Şimdi Ara

Trafik kazası - Gerçekten haksız mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta bir kazaya karıştım. İki şeritli yol, sağ şerit fotoğrafta belli olmasa da çok daha geniş bir şerit ve bir de sağa dönüş yolu var fakat kendi şerit çizgisi yok.

Olay şehir içinde yoğun mesai trafiğinde gerçekleşmekte. Kırmızı ışıkta beklemedeyiz. Ben sol şeritteyim. Benim zaten ışıklardan sonra sağ şeride geçmem lazım hazır sağ şerit boşken geçeyim diyorum, sağ aynamdan bakıyorum gelen de yok sağ şerit de ışıklara kadar bomboş.

Sağ şeride geçiyorum. Arabam komple dümdüz olacak şekilde şerite gidiyorum ve azcık da ilerlemiş oluyorum birden önüme bir araba kırıyor ve ben önden çarpmış oluyorum. Ben sağ aynamdan baktığımda bu arkadaşı görmediğimi %100 biliyorum. Fotoğrafta 3 yazdığım yerden geliyor olması lazım o yüzden fakat orada bir şerit çizgisi olmadığı için benim şeridim diyor.

Arkadaş arabasını hemen sağdaki ışığın oraya çekiyor. Ben arabadan inip yanına gidiyorum geçmiş olsun diyoruz birbirimize.

Vatandaş tutanak tutmaya yanaşmıyor. Polis çağırıcaz diye tutturuyor. 1 saat soğukta bekliyoruz. Arabayı çekmiyorum ben polis geleceği için, levha koyuyorum.

Polis geliyor. Fotoğraf çektikten sonra sen arabayı yoldan çek diyor. Ben gidiyorum levhayı topluyorum arabayı müsait bir yere çekip geliyorum (tamponum sağ taraftan çıktı ve yarım yamalak tutturdum, tekrar düşme ihtimaline karşı trafiğin boşalmasını bekledim vakit geçti arabayı çekerken) ve döndüğümde polis tutanağı tutmuş (muhtemelen arkadaşın tarifiyle). Polis araçta sağ koltukta oturuyor ve bu arkadaş vücuduyla polisle benim arama adeta duvar örüyor vücuduyla. Ne yazılmış edilmiş göremiyorum. Polis edevletinize düşer diyip gidiyor.

4-5 saat sonra e-devletten bakıyorum. Sanki bu arkadaş sağ şeritte zaten benim önümdeymiş ve ben sağ şeride çıkarken ona çarpmışım gibi yazılmış. Mobese kaydı da varmış ama bakıldığını zannetmiyorum çünkü olay polisin girdiği belgede yazdığı şekliyle gerçekleşmedi. Ben aracımı çekmeye gittiğimde bu arkadaşın alavere çevirdiğini düşünüyorum.

Şimdi bu şeride çıktığım için gerçekten ben suçlu muyum? Suçluysam eyvallah arabamı kendim yaptıracak gücüm var ama haksızlığa mı maruz kaldım diye düşünüyorum sürekli.

Ben: Mavi Araç

Diğer araç: Mor

3'te şerit çizgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalise -- 24 Şubat 2025; 23:20:15 >

• Aynadan pembe araci goremezsiniz. Kafanizla saginizi kontrol etmelisiniz. Siz burnunuzu azcik saga dondurdunuzde aynaniz sizin seridinizi gosterir gelen naraci degil. Kameraniz olsa sonucu degistirebilirsiniz ama arac kameraniz yoksa yapacak bisey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 24 Şubat 2025; 23:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisin tuttuğu KTT Krokisini görseydik iyi olurdu.

Çizdiğin krokilere göre sen haklısın peki kamera kaydı var mı? Resmi tutanağın aksini ispat etmek için delillerin olması lazım.

Mobese kayıtlarının silinmeyip depolanması ve dosyaya gönderilmesi için sulh hukuk mahkemesine delil tespiti talebi yapabilirsiniz. Mahkemelerin reddettiği de oluyor. Olumlu sonuç alan da gördüm. (Sadece mobese görüntü kayıtlarının toplanması istenecek kusur tespiti de isterseniz talebiniz reddedilir oraya dikkat)

Benim anlamadığım şey polis neden tutanak tutuyor. Evraklarınız tamsa yaralanma yoksa alkol ehliyetsizlik yoksa polis tutanak tutmaz. Bir kaza halinde önce fotoğraflarınızı çekin sonra aracınızı güvenli bir noktaya alın. Anlatımınıza göre kazadan sonra 1 saat boyunca yolu kapatmışsınız. Tutanak tutulurken de orada değilsiniz yani bir anlamı da olmamış...

Araç kameranızı yoksa almanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.