Şimdi Ara

Maganda fotoğrafları - www.kaldirimmagandasi.com

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yayaları sevindirecek bir site sanırım. Kaldırım yada yayalara ayrılan bölümlerin işgali ile ilgili resim gönderilebilecek bir site.
    Aşağıda da amaçlarını yazmışlar. Aslında dikkate değer bir konu ama umarım yeterli desteği görür. Bir çok zaman bende aynı durumları yaşıyorum.

"Hemen hemen her gün hepimizin karşılaştığı ama hep görmezden gelindiği bir durumu gözler önüne sermek için çalışıyoruz.

Sadece düşüncesiz araç sürücüleri değil, kaldırım işgal eden iş yerleri, gelişi güzel kaldırım ortasına yerleştirilen aydınlatma direkleri, telefon kutuları...
    Sizinde sürekli karşılaştığınız ama dikkate almadığınız bir çok şey yok mu?

Yaya olarak yoldan yürüdüğünüzde korna çalan araçların yayalar için ayrılmış kaldırımlara park etmesi tek kelime ile bencillik değil mi?

Duyarsız kalmayın çekin gönderin yayınlayalım."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanakyol -- 9 Ekim 2013; 17:07:59 >

• Tebrik ederim gerçekten güzel bir fikir... Hatta birde Haftanın magandası, ayın magandası vs olsa daha bile güzel olur...

Kaldırımda yürüken en sinir olduğum konudur çok isqabetli bir iş yapmışsınız... İnşallah büyür de bir işe yarar...

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Tebrik ederim gerçekten güzel bir fikir... Hatta birde Haftanın magandası, ayın magandası vs olsa daha bile güzel olur...

Kaldırımda yürüken en sinir olduğum konudur çok isqabetli bir iş yapmışsınız... İnşallah büyür de bir işe yarar...

Saygılar...
    Bu fotoğrafı çekerken seyir halindeki başka bir araçtan bana "salak" diye bağıran şahısa alkışlar.

http://www.kaldirimmagandasi.com/index.php/media-gallery/83-06-ypu-77

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanakyol

Bu fotoğrafı çekerken seyir halindeki başka bir araçtan bana "salak" diye bağıran şahısa alkışlar.

http://www.kaldirimmagandasi.com/index.php/media-gallery/83-06-ypu-77

Alıntıları Göster
    Tebrik ederim güzel bi düşünce , ben de Ankaradayım görme engelli arkadaşlar için yapılan sarı şeritlerin üzerine park eden öküzler bile var.Bundan sonra aklıma geldikçe çekip iletirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SupermanPrime

Tebrik ederim güzel bi düşünce , ben de Ankaradayım görme engelli arkadaşlar için yapılan sarı şeritlerin üzerine park eden öküzler bile var.Bundan sonra aklıma geldikçe çekip iletirim.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.
    Üyeliğinizi oluşturarak hemen göndermeye başlayabilirsiniz.
    Ayrıca çevrenize tavsiye etmenizede çok sevinirim.
  • quote:

Teşekkür ederim.
    Üyeliğinizi oluşturarak hemen göndermeye başlayabilirsiniz.
    Ayrıca çevrenize tavsiye etmenizede çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Şuna acayip sinir oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

Şuna acayip sinir oldum

Alıntıları Göster
    Bunların fotoğrafını çekip siteye koymanın mantığı nedir?Siteye koymak yerine emniyete gönderilse daha mantıklı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bunların fotoğrafını çekip siteye koymanın mantığı nedir?Siteye koymak yerine emniyete gönderilse daha mantıklı değil mi?

Alıntıları Göster
    Çok güzel bir fikre imza atmışsınız sizi tebrik ediyorum. Ben de şahsen bir yaya olarak ciddi anlamda bu konuda sıkıntı yaşayanlardanım...
    İnsanların futursuzca akıllarına gelen her yere park etmeleri insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Keşke siteye gelen resim sayısı binleri bulsa da herkesin dikkatini çekse...
    Hatta sadece tıklama bile bir çok kişinin dikkatini çekeceğinden bence aklına gelen herkesin tanıdıklarına bu siteyi haberdar etmelerini tavsiye ederim...
    Paylaşan kişi sayısı çoğalırsa bir müddet sonra inanın emniyetinde buraya bakmaya başlayacağından eminim...
    Zaten ancak ondan sonra yapılanın bir anlamı olmaya ve hatta bu site yüzünden ceza yiyenler olması halinde milletin bir müddet sonra korkmaya başlayarak dikkat etmeye başlayacağını bile düşünüyorum...
    Hele ki şu fahri trafik müfettişleri burayı bir keşfederse var ya...! İşte yandı o zaman millet... (Tabii ki inşallah diyorum...!)

Siteyi kuran arkadaşı da bu harika fikir için tekrar tebrik ediyorum...

Saygılarımla,

• quote:

Şuna acayip sinir oldum

Ben böyle gördüğüm arabaları çiziyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6A169AB82

quote:

Şuna acayip sinir oldum

Ben böyle gördüğüm arabaları çiziyorum.

Alıntıları Göster
    gönderince ne olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

gönderince ne olacak

Alıntıları Göster
    Buna benzeyen plakanı aldım diye bir site de vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Alıntıları Göster
    çok güzel bir fikir,tebrik ederim. karşılarsam yollayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Alıntıları Göster
    gereksiz bir çalışma gibi. bizim mahallede gırla var bunlardan. kaldırımlara küçük direkler dikti belediye adamlar onları kesip kırıp yine kaldırıma çıkıyor.
    belediye ne yapıyor hiç?
    bir sürü yeni bina yapılıyor ama garaj var mı? yok? kim sorumlu belediye yine...
    kırılan kesilen direklere müdahele var mı? yok yine belediye.

tepedekiler dangalak olduktan sonra siz çekin fotoları durun ne olacak ki?

bu arada ist/kağıthane

• quote:

Orijinalden alıntı: turank

gereksiz bir çalışma gibi. bizim mahallede gırla var bunlardan. kaldırımlara küçük direkler dikti belediye adamlar onları kesip kırıp yine kaldırıma çıkıyor.
    belediye ne yapıyor hiç?
    bir sürü yeni bina yapılıyor ama garaj var mı? yok? kim sorumlu belediye yine...

bu arada ist/kağıthane

Yazdıklarınızla imzanız arasında dağlar kadar fark var.
    Bence imzanızı değiştirin.
  • quote:

belediye ne yapıyor hiç?

bu arada ist/kağıthane

Bu bir çeşit duyarsızlaşma denilecek olay. "Düzeltemiyorsan bırak olduğu gibi kalsın" mantığıyla bir yere varamayacağımız açık. Hepimiz elimizi taşın altına koymadığımız müddetçe de bu şekilde kalır gider...
    Atalarımız demiş "damlaya damlaya göl olur " diye ama bir çoğumuz ne yazık ki atasözlerini bile unuttuk...

Arkadaşlar bir kişi bir hareket başlatır ve bazen aklınıza gelmeyecek şekilde çığ gibi büyür gider... Burası da öyle olacaktır diye demiyorum ama en azından birileri bir çaba gösteriyorsa eleştireceğimize elimizi uzatmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum...

Hadi durmayalım, siteyimümkün olduğu kadar çok yere yaymaya çalışalım...
    Belli mi olur, bakarsınız "göl maya tutar...!"

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

quote:

belediye ne yapıyor hiç?

bu arada ist/kağıthane

Bu bir çeşit duyarsızlaşma denilecek olay. "Düzeltemiyorsan bırak olduğu gibi kalsın" mantığıyla bir yere varamayacağımız açık. Hepimiz elimizi taşın altına koymadığımız müddetçe de bu şekilde kalır gider...
    Atalarımız demiş "damlaya damlaya göl olur " diye ama bir çoğumuz ne yazık ki atasözlerini bile unuttuk...

Arkadaşlar bir kişi bir hareket başlatır ve bazen aklınıza gelmeyecek şekilde çığ gibi büyür gider... Burası da öyle olacaktır diye demiyorum ama en azından birileri bir çaba gösteriyorsa eleştireceğimize elimizi uzatmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum...

Hadi durmayalım, siteyimümkün olduğu kadar çok yere yaymaya çalışalım...
    Belli mi olur, bakarsınız "göl maya tutar...!"

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    Güzel fikir. Sosyal medyaya yansıyıp kamu görevlilerinin de dikkatini çeker ve gerekli çalışmaları başlatmaları konusunda itici güç oluşturursa daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Güzel fikir. Sosyal medyaya yansıyıp kamu görevlilerinin de dikkatini çeker ve gerekli çalışmaları başlatmaları konusunda itici güç oluşturursa daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    Emniyete gönderseniz de hiç bir şey yapamıyorlar, boşa uğraş. Böyle gördüğünüz aracı çizin, kaputa hidrolik yağ dökün daha eyi.
  • kaldırımdan giden motosikletleri de ekleyin
  • quote:

quote:

belediye ne yapıyor hiç?

bu arada ist/kağıthane

Yazdıklarınızla imzanız arasında dağlar kadar fark var.
    Bence imzanızı değiştirin.

mesajımı da imzamıda anlayamamışsın arkadaşım. çalışmanızın gereksizliği değil gereksiz gibiliğinden dem vurdum. belkide ben anlatamadım.

kısaca yetersiz bir mücadele sizinkisi. son cümlemde de bahsettiğim gibi tepede bir sürü dangalak olduktan sonra aşağıda ne yaparsanız yapın.

çizin arabayı demiş bir arkadaş. bu sadece sizi tatmin eder aracı çizilen adam için "aaa demek kaldırımda araçlar çiziliyor" imajı doğmaz. ertesi gün yine yer bulamazsa park için yine kaldırıma çıkacak.

ben kendi belediyemde sicili bozulmuş biriyim belediye başkanına ailesine çoluğuna çocuğuna demediğim kalmadı. öyle uzaktan değil. maille smsle verdim veriştirdim. ama anca hukukla tehdit ve caydırma çabaları var. sonuç çoğu kavgam ortada kaldı azında haklı çıktım.

uzatmaya gerek yok. yarın bu mücadele sosyal medyada parlar, belki haberturke çıkar ama 1-2 hafta sonra yine unutulur gider. çözüm bununla ilgili yasa çıkarmaktır ama gelin görün memlekette kırmızı ışıkta durmazsın hız sınırına uymazsın çocuğa çarpar kaçarsın cezayı yoktur. çünkü yasaların bile uygulanma sorunu vardır. kimse kaldırımda ki araçlar için kılını kımıldatmaz bu ülkede.

ha ben yürüdüğüm kaldırıma çıkan aracı orda görsem kavgamı ederim. ama bu da nereye kadar?

neyse inşAllah dediklerimde yanılırım ve sizde başarılı olursunuz ne diyeyim daha fazla.

• Belki sizinle yanlış bi başlangıç yaptım. Sizi yanlış anladım.

Ama nasıl olsa hiç bir şey olmaz diye düşünmek istemiyorum. Sitede görünenlerin dışında da bazı çalışmalar yapıyorum.
    Özellikle engelli kardeşlerimiz için düşünülmüş ama baştan savma yapılmış hissedilebilir zeminden.

Geçen gün Ankara Kurtuluş'ta bulunan Altı Nokta Görme Engelliler Derneğini aradım.
    Kaldırımda ve hissedilebilir zemin üzerine park etmiş bir araçla ilgili bir fotoğraf iletmek istedim.

Yalaşık 15 dakika bu ve benzeri bazı konulardan konuştuk. Belki hiç birşey değiştiremeyiz ama bu çabalamayacağımız anlamıda gelmiyor.

Bunun dışında sizi aramızda göremkten büyük mutluluk duyarız.

NOT:
    BİMER'e başvurarak sitede yayınlanacak resimlerin yasal bir problem olup olmayacağını sordum.
    Aynı zamanda ihbar olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğinide.
    Başvuru önce valiliğe sonrasında ise emniyete yönlendirildi.
    Yakın zamanda cevap gelirse buradan paylaşacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.