Şimdi Ara

Trafik sigortasından hasar gidermek için neler gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir aya yakın bir süre önce arkadan taksici vurdu ve tamponumu çizdi. Taksicinin ehliyetinin, poliçesinin ve ruhsatının fotokopisini aldım, tutanağı tuttuk ve ayrıldık.

Şimdi onun kasko şirketinin çalıştığı bir yerden yaptırmam gerekiyormuş ve o şirketle çalışan en yakın Honda servisi Topkapı'da.

Toplu taşımalara karşı allerjim olduğundan dolayı hiç istemedim oraya götürmek ve Florya sanayi'de bir yer daha anlaşmalıymış oraya götürdüm bugün.

Oradaki elemana verdim evrakları, eksik var mı diye sordum. Taksici herifin ruhsatının sadece isim olan bölümünü çektirmişim, diğer tarafı çektirmemişim fotokopi makinesinde. Bana "Ruhsatın diğer tarafı da lazım, faks atsın bize taksici." dedi.

Sonra tutanaktan telefon numarasını buldum, aradım ve saçma sapan saygısız laflar söylemeye başladı bana taksici denen yobaz. Amacı beni çileden çıkarıp küfür ettirmek sonrada vay efendim küfür ettin bana yollamıyorum sana bir şey ayağına yatmak.

Bende sesimi yükselttim, "Seni süründürmek için işimden istifa ederim mahkeme mahkeme dolaşırım" falan diyince geri vites yaptı. Faks numarasını mesaj olarak istedi ama boşuna yollamadım çünkü adım gibi biliyorum yollamayacak.

Artı olarak sanayideki eleman da sinirimi bozdu, fırlattım attım kartını "Senin de halledeceğin yok bu işi" dedim çıktım.

Sonra Honda Marmara'yı aradım durumu anlattım ve oradaki bayan bana ruhsatın diğer yüzünün gerekmediğini söyledi.

Daha önce başına böyle bir iş gelen var mı? Ruhsatın isim olan bölümü yeterli oluyor mu?

Çünkü hem kişinin, hemde aracın her şeyi yazıyor. Aracın ağırlığına kadar...

Teşekkürler...

(Emre'ciğim seni de etiketliyorum, bilgin olacağını düşünüyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Merhaba dostlar,

Bir aya yakın bir süre önce arkadan taksici vurdu ve tamponumu çizdi. Taksicinin ehliyetinin, poliçesinin ve ruhsatının fotokopisini aldım, tutanağı tuttuk ve ayrıldık.

Şimdi onun kasko şirketinin çalıştığı bir yerden yaptırmam gerekiyormuş ve o şirketle çalışan en yakın Honda servisi Topkapı'da.

Toplu taşımalara karşı allerjim olduğundan dolayı hiç istemedim oraya götürmek ve Florya sanayi'de bir yer daha anlaşmalıymış oraya götürdüm bugün.

Oradaki elemana verdim evrakları, eksik var mı diye sordum. Taksici herifin ruhsatının sadece isim olan bölümünü çektirmişim, diğer tarafı çektirmemişim fotokopi makinesinde. Bana "Ruhsatın diğer tarafı da lazım, faks atsın bize taksici." dedi.

Sonra tutanaktan telefon numarasını buldum, aradım ve saçma sapan saygısız laflar söylemeye başladı bana taksici denen yobaz. Amacı beni çileden çıkarıp küfür ettirmek sonrada vay efendim küfür ettin bana yollamıyorum sana bir şey ayağına yatmak.

Bende sesimi yükselttim, "Seni süründürmek için işimden istifa ederim mahkeme mahkeme dolaşırım" falan diyince geri vites yaptı. Faks numarasını mesaj olarak istedi ama boşuna yollamadım çünkü adım gibi biliyorum yollamayacak.

Artı olarak sanayideki eleman da sinirimi bozdu, fırlattım attım kartını "Senin de halledeceğin yok bu işi" dedim çıktım.

Sonra Honda Marmara'yı aradım durumu anlattım ve oradaki bayan bana ruhsatın diğer yüzünün gerekmediğini söyledi.

Daha önce başına böyle bir iş gelen var mı? Ruhsatın isim olan bölümü yeterli oluyor mu?

Teşekkürler...

Öncelikle teşekkürler.

Honda Marmara gereken cevabı vermiş zaten.

Benim düşüncem,

Siz gidip Florya'da tamir ettirmeyi deneyin yine de,Honda Marmara'yla konuşun onlar kasko şirketiyle irtibata geçecektir.Eğer olmazsa bu işi yine tabi ki,yasal yollara kadar götürebilirsiniz çünkü elinizde ismi vs. var.En son yol olarak ise Honda Servisi'ne gidip işlemleri ..... isim ve .... kimlik no'su olan taksici ve ruhsat üzerinden yapmak.

Kusura bakmayın,detaylı olarak yardımcı olamıyorum ama siz yine de dediklerimi bir deneyin.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Merhaba dostlar,

Teşekkürler...

Öncelikle teşekkürler.

Benim düşüncem,

Siz gidip Florya'da tamir ettirmeyi deneyin yine de,Honda Marmara'yla konuşun onlar kasko şirketiyle irtibata geçecektir.Eğer olmazsa bu işi yine tabi ki,yasal yollara kadar götürebilirsiniz çünkü elinizde ismi vs. var.En son yol olarak ise Honda Servisi'ne gidip işlemleri ..... isim ve .... kimlik no'su olan taksici ve ruhsat üzerinden yapmak.

Kusura bakmayın,detaylı olarak yardımcı olamıyorum ama siz yine de dediklerimi bir deneyin.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.

Florya'daki marabalara bir daha hayatta gitmem.

Hatta arabam perte çıksın, sanayide 5 TL'ye ; Honda serviste 50.000 TL'ye yaptırılsın giderim Honda servisinde yaptırırım.

Zaten soğuk bakıyordum sanayiye, şimdi yemin olsun gitmem bir daha.

Topkapı'ya gideceğim, Honda Cem'in anlaşması varmış. Bakalım onlar ne diyecekler.

İşin kötüsü hep arabayla gezmek zorundayım, toplu taşıma ile eziyetten başka bir şey olmaz.

Honda'ya sorarım araç veriyorlar mı diye, artık en son çare ya annemden Cruze'u alcam yada hanım bir kaç gün evde oturacak onun aracıyla dolaşıcam.

Yani berbat etti bütün hayatımın düzenini şu iş. Aslında bakıldığında bir kaç rutuşluk iş var ama cillop gibi tampona vurunca da insanın midesi bulanıyor.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba dostlar,

Teşekkürler...

Öncelikle teşekkürler.

Benim düşüncem,

Hayırlı akşamlar,
    Emre.

Florya'daki marabalara bir daha hayatta gitmem.

Hatta arabam perte çıksın, sanayide 5 TL'ye ; Honda serviste 50.000 TL'ye yaptırılsın giderim Honda servisinde yaptırırım.

Zaten soğuk bakıyordum sanayiye, şimdi yemin olsun gitmem bir daha.

Topkapı'ya gideceğim, Honda Cem'in anlaşması varmış. Bakalım onlar ne diyecekler.

İşin kötüsü hep arabayla gezmek zorundayım, toplu taşıma ile eziyetten başka bir şey olmaz.

Honda'ya sorarım araç veriyorlar mı diye, artık en son çare ya annemden Cruze'u alcam yada hanım bir kaç gün evde oturacak onun aracıyla dolaşıcam.

Yani berbat etti bütün hayatımın düzenini şu iş. Aslında bakıldığında bir kaç rutuşluk iş var ama cillop gibi tampona vurunca da insanın midesi bulanıyor.

Geçmiş olsun.Dediğim gibi her yolu deneyin.İnşallah çözüm bulursunuz.

• quote:

Yarın Cem'i de arayayım da randevu isteyeyim.

Teşekkür ederim Emre'ciğim.
  • quote:

quote:

Yarın Cem'i de arayayım da randevu isteyeyim.

Teşekkür ederim Emre'ciğim.

Önemli değil.Yardım edebildiysem ben teşekkür ederim.

Biraz teknik bir soru olsaydı daha da detaylı yazabilirdim ama sigorta vs. gibi konularda (şimdilik) pek bilgim yok.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.
  • Geçmiş olsun zor bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Geçmiş olsun zor bir durum

Teşekkür ederim.

Bu arada,

Honda Cem'i aramaya fırsatım olmadı. Hala soramadım benim elimdeki evrakların yeterli olup olamayacağını.
  • Kaskonuz var mı hocam, ve hangi firmadan?
    Bazı kaskolar(Mapfre) bu durumda kendileri kendi servislerinde onarıp onarım bedelini karşı tarafın sigortasından alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Kaskonuz var mı hocam, ve hangi firmadan?
    Bazı kaskolar(Mapfre) bu durumda kendileri kendi servislerinde onarıp onarım bedelini karşı tarafın sigortasından alıyorlar

Kasko var,

Ankara sigorta olması lazım. Unuttum açıkcası.
  • kasko olduğuna göre hiç uğraşmayın, kaskodan yaptırın kasko karşı tarafın sigortasından tahsil etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

kasko olduğuna göre hiç uğraşmayın, kaskodan yaptırın kasko karşı tarafın sigortasından tahsil etsin.

Ama kaskoyu da zorla yaptılar benim araca.

Çünkü pırttan zırttan şeyler için 3 hakkımı da doldurdum, hatta 4. hakkıma kadar doldurdum ve zorla yaptılar kaskoyu da.

Bir sıkıntı çıkmasın?
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    rücülu hasarlar hasardan sayılmaz, yani karşı taraf %100 kusurluysa kasko yenilenirken o dosya sayılmaz. tabii siz yinede poliçenizi okuyun bu dediğime benzer birşey yazıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

rücülu hasarlar hasardan sayılmaz, yani karşı taraf %100 kusurluysa kasko yenilenirken o dosya sayılmaz. tabii siz yinede poliçenizi okuyun bu dediğime benzer birşey yazıyordur.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, yarın sigorta şirketini arayıp sorayım
  • IslakFasulye hocam geçmiş olsun, daha büyük kaza bela gelmesin inşallah

Şöyle bir tecrübem var size aktarabileceğim, trafik sigortasıyla yürüyen işler 1 aya kadar sürebiliyor (motorsiklet hasarında böyle olmuştu ama arabanın da farklı olacağını sanmam). Dosya hazırlanması ardından eksperin gelmesi araca onay vermesi fotoğraf evrak eksiği mutlaka bulması kıllık yapması falan çok gıcık bir süreç. Kaskodan yapma şansınız varsa mutlaka değerlendirin. Kaskodan 2 günde çıkar en kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: steakone

IslakFasulye hocam geçmiş olsun, daha büyük kaza bela gelmesin inşallah

Şöyle bir tecrübem var size aktarabileceğim, trafik sigortasıyla yürüyen işler 1 aya kadar sürebiliyor (motorsiklet hasarında böyle olmuştu ama arabanın da farklı olacağını sanmam). Dosya hazırlanması ardından eksperin gelmesi araca onay vermesi fotoğraf evrak eksiği mutlaka bulması kıllık yapması falan çok gıcık bir süreç. Kaskodan yapma şansınız varsa mutlaka değerlendirin. Kaskodan 2 günde çıkar en kötü

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Honda Cem'i aradım Topkapı'daki. Bana ruhsatın isimli kısmı yeter dedi. Bayramdan sonra oraya bırakacağım arabayı, kasko şirketinden de araç talep edeceğim. Eğer araç vermezlerse artık hanım bir kaç gün dışarı çıkmayacak, onun arabasını alacağım.

• Aracınızın kaskosu var ise öncelikle kendi kaskonuzdan yaptırın. Karşı taraf kusurlu ise kaskonuzun hasarsızlığı bozulmaz. Anladığım kadarıyla siz karşı aracın trafik sigortasına müracaat ettiniz.

Bazı şirketler özllikle trafik sigortasında belli servislere yönlendirme yapmak istiyor olabilir. Ancak bunun hiçbir yasal dayanağı yoktur. Aracınızı istediğiniz yerde yaptırırsınız sigorta şirketinin ben kabul etmiyorum deme şansı yoktur.

Israr olursa Hazine Müsteşarlığına şikayette bulunacağınızı belirtin.

Ayrıca aracınızın kaporta aksamında bir hasar var ise ve tramerde %100 karşı taraf kusurlu ise onarım sonrasında Değer Kaybı talebi için karşı aracın Trafik Poliçesini tanzim eden şirkete başvurma hakkınız vardır..

En başta belirttiğm gibi kendi kaskonuzdan başvurmanız daha pratik bir yoldur zaten kasko şirketiniz kusurlu tarafın trafik poliçesine rucu eder ve kasko poliçenizde hasarsızlığınız bozulmaz.

Bazen trafik poliçesinde şirketler hasar dosyası açma işini ağırdan alabilir eğer dilerseniz bu durumda da 5684 sayılı yasa ve ilgili müsteşarlık genelgelerindeki hakkınızı kullanarak HATMER sisteminden kendi eksperinizi atayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oto Sigorta Eksperi

Aracınızın kaskosu var ise öncelikle kendi kaskonuzdan yaptırın. Karşı taraf kusurlu ise kaskonuzun hasarsızlığı bozulmaz. Anladığım kadarıyla siz karşı aracın trafik sigortasına müracaat ettiniz.

Bazı şirketler özllikle trafik sigortasında belli servislere yönlendirme yapmak istiyor olabilir. Ancak bunun hiçbir yasal dayanağı yoktur. Aracınızı istediğiniz yerde yaptırırsınız sigorta şirketinin ben kabul etmiyorum deme şansı yoktur.

Israr olursa Hazine Müsteşarlığına şikayette bulunacağınızı belirtin.

Ayrıca aracınızın kaporta aksamında bir hasar var ise ve tramerde %100 karşı taraf kusurlu ise onarım sonrasında Değer Kaybı talebi için karşı aracın Trafik Poliçesini tanzim eden şirkete başvurma hakkınız vardır..

En başta belirttiğm gibi kendi kaskonuzdan başvurmanız daha pratik bir yoldur zaten kasko şirketiniz kusurlu tarafın trafik poliçesine rucu eder ve kasko poliçenizde hasarsızlığınız bozulmaz.

Bazen trafik poliçesinde şirketler hasar dosyası açma işini ağırdan alabilir eğer dilerseniz bu durumda da 5684 sayılı yasa ve ilgili müsteşarlık genelgelerindeki hakkınızı kullanarak HATMER sisteminden kendi eksperinizi atayabilirsiniz.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için, rahmet edip yazmışsınız.

İstediğim yerden yaptırabiliyorum ama sigorta şirketi parayı bir aya yakın bir sürede bana geri ödüyor, açıkcası onunla uğraşmak istemiyorum.

Honda Cem ile konuştum, sabah arabayı bırakacağım exper bakacak akşam alacağım. Sonra bir daha götürüp yaptırıp geri alacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.