Şimdi Ara

Maden Mühendisleri ve Adayları Odası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
8
Favori
25.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bbaattuu

quote:

Orijinalden alıntı: b_L_o_K

quote:

Orijinalden alıntı: bbaattuu

sonumuz hayır olsun beyler benden bugünlük bu kadar, malum yarın oruç tutucaz haydin cümleten iyi geceler

bana dua edersen sevinirim batu

ettim kardeşim merak etme ama seni genede maden de görmek isteriz. Gerçi farketmez burdan iletişimi koparmayız olur biter. hadi iyi geceler herkeze

iyi geceler karşim

• Yatanlara iyi geceler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Merhaba, ben DGS ile geçiş yapacağım.
    Jeoloji, maden, jeofizik bolumlerinden birine.

Hep jeoloji istiyordum. Fakat maden de guzel meslek ve kardes meslekler jeoloji ve maden.

Jeolojinin puani daha yuksek madene gore. Ve 50 ye yakin uni. De var. Maden ise 30 a yakin uni de var.

Sizce jeoloji mi, maden mi seçmeliyim.

Benim için çok önemli dusunceleriniz.

valla bence jeoloji seç neden dersen ben de senin gibi ikisi arasında kaldım ama jeolojiye karar verdim burda yazılanlardan sonra .maden müh için çok hard bi insan olmak gerek diye düşünüyorum.zorluklar senin için aşılabilir olmalı.jeolojinin iş olanakları daha azdır madene göre ona da dikkat etmelisin.hep jeoloji istiyodum demişsin o zaman kesinlikle git.onlarca jeologla konuştum 1 tanesi bile kötülemedi.madene göre çok hafif kalıyo tabi ona sözüm yok ama ben de şu an imkan varken jeolojiyi seçiyorum meslek hakkında sorun varsa burdayım baya bi bilgilendim konu hakkında.

Daha önce de tavsiye de bulunmuştun, umarım aklımda ki soruları giderirsin.

Ben yeni üni. Ye başlayan biri değilim. 2 yıllık okulu 3 yılda bitirdik 18 kişi. Hoca taktı. Şimdi dgs ile biliyosun geciş yapacagim. Fakat hazırlıkla beraber 4yıl-5 yıl okutan yerde var.
    Direk gel arkadasim ben seni 3. Siniftan baslatiyorum diyen yerde var.

5 sene okumak neresi. 7-8 sene okumak neresi.

Ancak ingilizce önemli bir faktör tek halledebilir miyim bilmiyorum.
    Öyle aile olarak ta fazla maddi acidan iyi degiliz. Sehir de uygun olmali, en fazla 400-450 tl harcayabilirim.

Kocaeli yazmayi dusundum hem calisirim hem okurum diye.

İşte okuması bi dert, o bitince iş olanagı bi dert.

Blok kardesim sen oncelikle bana nasil bir yol izlemem gerektigini soyler misin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Daha önce de tavsiye de bulunmuştun, umarım aklımda ki soruları giderirsin.

Ben yeni üni. Ye başlayan biri değilim. 2 yıllık okulu 3 yılda bitirdik 18 kişi. Hoca taktı. Şimdi dgs ile biliyosun geciş yapacagim. Fakat hazırlıkla beraber 4yıl-5 yıl okutan yerde var.
    Direk gel arkadasim ben seni 3. Siniftan baslatiyorum diyen yerde var.

5 sene okumak neresi. 7-8 sene okumak neresi.

Ancak ingilizce önemli bir faktör tek halledebilir miyim bilmiyorum.
    Öyle aile olarak ta fazla maddi acidan iyi degiliz. Sehir de uygun olmali, en fazla 400-450 tl harcayabilirim.

Kocaeli yazmayi dusundum hem calisirim hem okurum diye.

İşte okuması bi dert, o bitince iş olanagı bi dert.

Blok kardesim sen oncelikle bana nasil bir yol izlemem gerektigini soyler misin.

şimdi hocam sen üniversite havası solumuş adamsın ama ben de anadolu lisesi bitirmiş bir mühendis adayı olarak puanımın yettiği jeoloji ve maden mühendisliklerini şu son 1 ayda itina ile aradım taradım.ulaştığım sonuçlarda bana en uygun olanı jeoloji idi.çünkü benim ingilizcem çok şükür konuşma seviyesinde basit ama kendimi ifade edebiliyorum gramer olarak düzgün cümlelerle.okuldan öğrendiğim almancam da temel seviyede az biraz biliyorum.ve başka önemli nokta benim jeolog tanıdığım var adam özelden 15 bin lira maaşla geçen sene emekli oldu.ama yaptığı son iş erzurumda coğrafi haritada yer almayan bi dağda arama tarama yapmıştı 200 kişilik sondaj ekibiyle 2 aya yakın sürmüştü ondan sonra işi bıraktı.bana referans olucak eğer mezun olursam.maddi durumum iyi değil demeseydin mutlaka ve mutlaka ingilizce kursa git derdim.çünkü adamlar artık işe alırken ingilizceyi yabancı dilden saymıyor bile.edindiğim bilgilere göre jeoloji mühendisi normal bi şekilde sap gibi mezun olmuşsa işi bilmiyorsa stajı fazla değilse 800-900 liraya başlıyomuş.gerçi bu şehire göre senin geliştirmene göre değişir.netcad sertifikam var demişsin çok iyi bu.her mühendisin bilmesi gereken programlardan şahsen ben de seneye kursuna gidicem adam akıllı.ama yazının şurdan sonrasını iyi oku:karadeniz teknik üniversitesi jeoloji bölümü akreditasyonu olan bi bölüm.yani yurt dışında yüksek lisans imkanı var tabi bunun için de iyi ortalama yapman gerek ve YİNE İNGİLİZCE belası toefl sınavında 50 yi geçmen gerekiyomuş.toefl ne diycek olursan;ingilizcenin sular seller olduğu seviye o yüzden ingilizce önemli diyorum ve diyoruz.ucuz maliyetli şehir demişsin karadenizin bağrında oku işte hem teknik üniversite çıkışlı olursun hem de yüksek lisans bile yapabilirsin burslu olarak.şu an senin durumunda olsam 3-5 seneye bakmaz katüye giderdim.istanbulda jeoloji okuycam ben ama nerde öğrenice işi hiç bilmiyorum.katüde gittiğin gibi zemin yoklamalarına başlarsın.hidrojeoloji mineral jeolojisi -ki en çok avrupada bu geçer- petrol jeolojisi gibi dallar var.birini seçip uzmanlaşmak istersen yine avrupa şart ama norveç estonya gibi ülkelerde ve özellikle arap ülkelerinde jeolog açlığı var.seçeceğin üniversitede öğretim görevlilerine bak kaç profesör var kaçı hangi alanda uzman.internet sitelerinde özgeçmişleri yazar ona da dikkat et ama dediğim gibi katü çok iyidir.bu dediklerimi reddedenler de olucaktır takma sakın.öğrendiklerimi anlattım sana başka sorun varsa cevaplarım seve seve.

• İş ilanlarina baktigimda cogu ankara'da. Ankara üniversitesi yazmak mantikli olur mu? :)

• quote:

İş ilanlarina baktigimda cogu ankara'da. Ankara üniversitesi yazmak mantikli olur mu? :)

yetiyorsa teknik üniversite yaz ama olmuyosa ankarayı okuycağına istanbulu oku orda 11 prof var alanında uzman insanlar.
  • quote:

quote:

İş ilanlarina baktigimda cogu ankara'da. Ankara üniversitesi yazmak mantikli olur mu? :)

yetiyorsa teknik üniversite yaz ama olmuyosa ankarayı okuycağına istanbulu oku orda 11 prof var alanında uzman insanlar.

Katü de ingilizce hazirlik var ve 1. Siniftan basliyor. Ve cok zirluyorlarmis.

Okudum onlisans hicbir ise yaramiyor hocam.

Dedigine gore mezun olunca bir sekilde is buluruz o zaman.

Kocaeli, suleyman demirel bilmiyorum. Daha benim tercihlere var.

Erken bitmesini su yuzden istiyorum. Yas 22 :) 25 yasinda bitsin okul.

• quote:

abicim sen istedikten sonra iş var tabi de son ütücüyle aynı parayı almak koyar biraz sonuçta.sen yine de katüyü düşün ama ing hazırlık okursan 5 senede bitirtirler o okulu :) geçen gün forumda süleyman demirelden bi öğrenciyle konuştum beklerim demişti iyi demişti.dur nickini bulayım istersen ondan da bilgi alırsın?
  • quote:

quote:

abicim sen istedikten sonra iş var tabi de son ütücüyle aynı parayı almak koyar biraz sonuçta.sen yine de katüyü düşün ama ing hazırlık okursan 5 senede bitirtirler o okulu :) geçen gün forumda süleyman demirelden bi öğrenciyle konuştum beklerim demişti iyi demişti.dur nickini bulayım istersen ondan da bilgi alırsın?

Olur cok iyi olur, siz nerdeydiniz ya. Ekibimi buldum :))

birakmayalim arkadaslar birbirimizi :)

Madenciler kiskanmayin kardeş bolumleriz :D

• quote:

Olur cok iyi olur, siz nerdeydiniz ya. Ekibimi buldum :))

birakmayalim arkadaslar birbirimizi :)

Madenciler kiskanmayin kardeş bolumleriz :D

aynen kardeş bölümler :D şu an seni en iyi ben anlıyorum.ben de böyle foruma yazdım ama kimse çıkıp cevap yazmadı.ben de bilgiye gittim kendim ulaştım bana gelmesini beklemedim .şimdi,bu adam bana çok sağlam bilgiler vermişti süleyman demirelden PcTeknik36.sonra katüden jeolog. abim var.bunlar forumda sürekli online olan adamlar.bilginin kralını verirler.hatta ben hızımı alamayıp jeofizik hakkında da bilgi almıştım Partis Temporus abimden o da istanbul jeofizik okuyor.başka sorun varsa cevaplarım yine

• İmza çalışmalarına başlıyorum, kardeş bölüm jeolojiyi de bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

quote:

Diğer meslekler hakkında kulaktan dolma bilgilere sahibim yanlış yönlendirmek istemem ama yinede yaziyim. Gıda Müh. için biraz sıkıntılı bir dönemde olduğunu duyuyorum büyük firmaların dışında merdiven altı atölye diye tabir ettiğimiz ufak işletmeler malesef gıda müh. olmadan çalışıyor.
    Orman Müh. arkadaşlarımız var. Önü açık bir sektördür. Tabi kendinizi geliştirdiğiniz taktirde..
    Diğer 2 Müh. dalı için yorum yapmam yanlış olur, hiçbir fikre sahip değilim.
    Ben orman mühendisliğinin kpss atmasının zor olduğunu duymuştum. Devlette çalışmak istiyorumda onun için. Gıda müh. karar veremiyorum :S

Malesef konunun ayrıntısına sahip değilim yanlış yönlendirmiş olmayalım.
    Sonuçta ciddi bir seçimdir bu.

Peki eğer maden mühendisi olursak madenin bulunmasından çıkarılıp zenginleştirilip pazarlanmasına kadar her dalında çalışabiliyor muyuz yoksa sadece çıkarıyor muyuz? Bir de bir maden mühendisi pratik olarak ne yapar madende genelde, ben maden mühendisliği deyince ne yapacaksın çukurun içinde eşşek gibi kazıp diyorlar.

Maden Mühendisi ; yeraltı veya yerüstü kaynaklarını mümkün olan en ekonomik yol ile çıkartan ve sanaayinin talebi doğrultusunda bu cevherleri istenilen konsantrasyon/boyut 'a getiren veya çeşitli kimyasal metodlarla zenginleştirip sanayinin kullanımına sunan meslek dalıdır. Ama dediğiniz gibi günümüzde sadece üretim kısmında değil pazarlama,satın alma gibi bölümlerde de meslektaşlarımız aktif olarak çalışmaktadır.

Maden Müh. elinde kazma kürek tabiki çalışmaz. Bilgi birikimi doğrultusunda emrindeki işçilerini çalıştırır.Onları verimli ve ekonomik bir üretim konusunda planlar ve yönetir.
    Çok farklı Mühendislik disiplinlerinin bir birleşimidir aslında. Maden Müh.'nin ben bu konudan anlamam deme lüksü yoktur. İlk yardımdan, motor makinaya, yangından kimyasal hesaplamalara, yer hareketlerinden ergonomiye, mukavemetten statiğe ..

• quote:

Orijinalden alıntı: gizzmonita

İyi akşamlar. Bu konuyu görünce direk atladım bir kaç gündür araştırma yapıyorum maden mühendisliği ile ilgili konuda yazılanları okuduğumda benim ilgimi çeken çok şey oldu ama dediğiniz çalışma koşulları anladım ki bir bayan için uygun değil. Lakin tercihlerime itü maden mühendisliği yazdım ki tutucak büyük ihtimal bende size bu konuda danışmak istedim bir bayanın bu meslekte anlattıklarınız dışında düzgün bir iş ortamı bulması imkansız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Bir bayan olmanız sebebiyle bu mesleği size önermem açıkcası.
    Kanunda der ki ; " 18 yaşından küçüklerin ve kadınların sanayiden sayılan ağır ve tehlikeli işlerde çalışması yasaktır." Dolayısı ile çalışması kanunen yasaklanmış olan bir mesleği seçmek bir bayan için mantıklı olmaya bilir. Bayanlar genelde büro işlerinde sekreter olarak çalışıyor. Açıkca ben bir meslektaşımın sekreter yada getir götürcü olarak çalışmasını kendime yediremem. Jeoloji Müh. bölümü sizin için daha uygun olacağı kanaatindeyim.
    Yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen amacım hep iyi şeyler söyleyip insanları kandırmak değil,gerçekleri anlatmak durumundayım.

• arkadaşlar merhabalar,yiğenime mühendislik yazmayı planlıyoruz,orman,çevre,jeoloji,jeofizik,maden mühendisliklerinden hangisini tavsiye edersiniz,fikrinizi almak istedim.Saygılar.

cevreli

30 Temmuz 2012 02:36        
    Çevreli bu aslında çok girift bir konu.Yeğeniniz baymı bayanmı.İlla bu bölümleri yazmak zorundamı.Sırf ben müh. okumak istiyorum diye mi bu branşları yapmak istiyor(misal ben )Özelde mi çalışmak istiyor devlettemi?Bu soruları bilmek lazım.Eğer bir 20 sayfa geriden gelirsen bazı cevaplarıda bulabilirsin.

Çevre müh. iyi bilmiyorum ama özelde ve devlette o kadar tutulmmuyorlar.

Jeoloji müh. İyi bir jeolog hele de lisanı varsa aç kalmaz.Forumda madenciden çok alınıyor deniliyor ama ben saymadım.Yalnış birşeyde söylemek istemem.Arama jeologları çok iyi para kazanırlar.Madencilikte kurşun-çinko gibi dallarda yetişip ocak sorumlu müh. olanlarda var.Arama müh olup yabancı şirketlerde birkaç bin euro alarda var.Almayanınada limiti 20000 tl lik kart veriliyor.Bu parayı harca istediğin yerde yat istediğini ye derler.Otoyola baraja gidende çok devlete giden ama elinde 1 hfat dağda çekiçlerle gezebilirmi ya da 15 gün sondaj başı bekliyebilirmi.Pek tabi işşizide var bu işin.

Jeofizik petrolde çalışırsa(sismikçi) olursa yurtdışında iyi para kazanır.Birde tecrübe varsa.Bu tecrübeyi bedava TPAO da öğrenebilir çakar istifayı gider libayaya 5-6000 euro alır.TPAO ya girebilmek için 85 puan+yüksek yer torpili lazım.Bizim bir akraba doğalgaz işi yapıyordu o kadar diyim.ha mta filan ara ara alım yapıyor.Dedimya kaç kişi aldıklarını bilmiyorum.Ayrıca petrol fiyatları taban yapınca senin eline dönüş biletini verirler ve süresiz tatile gidersin.Yurtdışında o kadar kibarlar.

Orman müh. şu an bakan 240 küsür kişi müjdesi verdi ama kimse bunu ötesini berisini bilmiyor.Bu sene devlete epey adam aldılar ama devamının geleceğini sanmam.İhtiyaç belirli 4 sene sonra ne olur bilinmez.Yine alacakları tutar.Özelde çalışabiliyorlar ama durumlarını çok iyi bilmiyorum.Çalışanların özelde çoğuda devlet garanti diye geçmek istiyor bizim tanıdık öyle idi.

Ziraat.Biz okurken dalga geçiyorduk ama şu an deli gibi salıyorlar ve nispeten beklenti ile sınava girmediklerinden puan ort düşük öyle ki 55 ile atana oldu.Tee vakti zamanında bir arkadaşım tüyo alıp bu bölüme geçmişti.Devlet her köye bir ziraatçi atayacakmış buda 15000 mi ne ediyor bu 2009 muhabbeti.Şu an alıyorlar ama kaç sene böyle alım olur bilinmez.4 sene sonrasını düşünmeli.

Eğer gelirse harita yazabilir özelde de devlet de de durmları çok iyi onlardan 250-300 kişi alınıyor her sene bizden bu sene o da o kadar uğraşla 150 filan oldu.

Maden ben tavsiye etmiyorum.Risk büyük. alacağı 3 kuruş.Devlete girmek isteyen bu kadar müh var.Herkez bu işi yapamaz.Çok karşılaştım insanlarla ben bu yatak örtüsünü kullanmam.Ben burada yatamam ben şöyle şöyle diyen.Bizim iş saha işi.Yeğenin kömürlü elleriyle ekmek yiyebilecekmi ya da tavan aniden vurunca sofraya toz kömür inince yemeğe devam edip kömür dolmuş çayı içebilecekmi.Ben bunları yaşadım.Bizim iş askerlik gibi cefası çok.Yurtdışında olduğu gibi maddi tatminde yok./varda kaç sene tecrübe kaç takla tamak gerekir...)20 yılda emeklilik(4000 gün artı 38 yaş 20 digorta yaşı)na kanıp yeraltında çalışmak isteycek belki ama o 20 senede pert olacak ha işçi gibi büklümeyecek ama kaybedecek ha başka işlerde var ama ben özelde o işlerde çalışmadım.Ha çok iyi kazananlar var ama onlar kaymağı n kaymağı.Ecnebilerin bi sözü varya kremenında üzerindeki krema.Ha 4 senede öyle gelişmeer olur tersine döner kimse bilemez.Hocalarımız tıp puanları ile girmişler.

Ha şu an özel cozutmuş durumda.Beraber sınava çalıştığım gemi inşa mezunu ve end. müh arkadaş harıl harıl kpss çalışıyordu.Bunlar ev yapmış arkadaşlar.Birinin yaşı 30 diğeri 36 idi,İnsanla uğraşmak sıkıntı.Yani az uğraşla iş bulabilecek kimseler.

Askerlik için diyorsanız ben hiç önermem.O kar iki yıllık yazma isteğimi babam askere gidip bir sümüklü onbaşıdan lafmı yiyeceksin diye engelledi.DGS kolay bir sınav o dönem daha kolaydı.Hiç değil doğuda bir yerde bir elktrik müh. kazanırdım.Babam elektrikçi çevre var beraber çalışsak şu an 5000-6000 bin tl kazanırdım/kazanırdık.

Yanlış anlaşılmasın kimseye akıl vermeye çalışmıyorum ama bana böyle güzelce anlatan olmadı.En önemli faktör 4 yıl sonrası ben 2003 te öss girdiğimde 300 civarı sözel puanım vardı ve sınıf öğretmenlikleri 305 civarı idi ben yazmadım.Sınıf ğğretmenliği o sene yük. geçti 310 filan oldu.Sonra ateşe geln böcekler gibi herkes akın etti.2009 da 330 civarı idi hukuktan iki puan eksiği vardı.O sıra o puanlarla girenler şimdi deli gibi kpss çalışıyor şu an 85 puan gerekiyo ort.halbuki 2003te 70 gibi bir puan yeterli idi.Koyun gibi bölüm yazmamak lazım.

Yazabiliyorsan hemşirelik gibi sağlık sektöründe birşey yazsın iş garanti ama onunda puanı yükselişe geçti.Misal kardeşim mat. okuyor o girdiğinde yetmemişti puanı.

Ha ben işimi seviyorum ama kimseye önermem.Bu ülkede daha garanti tutanın elinde altın kıymetinde işler/bölümler var.Hiç toza bulanlamdan yapılacak işler var.Bizim işler saha işleri.

Çok uzunda yazardımda geç oldu.Özelden genelden bildiğim kadar hep soru cevapladım.Ee mübarek Ramazan'da bir Allah razı olsun derseniz belki terazide ağırlık yapar.Aklınıza yatmayan olursa özelden bana soru sorabilirsiniz.

Madenci arkadaşlar bu meajı kopyalayıp tercih dönemlerinde soran arkadaşlar olursa yapıştırabilirsiniz.Çünkü ara ara soruluyor.Ben gücenmem :)Bu yaralı bulunan tüm mesajlarım için geçerli.

Madenci08

-

30 temmuz 2012 de yazilan bir yaziyi alinti olarak buraya yaziyorum :)

• Yorumları tek tek okudum genel olarak Jeoloji mi Maden mi ikilemine düşmüş tüm arkadaşlar.
    Şimdi benim tarafsız bir yorum yapmam zor fakat yaptıkları işleri ayrı ayrı yazıp seçimi size bırakmak en iyisi..
    Jeolog : Yer altında yada yer üstündeki cevherin oluşumunu, jeolojik yapısını,damar takibi veya sondaj gibi konularda madenci ile ortak çalışarak cevherin tespitini sağlar.
    Madenci ise tespiti jeolog tarafından yapılan bu cevheri en ekonomik olarak üretmekle sorumludur.

Birbirlerine rakip değil,destekleyici branşlardır aslında. Fakat günümüzde bir Jeolog / Madenci yarışının olduğu da malesef doğrudur.

Tartışmaların çıkış noktası şudur ki ; Tüm ocaklarda bir daimi nezaretçi ( Maden Mühendisi ) ve bir teknik nezaretçi ( Maden Mühendisi ) zorunludur. Bununla birlikte kanunda Teknik Eleman ( Genellikle Jeoloji Müh. yada tekniker de olabilir. ) diye bir durum vardır fakat teknik eleman çalıştırmak zorunlu değildir. İşte bundandır ki işveren genellikle imza yetkisinden dolayı Maden Müh. tercih eder. Ama piyasada çok değerli çok bilgili Jeologlar vardır. En verimli çalışma ortamı için bence bir Maden Müh. ile bir Jeoloji Müh.'nin ortak çalışması gerekir.

Konuyu çok uzatmak istemiyorum neticede ikiside benzer prensiplerde fakat farklı mesleklerdir.Hangisini daha kolay yapacağınızı düşünüyorsanız onu seçmeniz yararınıza olacaktır.

• arkadaslar sınava gırmıs ve maden muhendısı bır babaya sahıp bırısı tarafından bırkac kelıme duymak ıstersınız belkı. Oncelıkle babam hacettepe mezunu masterını odtu de yaptı.. Onun agzından bazı seylerı aktarmaya calısayım. Mezun olunca devlette calısmak ıstıyorsanız en ıyı okulun hacettepe maden oldugunu soyledı. Nasıl mulkıyelıler bırbırlerını tutuyorsa devlettede hacettepelıler bırbırını tutuyor.. Odtu ıcın soyluyorum; Okuması zor bır bolummus.lab.dersı cok az sayıdaymıs. Ikı tane catlak profosor varmıs kafayı yıyen(esını bosayıp 25 yas kucuk bırıyle evlenıp ondanda bosanıp ne yaptıgı bellı olmayan zampara bı tıplermıs) cıddı anlamda kafayı takıyormus.sınıfın %20 sı gecıyormus ve galıba dd ıle gecıyormus.. Hacettepede ıse bu tarz manyaklar azve hocaları kalıtelı..51bın sıralamam var hacettepe madenı odtunun uzerıne yazmayı dusunuyorum (bunda bolum baskanının ve proflardan 2sının babamın arkadası olmasında onemı var)..ıs konusuna gelınceö Ozel sektorde calısacaksanızda mezun olduktan sonrakı 5-6 yılınız saga sola gıdıp ınsanların her dedıgıne boyun egerek yapacaksınız.sızı cok ezecekler vs.eger sınırlı bır ınsansanız bu sızı yıpratır..aynı zamanda gercekten ıyı tanısıklarınız varsa mezun olunca sızı ıse alabılecek kısılerse bu sızın ıcın ıyı olabılır.cunku maden mezunu fazla ve acıkta kalan cok..cevremde gorduklerım bır aıle kurana kadar zor sartlarda calısıp daha evı ıcın kpss kasan kısılerle dolu.

Arkadaslar konuyu gorunce yazmak ıstedım ama bıraz rahatsızım saglıklı kafayla yazamadım pm ıle yardımcı olmaya calısırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence de maden yazmayın başka alanlara bakın veya bir sene daha bekleyin derim.Benim fikrim tabii.
  • Burayı okuyup da Maden müh. gazın gelmeyin. maden müh.ne verdiğiniz emeği başka mühendislikte verseniz zaten aynı paraları alacaksınız.
  • bu başlıkta bilgilendirme yapıyoruz arkadaşlar kimseye zorla maden mühendisliği yazdırmıyoruz.

şunuda belirtmeden geçmiyim sadece üniversite yazmak için maden mühendisliği yazacak olsak bu kadar ilgilenmezdik sanırım
  • yorumları okuyorum da. valla hayırlısı be gülüm
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.