Şimdi Ara

Trafik sigortası ve kasko için hasarsızlık indirimi aktarma süresi ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

29 Kasım’da peugeot’dan bir araç almak için kapora verdim. Bayi bakiyeyi hemen kapatmamı aracın da 2 hafta içinde geleceğini söyledi. 30 Kasım’da aracımı sattım. Sigorta ve kaskosunu iptal ettirdim. Araç henüz gelmedi.

Hasarsızlık indirimi ne kadar geçerli?

Bir de aracı alırken kredi kullandım. Kasko yaptıracağım ama bayi kaskoyu onlardan yaptırma koşulu sundu. Bu şartla araçta 15.000tl indirim yapıldığını belirten bir kâğıt imzalattılar. Bunun bir geçerliliği var mı? Boş bir poliçeye fahiş bir bedel ödemek istemiyorum. Sınırsız imm’li mis gibi poliçem vardı öncesinde. Kartımda limit yok param da yok kasko yaptıramasam ne olacak? 15.000’i benden nasıl alacak? Kasko yaptıracağım ama dayatmalarına sinir oldum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Genelde bankalar kredi kullanımında kaskoyu kendisinden yapılması koşuluyla sağlayacağını beyan eder. Ancak Hazinenin bu konuda resmi yazısı var. Hiçbir kurum bayi dahil dayatmayla kasko yaptıramaz. Daha uygun şartlarda başka bir firmadan kasko keserek iptalini yaptırdığımız poliçeler oldu. Kredisiz alıyorsanız aracı, kaskonuzu yaptırıp yasal sürede vazgeçme hakkınızı kullanabilir, iptal ettirebilirsiniz.

Hasarsızlık indiriminiz mevcutsa şirketten şirkete farklılık göstermekle birlikte hasarsızlık indiriminizi 15 gün, 1 ay, 3 ay ve 6 aya kadar yeni alacağınız aracınızda kullanabilirsiniz. Süreç uzadıkça hasarsızlığı çekebilen şirket sayısı azalma gösterecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaOfisi -- 19 Aralık 2024; 1:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.