benim 2017 sonuna doğru aldığım 2018 model (bir ara bu şekilde satabiliyorlardı 2017'de 2018 modeli) bir skoda rapid 1.0 tsi 95 green tec dsg style marka aracım var. 2017 de çok severek aldım, bayadır da sorunsuz biniyorum. Allah'a şükür bir kaza bela falan da yaşamadık, her sene sorunsuz yılbaşı öncesinde kaskosunu yaptırıyorum. aracın değeri ben aldığımdan beri yaklaşık 4.5 5 katına çıktı. Aldığımda 90 bin liraya sıfır olarak aldım. Şuan piyasa değeri 480 - 500 bin lira civarı. Bu sene kasko değeri 448 bin lira olarak hesaplandı, geçen sene 243 bin lira olarak hesaplanmıştı. Benim sorum, 2 katına bile çıkmamış araç değeri için kasko bedeli nasıl 5 katına çıkıyor. Geçen sene aynı dönemde ben 1003tl ödeyerek bu arabaya full kasko yaptırdım. 617 lira da trafik sigortası tutmuş. Şimdi zorunlu trafik sigortası 2438 tl, kasko için fiyat sorunca firmalar 4-5 bin lira arası teklifler verdiler. Yahu, araba aynı araba, ben kaza falan yapmadım, alkollü araç kullandığım için bir şey de olmadı hani bir ceza bir şey de yemedim. Arabanın fiyatı 2 katına çıkmamışken, kasko bedeli nasıl 5 katına çıkıyor anlayabilmiş değilim. aralık ayında komple her yeri araştırdım, alabileceğim her yerden fiyat aldım. En son policekes.com diye bir yer buldum. Oradan 3718 liraya yaptırabildim, bir de hediye çeki falan verdiler. Normalde diğer şirketler de veriyorlar fakat burada bana 60 gün bekle poliçen aktif kalsın vs demediler direk verdiler çeki. Bu fiyatlar normal mi? Hani ben mi yanlış düşünüyorum, aracımın değeri kadar kasko bedeli olması gerekmez mi? |
Aşırı derecede artan trafik sigortası ve kasko fiyatları
-
-
Dün yeğenim 94 model doğan aracına 4750 tl'ye sigorta yaptırdı.Bu dönem böyle yapacak birşey yok. -
320.000₺ kasko değeri olan bir araç aldım. 5200₺ trafik sigortası ve 19650₺ kasko ödedim, aklımı kaybediyordum.
Yaş 23, ilk araç. -
2020 Civic 2500 trafik 5500 kasko ödedim
-
bu siğortacıların kulağı çekilmez ise çok canlar yanar kabul edilecek rakamlar değil
-
Geçen sene bedavaya yaptırmışsınız hem trafiği hem kaskoyu. Bu sene de resmen bedavaya yapıyorsunuz. Son kademe indirimli olmasına rağmen 2 gün önce 4300tl sigorta teklifi verildi en ucuz(şirkete kayıtlı araç). Kaskoya girmiyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 31 Aralık 2022; 16:32:54 > -
geçen sene (2021 10. ay) 440 liraya yaptırdım bu sene 2250
sanırım kime ne tutturularsa iyicene saçmaladılar mesela sizinkisi aşırı yüksek
-
Sigorta firması çalışanlarına asgari ücret ödese her birine net en an %55 zam yapacak. Yüzlerce çalışanı var
Geçen sene gelen elektrik faturasi, doğalgaz faturası, ofis kirası kaç katına çıkıyor Allah bilir.
Asgari ücrete gelen zam enflasyonun da ana sebeplerinden biridir. En önemli ve tek sebebi değildir ama ya işçi çıkarma ya da ürüne zam yapma ile sonuçlanır. Öyle mikrofonu alıp meydanda halkımızı enflasyon altında ezdirmem diyip sadece maaşa zam yaparak bu enflasyonu körüklemekten öteye gidemez malum kişi
Bir de bizim ülkemizde olan küçük esnaftan tutun da dev firmalara kadar hepsi arsız, fırsatçı, karaborsacı ve stokçu olduğu için üstelik onları denetleyecek bir mekanizma kuramadığı için mevcut hükümet maalesef az bile.
Not: zam bekleyen maaşlı çalışanım ben de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greencard Hüseyin -- 31 Aralık 2022; 16:38:24 > -
Geçen sene 440 lira imkansız gibi bir şey hocam nasıl yaptılar hala anlayabilmiş değilim. 2022 1. ayda 1800tlye yaptırmıştım ben en son. Şimdi 4300 istiyorlar. Neredeyse 2.5 katı
-
hocam poliçe duruyor özelden atabilirim forumda 400 e bile yaptıranlar vardı tabi 7. basamak
aynı tarihte 4. basamaktan evin diğer aracını yaptırmıştık ona 800 lira ödemiştik
-
Şimdi baktım geçen sene 6. basamakmış bizimkisi. Bu sene 7. basamak olacak ona rağmen 2.5 kat artış yapmışlar. Yanlış hatırlamıyorsam %42 indirimli oluyordu 7. basamak. %42 indirilmişi 4300tl ise gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Devletin sbm sitesinden de sorguladım 4300 aşağısı yok şu an ciddi ciddi.
-
hocam geçen seneye kadar rekabet vardı fiyatlar arasında ciddi farklar vardı
bu sene siğortacılar anlaşma yapmış hepsi tavan fiyattan fiyat veriyorlar fark ettiyseniz fiyatlar arasında kuruş kuruş farklar var;)
bu iş çok sıkıntı olucak şahine doğana binmek zorunda bırakılan ülke halkı bu rakamlara zor siğorta yaptırır
bi kaza durumunda siğortasız araçla kaza yaparsak eğer kasko yoksa uğraş dur parayı alacam diye
-
Ben daha yeni yaptırdım. 2600 lira. 2012 model. Beklediğimden uygun oldu.
-
Hocam sanırım benim araç kamyonet olarak geçtiği için bu kadar yüksek fiyatlanıyormuş. Sigorta 4.3, kasko 20lerden başlıyor(kaskoya koalaydan baktım) :')
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 31 Aralık 2022; 17:37:13 > -
Arac fiyayi iki katina ciktiginda kaskonun 5 kat artma sebebi, kasko icindeki ek masraflar.
Ulke sahlanma bedeli
Reis istikrar payi
Turkiye tipi baskanlik harci
Almanya bizi kiskaniyor bedeli
Bunlar arttiriyor fiyatlari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 1 Ocak 2023; 13:0:33 > -
Sigorta poliçesinin %10 u acente kazancıdır.
Sigorta fiyatları çok arttı. GEçen sene 530 Tlye yaptırdım hiçbir kazam yok bu sene 2300 İstediler.
SBM diye biryer kurmuşlar , bu kuruluş tamamen sigortacıların hakkını savunuyor. Hiçbir denetleme ceza kesme vs yok. AKP vatandaşı sigortacılara yem etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 31 Aralık 2022; 18:16:47 > -
Firmalar zarar ediyor, sigorta yaptıracak firma kalırsa çekerler kulağını
-
hangi firmaymış zarar eden bi yazsana araştıralım iş oraya geliyorsa ülkede herkes ağlıyor zarar ediyor kazanmıyor
-
tampon, panjur, 2 far 50000 serviste. Sorun sigortacılarda değil.
-
Sigorta şirketleri anlık fiyatı değil seneye olacak fiyatı baz alır. Çünkü sigortaladığı aracı 1 senelik sigortalar. 450 bin TL değerinde ve önümüzdeki yıla kadar değeri ne olacağı belli olmayan bi arabayı sigorta şirketi 4 5 bin liraya ucuza bile sigortalıyor.
Arac fiyayi iki katina ciktiginda kaskonun 5 kat artma sebebi, kasko icindeki ek masraflar.
Ulke sahlanma bedeli Reis istikrar payi Turkiye tipi baskanlik harci Almanya bizi kiskaniyor bedeli Bunlar arttiriyor fiyatlari |
320.000₺ kasko değeri olan bir araç aldım. 5200₺ trafik sigortası ve 19650₺ kasko ödedim, aklımı kaybediyordum.
Yaş 23, ilk araç. |
Maaşlı çalışanlar şu ortamda en çok ezilen kesim oldu. En küçüğüne kadar tüm esnaf fiyatlarını arttırdı ama maaş artışı çalışanın elinde değil. Bu yüzden esnaftan yakınan olunca hiç ciddiye alamıyorum. |
Şu koduğumun sigorta şirketleri sürekli ağlar zarar ediyoruz diye.
Ulan madem o kadar zarardasınız kapatın gidin. Faaliyetlerini durdurup, işini kapatan sigorta şirketi gördünüz mü? Kâr üstüne kâr yazdılar yıllarca. Sürekli kaza yapan, it gibi araba kullananların bile masrafını yıllarca sana bana yazdılar. Ben yaptırmıyorum artık kasko falan. Canları cehenneme. Trafik sigortası zorunlu olmasa onu da yaptırmayacağım. Neymiş efendim araçların fiyatları artmışta bilmem neymişte. Hayır bizim ülkede Amerika'daki gibi arabayı aldıktan 2 - 3 sene sonra aracın değeri sıfır km olanına göre %40 - 50 değer kaybediyor da benim mi haberim yok? Sürekli kaza yapanlara yapın %500 zammı. Kazası olmayana uygun fiyat çıkartın. Ben demiyorum ki zam yapmasınlar, fiyat arttırmasınlar ama madem değer bazında konuşuluyor bu işler arabaların fiyatları kaç kat arttı? Kasko fiyatları kaç kat arttı? Herkes işi fırsatçılığa çevirir böyle enflasyon dönemlerinde... Şaşırmıyorum artık. |
Herkese iyi forumlar. Trafik sigortaları her ay %4,75 olarak zamlanmaktadır. Bu nedenle en iyi sürücüye dahi fahiş fiyatlar çıkmaktadır.
Trafik sigortasında taban ve tavan fiyat uygulaması vardır, şirketler tabanın altına düşmedikleri gibi tavanın üstüne çıkamazlar. Poliçeyi yaptırırken taban fiyat sunan şirketlerden birini şayet acenteniz sunabilirse +300-550TL arasında fiyat daha uygun gelecektir. Birçok acente, mecbur kaldığı için taban fiyat yakalayamıyor ve tavandan poliçe tanzim ediyor. Şuan güncel olarak taban fiyat sunan şirketler, Türkiye, Doğa, Axa, Allianz, Anadolu, Ethica, Ray, Sompo ve Hepiyi firmalarıdır. İkinci olarak kaskoda ek indirimlerle poliçe fiyatı %20-25 daha makul hale gelebilmektedir. - Acente Bonus İndirimi - Meslek indirimi - Çocuk indirimi - Servis indirimi - Yerli Cam indirimi - İkame araç indirimi - Yedek Parça indirimi - Sürücü İndirimi Acenteler indirim konusunda online satış sitelerine göre daha makul rakamlar verebilmektedir. Örneğin ayın ilk günü Allianz acenteleri %30 net kasko indirimi yapabilmektedir. |
Benzer içerikler
- manuel şanzımandan gelen uğultu sesi
- ford transit yakıt tüketimi yorumları
- polo geri vites lambası tek mi
- 245 45 r18 lastik hava basıncı kaç olmalı
- eas akü yorum
- togg sipariş
- tucson hibrit
- phev araçlar
- byd song l
- opel fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X