşlar. 2000 model vectra abs ışığı devamlı yanıyor sebebi nedir acaba şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 8 Mayıs 2007; 0:41:56 >
  • Aynı durum 1 ay önce arkadaşımın 1999 model Golf'ünde oldu. VW serviste ABS beyninin değişeği, fiyatın işçilik hariç 1300 YTL olduğunu söylediler. Arkadaş da özel bir servise götürdü 450 YTL'ye değiştirtti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.