Şimdi Ara

Aşırı derecede artan trafik sigortası ve kasko fiyatları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
16.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

selamlar; valla kaskom Temmuz da bitiyor; bu defa sizden fiyat teklifi alacağım; iyi oldu forumda bu tarz paylaşım yapan üyelerimizin de olması; aracım 2012 ; model yılı 10 yılı geçtiği için sorun yaşarım korkusu; vardı umarım sorun yaşamam.

birde olası kaza hasar durumunda da telefon ile doğrudan acentenizden yardım-destek alabiliyor muyuz ?

• ghostiki kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam,

2000 model araca dahi kasko yapabilmekteyiz, içiniz rahat olsun. Sorun yaşanması gibi bir durum olmaz.

Sadece hasar durumunda değil, pert durumunda dahi şirketlerle pazarlık aşamasında destek olmaktayız.
    Telefonlarımız gece gündüz açıktır.
  • SigortaTower kullanıcısına yanıt

21 aralık'ta yaptırmıştım. bu durumda ne yapılabilir?

• narec kullanıcısına yanıt
    Hasarsızlık aktarımı olmuyor malesef.
  • 30 Kasım'da yeni araç aldım. Kasko değeri o tarihte aynı mıydı bilmiyorum, ama geçen ay ve şuan 668 bin lira görünüyor. Aldığım gün yaptırdığım full kasko için 10 bin liraya yakın para ödedim. Trafik sigortası için de 7340 lira ödedim. Üzerimde iki kaza görünüyor muhtemelen. O yüzden de yüksek çıktı sanıyorum.

1 Aralık'ta %30 zamlandı dediler. Ne kadar doğru bilemiyorum.

220 bin lira kasko değeri olan eski aracım için de Kasım ayında kasko ücreti olarak 8450 lira gibi bir şey istenmişti, yaptırmamıştım.

Edit: Şunu da ekleyeyim, sigorta firmalarına suç bulmuyorum. Mesela geçen 2021'de kaskoyu 2000 lira kadar bir fiyata yaptırmıştım, nisan ayında bir kaza geçirdik, 10 bin lira civarı bir hasar çıktı. İkame aracı falan da hesap edersek, sigorta firmasına bedeli 12-13 bin arasında oldu. Bunun sebebi ise geçen yıl kasım-aralık aylarında nas kapital politikası sonucunda döviz kurlarının uçması ve bu durumun yarattığı enflasyonun 1-2 ay geriden gelmesi sanıyorum. Netice olarak 2021 yıl ikinci yarısında trafik ve kasko sigortalarını ucuza yaptıranlardan 2022 yılı içinde kaza geçirenler sigorta firmalarına müthiş bir yük bindirdi. Firmalar da bunun bedelini özellikle 2022 ikinci yarısından itibaren araç sahiplerine yansıtmaya başladı.

Ama esas olan şu ki; orta sınıf olarak ne kadar fakirleştiğimiz bu gibi durumlarla anlaşılıyor. Özellikle ithal veya ham maddesi ithal olan ürünlerde feci fiyat artışları var. Biz henüz ne ölçüde fakirleştiğimizi yeni yeni anlıyoruz, o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 13 Ocak 2023; 9:23:56 >

• Bu daha başlangıç arabası ve evi olanlardan güzel vergiler alınacak diye tahmin ediyorum. Çünkü evsiz ve arabasız kişilerden alacak para kalmadı, millet icralık ödeyemiyor. Sıra orta halli ve zenginde. Tabi orta halli kaldıysa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 13 Ocak 2023; 9:49:52 >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    1 Aralık'ta %30 zam olmadı hocam.

Lütfen olmasın zaten.

• Trafik sigortasını 2022 sene sonu bir ay gecikmeli yaptırdım 1600tl verdim, içim acıdı.Bir iki sene evvel 600tl ye felan yaptırıyordum.Bakalım 2023 de ne kadar giydirecekler.Vallahi bıktım muayenesi vergisi sigortası vs. derken arabaya binmeye para kalmıyor zaten, en sonunda kafam atacak aracı trafikden çekip otoparka kaldırıcam orada müzelik heykel gibi duracak.

• Hocam sizin poliçenizde, gecikme nedeniyle her 15 gün için %5 sürprim uygulanmış yani %10 gecikmeden dolayı fazla ödemişsiniz, ayrıca her ay %4,75 sabit zam nedeniyle %15 bandı fazla prim ödemesi yapmışsınız.
  • Çok iyi fiyat almışsınız %30 indirimli 11k 2015 polo.

Bilerek geç yaptırdım yoksa bu sene muayeneye gitmeden önce tekrar trafik sigortası yaptırmak zorunda kalacaktım, muayene öncesi ekstra masraf olsun istemedim.

• momenty kullanıcısına yanıt
    hocam bu rakam yüksek kalmış. Eğer yeni teklif aldıysanız, bizde fiyat sunmak isteriz. %30 hasarsızlık varsa araç değerinin %1.25i ile %0.75i arasına fiyat yakalamamız mümkündür.
  • Anladım hocam, buda mantıklı :)
  • Trafik sigortası bir işe yaramıyor, şöyle yaramıyor. Suçsuz dahi olsanız, süreç çok uzuyor. Aracım hala serviste, tramere 2 gün oldu dosyamın gitmesi. yok şu bu, dünya kadar zaman alıyor. İkame araç da alamıyorsunuz. Çekme kurtarma da yok. REZALET YANİ.

Enn kısa zamanda kasko yaptıracağım. KASKO olsa, direkt onarıma başlanıyor. Dosyanız sonradan geliyor, rücü ediliyor diğer tarafa vs. Onlar hallediyor. hem bu arada ikame araç da alıyorsunuz. Ne yapın ne edin, kasko yaptırınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SigortaTower

Anladım hocam, buda mantıklı :)

2019da en ilk aracimi aldim suana kadar hic kazam olmadi. 2018 renault clio aliyorum. 420-450bin arasi cikiyor bedeli. yillik tahmini nekadar tutar sigortalar ?

• 6 basamaktan 7 ye çıkıp geçen sene 1100 liraya yaptırdığım sigortayı 2500 küsürlere yaptırdım ocak ayında
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.