Şimdi Ara

Mafia II Achievement ve Trophy Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
3
Favori
19.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Denizde kum bende rehber sloganımla yine ufak çapta bir reberle karşınızdayım. Bu kez 1945'lerin Amerika'sına, İtalyan mafyasını yaşamaya gidiyoruz. Maffiosi arkadaşlar da hazırsa, "La Cosa Nostra"(İtalyan mafya besmelesi.) diyerek rehbere başlayalım.

***SPOILER ALERT***

Achievement/Trophy Zorluk derecesi: 5/10
    Offline&Online: Toplamda 47+1 achievement/kupa. tamamı offline.
    1000/Platin kupa için gerekli süre: 20-25 saat
    Kaç kez bitirilmeli: 1
    Kaçırılabilir achievement/kupalar: Bölüm tekrarları ile tamamı alınabilir. Tek seferde kaçırabileceklerinizi belirttim.
    Oyundaki zorluk derecesi önemi: Evet, Hard modda bitirilmeli.
    Bug&glitch gibi durumlar: Yok.

1. Adım: Oyuna Hard modda başlayın. Shooter oyunlarında iyiyseniz fazla zorlanacağınızı sanmıyorum.
    İlerlemeniz boyunca ister Playboy dergileri ve posterlerin yerlerini gösteren videoları seyredebilir, istersenizde bir kez bitirdikten sonra bölüm tekrarlarıyla alabilirsiniz.

2. Adım: Kaçırdığınız dergi, poster ve achievement'lar için ana menüden istediğiniz chapter' ı tekrar edip tertemiz bir 1000 puanı yada ışıl ışıl bir platin kupayı cebinize koyabilirsiniz.

Not: Yazının formatı artık bir çoğunuzun aşina olduğu ps3trophies ve xbox360achievements.org sitesinden alıntıdır. Achievement'ların, Playboy dergileri ve posterler haricinde tamamı alınmış ve rehber o şekilde hazırlanmıştır. Kesinlikle basit bir çeviriden ibaret değil, tamamı kendi anlatımımdır. Bu konuda abuk subuk yorumlar yapmaktan kaçınırsanız sevinirim. Yazının tüm hakları sakl.. kıl, yün...

Viva la Resistenza! 20

1. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Home Sweet Home 20

2. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Back in Business 10

*Spoiler. Kaçırmanız imkansız.

Big Brother 10

A Real Gentleman 10

*Spoiler.
    2. Chapter' ın başlarında, kardeşinizi koruyup Joe' un mekana giderken kaputu açık bir arabanın önünde kavga eden çift göreceksiniz.
    Tartışmalarını bitirmelerini bekleyin ve kadının yanında ' ye basarak motoru tamir edin.

The Price of Oil 20

3. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

The Professional 10

*Spoiler.
    Derek'le tanışıp Joe ile restoranda buluşmanızın hemen ardından bu görevi alıyoruz. Gaz mühürlerini alarm çaldırmadan çalıp ortamdan uzaklaşmamız gerekiyor. İkisi üst katta biri danışmada bekleyen 3 adet görevli var. LS ile eğilip tuşuna basarak görünmeden görevlileri Stealth Kill ile indirin.
    Tabi iş bununlada bitmiyor. Sadece işimizi biraz daha kolaylaştırıyor. Daha sonra makine dairesine inerek kasanın alarmını kapatmalısınız. Alarm çalmadan bu işlemleri gerçekleştirebilir ve ortamdan uzaklaşabilirseniz achievement sizindir.

Mail Man 10

*Spoiler.
    Henry için çaldığımız gaz mühürlerini illegal olarak toplamda 4 adet benzin istasyonuna dağotmalısınız. Dağıtmanız gereken 4 pul, dağıtabileceğiniz 6 istasyon var. Kısıtlı zamanınızı ve haritayı iyi kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Night Shift 20

4. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Good Spirit 20

5. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Time Well Spent 20

6. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Last Respects 30

7. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

The Wild Ones 30

8. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Man of Honor 30

9. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Checking Out 40

10. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Our Good Friend 20

11. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Wake Up Call 10

*Spoiler.
    Chapter 11' de zamana karşı korumanız gereken biri var. Zaman bitmeden evine vardığınız vakit balkondan aşağı çamaşırları sarkıtarak kaçmalı ve adamı mekanına bırakmalısınız. Videoyu takip edip depoya gitmeli ve kaçmak için gerekli malzemeyi almalısınız. Yakalandığınızı belli eden bir video girerse görevi tekrar ederek yeniden deneyebilirsiniz.

Chasing the Dragon 40

12. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Chop Chop! 40

13. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Men at Work 50

14. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Finish Him 50

15. Chapter' ı tamamlayın. Kaçırmanız imkansız.

Made Man 50

Oyunu medium zorluk seviyesinde bitirin.

Tough Nut 100

Oyunu Hard zorluk seviyesinde bitirin.
    Mafia 2 her ne kadar zor bir oyun olmasada bazı ufak buglar ve attığını vurabilen yapay zeka ile birkaç bölümde canınızı sıkabilir.
    *Oyunda yakın mesafeden tek uzak mesafeden birkaç kurşunda ölüyorsunuz. Hasar alan siperinizi sık sık değiştirmeyi ihmal etmeyin ve güvenilir bir yerde enerji barınızın dolmasını beklemeden hamle yapmayın.
    *Sırtınızı tahta veya kontrplak gibi zeminlere fazlaca yaslamamaya özen gösterin. Zira tamamiyle kurşun geçiriyorlar.
    *Her görev öncesi favori silahlarınız için mermi ve molotof kokteyli&el bombası satın almayı ihmal etmeyin.
    *Asla ateş ederek ilerlemeyin. Auto aim olmadığı ve crosshair azlasıyla büyük olduğu için düşmanlarınızla burun buruna gelmemeye özen gösterin.
    *Peşinize 2 yıldız veya altı polis takılırsa bütün görevi mahvetmemek adına ufak bir rüşvetle başınızdan savın.

Get Rich or Die Flyin’ 10

Aracınızı 20 metre havada asılı bırakmalı ve tekrar yere inmelisiniz. Ben şans eseri aldım. Sizinde illaki alabileceğiniz garanti bir achievement.
    Yine de bahsetmem gerekirse Derek' in ofisine giden limanı dümdüz takip ederseniz yolun sonu tümsekle bitiyor ve rahatlıkla yapabilirsiniz.
    *Hızlı bir araba almanızı tavsiye ederim. Nasıl yapıldığına dair bir video.

*Videodaki aracı 8.chapter' ın sonunda alıyoruz. Oldukça hızlı bir araba.

Pedal to the Metal 10

125 mph hız yapabilmeniz için oyunda kullanacağınız 3 araba var. Birincisi yeni bir ev ve garaj sahibi olduğunuzda garajınızın önünde duran araç. İkincisi Leo'yu kurtardığınız görevde leo'nun spor arabası. Son olarakta yukarıda da bahsettiğim gibi 8. bölümün sonundaki Hot Road aracı.
    İngiliz anahtarı işareti olan araç bakım yerlerine götürüp full modifiye ile otobanda veya uzun köprüde rahatlıkla yapabilirsiniz.

One Careful Owner 10

Kullandığınız herhangi tek bir arabayla 50 mil yol yapmalısınız. Bunun için ister favori aracınızı sürekli garajınızda saklayabilir ve sürekli onu kullanabilir yada rasgele bir araç alıp yaklaşık 30 dakika boyunca 50 mil turlayabilirsiniz.
    Not: Garajınıza sakladığınız araçlarla kaç mil hız yaptığınızın istatistikleri görünüyor.

Proper Scrapper 10

*Spoiler.
    Mike ile oyunun başlarında tanışıyoruz. Bu bölüm ayrıca atış talimide yaptığımız ufak bir training. yeri haritada işaretli. Bu araba mezarlığına 5 araç getirip pres makinesinde paraya çevririp achievement' ı alabilirsiniz.

Exporter 10

*Spoiler.
    Derek' in mekanına da 5 araç getirmemiz gerekiyor. Yeri limanda ve haritada işaretli.
    Unutmadan söyleyeyim, derek sadece iki kapılı araçlrı kabul ediyor ve 14. blümden sonra mekanı kapanıyor.

Cruise Control 10

5 dakika boyunca aracınızla 30 mil üzerinde hız yapmalısınız. Şehir içi trafik oldukça yoğun olduğu ve hız limiti 40 mil olduğu için otobanı tercih etmelisiniz.
    Bu sayede sabit 60 mil hızla rahatlıkla alabilirsiniz. Videoda oldukça güzel gösterilmiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=pBv2kyY-vCo&feature=player_embedded

Hairdresser 10

Ard arda 5 headshot yapmalısınız. Öldürdüğünüz tüm düşmanlarla aynı sahne içinde karşılaşmış olmalısınız.
    Tek ve en rahat yapma yolu ilk chapter' ın sonlarında 2. katına çıktığınız evin balkonu. Burada zeminde 4 asker, tamamını öldürdükten sonra kapıyı kırarak son bir asker gelecek. Sağ analoğu hedefe doğru yöneltip aim assist kullanarak kafaya nişan alabilirsiniz.
    Video spoiler içerir.

Knucklehead 10

Oyunda oldukça rahat bir yakın dövüş sistemi var. Bu achievement için 30 kişiyi yakın dövüşle öldürmeniz gerekiyor.
    Bu sayının hemen hemen yarısına ilerlemeniz boyunca rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
    ile sokaktan geçen herhangi birini ittirip kavga çıkarabilirsiniz. tuşu ile yumruklardan sakınabilir hemen arkasından tuşu ile kontra atak yapabilirsiniz.
    Not: Hard modda bazı zorunlu dövüş sahneleri zorlayabilir. Bu yüzden dövüş esnasında kendinizi sakınıp kontralarla karşılık vermeli, rakibinizi yormadan önce ağır yumruk sallamamalısınız.

Stuck Up 10

5 dakika içinde 5 dükkan soymalısınız. Haritanızda birbirine yakın 5 dükkan belirleyip yalnızca giyim mağazaları ve benzin istasyonlarını soymaya özen gösterin. Silah dükkanları ve bazı lüks giyim dükkanlarının korumalı olduğunu unutmayın. Girdiğiniz dükkanda silahınızı kasiyere doğrulttuktan sonra kasanın yanına giderek tuşuyla kasayı soyabilirsiniz.

The Enforcer 10

Oldukça kolay bir achievement. İlerlemeniz boyunca polisler de dahil 50 kişi öldürmeniz isteniyor. Oyunun yarısına gelmeden bu sayıyı rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Sharp Suiter 10

Lüks giyim mağazalarından 9. bölüm itibariyle "Tailored Suit" (110$) almalısınız.

Tuned Ride 10

*Spoiler.
    Joe ile ilk görevinizde aracınızı bakıma götürdüğünüz zaman, ilki ücretsiz olarak aracınıza 1. kademe upgrade yapabilirsiniz.

Dream Handling 10

7. bölüm itibariyle araçların 2. kademe upgrade'leri açılıyor. Aracına göre yaklaşık 700$ civarı bir paraya upgrade' i yaptırabilirsiniz.

Hard to Kill 10

Bu achievement için pek çok açıklama ve yöntem mevcut. Çoğunluk net 10 dakika boyunca polise direnmeniz gerektiğini düşünüyor.
    Ben rasgele aldım. 10 dakikayı bir defada beklemedim yani. Sanırım oyun 4 yıldız kademesinde polise direndiğim zamanı hesaplayarak puanı verdi.
    Kolay bir taktiği ise Zırhlı kamyonu bularak 10 dakika boyunca polisle dalaşmak. Kamyona ait bir resim.

Belirli bir mekanı yok. Oyun içinde rasgele belirmekte.

Collector's Item 10

En az bir toplanabilir nesne bulmanız lazım. Joe' nin evindeki ilk Playboy dergisini aldığınız zaman achievement sizindir.

Petrol Head 30

30 farklı araç kullanmalısınız bu achievement için. Toplamda 36 farklı araç olduğu için bindiğiniz araçları iyi ezberleseniz iyi olur. Aksi takdirde sizi en çok uğraştıracak achievement'lardan biri.
    Araç Listesi:

Ascot Bailey

* Ascot Bailey S200

Berkley

* Berkley Kingfisher

Culver

* Culver Empire
    o Culver Empire Police Special

Dezilia

* Dezilia 410 Grand American

Hank

* Hank B

Houston

* Houston Wasp

Jefferson

* Jefferson Provincial

Lassiter

* Lassiter Series 69
    * Lassiter Series 75 Hollywood

Potomac

* Potomac Indian

Shubert

* Shubert 38
    o Taxi
    o Delivery Van
    o Hearse
    * Shubert Armored Truck
    * Shubert Beverly
    * Shubert Frigate
    * Shubert Pickup
    * Shubert Series AB
    * Shubert LKW
    * Shubert Snow Pillow

Smith

* Smith Coupe
    * Smith Custom 200
    o Smith Custom 200 Police Special
    * Smith DeLuxe Wagon
    * Smith Mainline
    * Smith Thunderbolt
    * Smith V8

Walker

* Walker Rocket

Walter

* Walter Coupe

Windsor

* Windsor Quicksilver
    o Windsor Quicksilver Taxi

Dieğer

* Milk Truck
    * Parry City Bus

Ladies' Man 40

Bütün Playboy dergilerini bulmalısınız. İlk bölüm haricinde kalan 14 bölümde toplamda 50 dergi gizli. Genel olarak iç mekanlarda olan bu güzel dergilerin tümünü topladığınız zaman achievement sizin. Ayrıca oyunda bu dergilere ne kadar süre baktığınızın zamanını tutan bir abaza metre var.
    Tüm dergilerin resimli ve videolu yerlerine buradan ulaşabilirsiniz.
    Card Sharp 40

Toplamda 159 adet Wanted posteri var. Tüm posterlerin resimli ve videolu yerlerine buradan ulaşabilirsiniz.

He Who Pays the Barber 10

A Lesson in Manners 10

Hey Joe 10

End of the Rainbow 10

Dikkat kaçırılabilir!
    11. bölümün sonlarına doğru İrlandalı ile olan çatışmanızın sonunda onu kovalamanız gerekmekte. Aracına atladığı gibi takip edip aracına vura vura yoldan çıkmasını bekleyebilir yada aracından indiği vakit gidip tepesine binebilirsiniz. Eğer arayı çok açarsanız adamı elinizden kaçırabilirsiniz. Ben öldürene kadar görevi tekrarladığım için kaçtığı zaman yine de achievement' ı alıp alamayacağınız hakkında bilgim yok.

The Mafia Never Forgets 10

Out for Justice 30

• Ek bilgi için rezerve.
    Eklemek istediğiniz her türlü bilgiye, düzeltmeye ve eleştiriye açığım arkadaşlar.
    Admin arkadaşlar Playstation bölümüne yansıtırlarsa sevinirim.
  • Süpersin evo bende tüm acmihnetleri alıcam süper oyun olmuş mafia 2 . Burada bişi sorucam bu tanıtımlardaki kırmızı kravatlı elbise nerde acaba çok arıyorum.
  • Bide bombasız çıkmayın falan demişin ben hardda oynuyorum ne bomba kullanıyorum ne molotof onda birkere buldum ateşleme görevinde Ben tüm paramı saklıyorum niyeyse
  • Başlarda bende hiç kullanmıyordum el bombası. Sonradan dank etti, lan ilk bölümde kullanıyorduk diye.
    Sonra silah dükkanını bir ziyaret ettim baktım satıyormuş herifçioğlu. Stokladım hemen.
    Bazı yoğun çatışmalarda çok yardımcı oldu. Onun haricinde zaten gayet kolay bir oyun.
  • beleşten 750G veriyor bu oyun gta iv de 1000g yapmak için sinir hastası oluyor insan
  • Rehber için thx evo+rep GTA IV de 1000 ach yapmıştım bunda da yaparım kesin.
  • Rehber için teşekkürler, valla türk girişimcilerden biri achv ve tropy sitesi yapsa tutar
  • evo_4 her zamanki gibi süpersin çok teşekkürler.
  • Valla bu oyunu sonra kasarımda şimdilik FIFA World Cup Germany 2006 kasıyorum. İyi puan veriyor. Direk 250 GS zaten toplamda 5 ach. var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Rehber için thx evo+rep GTA IV de 1000 ach yapmıştım bunda da yaparım kesin.

Oha hacı Gta 4' den 1000 puan yaptıysan bunda havada karada.
    Bu arada attığın pm' i uyarı gelmediği için 2 hafta sonra farkettim, iş işten geçmiş cevap yazmadım. Kusura bakma.
    Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 31 Ağustos 2010; 18:21:59 >

• Süper bir rehber,teşekkürler.
  • Abi eline koluna sağlıkBen şu an playboyları toplamaya çalışıyorum,her resim birbirinden leziz,oyunu falan unuttum ben
  • Playboy dergilerinin hepsini PC bölümünden biri toplamış tüm resimleride upload etmiş dayanamadım indirdim tüm resimlere baktım.
  • Oyun dergilere ne kadar baktığınızında istatistiğini tutuyor. Topladığım 17 dergide 2 dakika seyirtmişim.
  • Yine süper bir rehber olmuş teşekkürler Chapter 2 ile ilgili olan achievements'ı kaçırdım, çiftin kavgasını izledim ama bitmedi bir türlü...
    quote:

Playboy dergilerinin hepsini PC bölümünden biri toplamış tüm resimleride upload etmiş dayanamadım indirdim tüm resimlere baktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Yine süper bir rehber olmuş teşekkürler Chapter 2 ile ilgili olan achievements'ı kaçırdım, çiftin kavgasını izledim ama bitmedi bir türlü...

Teşekkürler. Oyunu bitirdikten sonra 2. bölümü tekrarlayıp alman mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 31 Ağustos 2010; 20:04:52 >
  • buralardan alınan puanları nerede kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

buralardan alınan puanları nerede kullanıyorsunuz?

MediaMarkt,Bimeks,TeknoSA,ElectroWorld,Darty ve Best Buy da geçiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

buralardan alınan puanları nerede kullanıyorsunuz?

MediaMarkt,Bimeks,TeknoSA,ElectroWorld,Darty ve Best Buy da geçiyor.

Hocam dükkanın kapısında hani kredi kartı logoları olur ya onlar gibi Achivement logosu gördüğün her yerde geçer
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.