Şimdi Ara

Mağlum iphone'lerin şarjı az gidiyor ama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Straight X Edge

quote:

Orijinalden alıntı: zftt

2000tl telefona para verip 15liralık cihazla telefona zarar vermek pek akıllı bir hareket olmayacaktır.

Haklısın. 2000 lira verip bir 2000 lira daha verip iyi bir kılıf almak lazım.

altın ve zümrüt işlemeli koruyucu kaplar dışında 2000tl lik hiç bir kap görmedim nasıl çıkarttın o anlamı? yorumu başkalarına bırakıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Straight X Edge

quote:

2000tl telefona para verip 15liralık cihazla telefona zarar vermek pek akıllı bir hareket olmayacaktır.

Haklısın. 2000 lira verip bir 2000 lira daha verip iyi bir kılıf almak lazım.

altın ve zümrüt işlemeli koruyucu kaplar dışında 2000tl lik hiç bir kap görmedim nasıl çıkarttın o anlamı? yorumu başkalarına bırakıyorum.

Aslında demek istediğim 2000 lira bir telefona veriyorsun( şuan ki kaliteli kılıfların fiyatını bilmiyorum pahalıdır) atıyorum işte baya attım orada 2000 dedim 100 lira diyelim belki daha da ucuzdur neyse o kadar para mı veremiyorsun demek istemiştim.

• Bu tip ürünlerde alırken dikkat edeceğiniz şey,

Büyük bir çoğunluğu %90 a yakın bir kısmı ,Çin malı ,Çin üretimidir.

İphone vb elektronik cihazlarında Çin'de üretildiğini düşünürsek,
    Çin üretimi olan bir çok üründe olduğu gibi bu tip ürünlerde de ,kaliteden kaliteye fark vardır.

Genelde üzerlerindeki yazan mAh değerleri ile
    Gerçek mAh değerleri arasında uçurumlara varan farklar olabilmektedir

Kullanılan ucuz ,ikincin sınıf malzemeden dolayı,aynı segmentdeki 2-3 kat pahalı olan emsallerine göre ,pekte uzun olmayan,şarj ve deşarj lar dan sonra çok çabuk işe yaramaz olurlar.

Kendi tecrübelerime dayanarak, Kullandığım bu tip ürünlerde,cihazlara zarar verene rastlamadım.

Ne idüğü belirsiz cihazlar zaman kaybı ve iş işten geçtikten sonra ,en önemlisi öyle yada böyle kesenize zararı olur.

Ucuz Fiyata,yüksek mAh değerlerine rağmen inceliğine ,boyutuna bakarak aldanıp ürün almayın.

Beğendiğiniz bir ürünün nekadar yaygın ,kullanılabilinit olduğunu ,Google,Youtube vb yerlerden kullanıcı deneyimlerine bakarak ,kıyaslayıp ,vereceğiniz paranın karşılığını alabileceğinizden emin olduktan sonra tedarik etme yollarına bakın.

Ayrıca bu tip forum vb sanal ortamda, kişilerin imla ve yazım hatalarını gündeme getirip dalga geçmekle elinize ne geçiyor.?

Eğer gerçekten iyi niyetli iseniz ve karşıdaki kişinin kullandığı kelimeyi yanlış bulup düzeltmek gereği duyuyorsanız,Özelden mesaj atıp bu yanlışlığı düzeltirebilirsiniz.

Konuya yazıp,forum kullanıcıları içinde ,imla hatası düzeltmeye çalışmak,
    Konuyla alakasız veya tartışma sırasında,karşısındaki kişi ile baş edemeyeceğini anlayınca,şuna bak sen ilk önce şu kelimeyi doğru yazmayı öğren gibi ,rencide edici yaklaşımlar.

Sizi alçaltıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Orijinalden alıntı: Bozogluu

bildiğiniz gibibu taşınabilir yedek bataryalar var. Kılıf olanları var normal tak çıkarlarıda var
    ama ne kadar sağlıklı bunu ögrenmek istiyorum arkadaşlar. Bikaç yerde okudum kaliteli birşey alırsan sorun yaşamazsınız yazıyordu ama kullanan birisinden yorum almak çok daha iyi olucaktır.

Çin'den güneş enerjili taşınabilir batarya getirdim 2400mAh kapasiteli, 2-3 aydır kullanmaktayım ve gayet memnunum. Gün içinde oyunu fazla kaçırınca hemen 30 dakika bırakıyorum masada şarja, cihaz tekrar %70-80 oluyor :)

Ya çok sağlam sallıyorsunuz ya da dünyada henüz var olmayan bir teknolojiyi kullanan bir solar şarj cihazı aldınız, ya da cümlenizi ben yanlış anladım. Birini zan altında bırakmak hiç sevmediğim bir şeydir ama ben Energizer'ın üç panelli kitap kadar yüzeyi olan solar şarj aletinden aldım 248 lira bastırıp (2000mAh kapasiteli yanlış hatırlamıyorsam), Temmuz güneşinde tüm gün açık havada şarja bırakmama rağmen 25% zar zor doldu. Siz diyorsunuz ki Çin malı 2400lük bir bataryanın yarısını (iPhone bataryasının 70-80%ine tekabül ediyor) solar enerji yarım saatte dolduruyor. Bu verime ancak iki pencere büyüklüğündeki bir panelle ulaşabilirsiniz günümüz teknolojisinde. Son seçenek de (bunu kastettiğinizi düşünüyorum) önceden prizden şarj ettiğitniz kılıfınızı telefonunuzun şarjı azaldığında takıp telefonunuzun şarj seviyesini tekrar 70-80%e yükselttiğinizi kastetmeniz.

Konuyu açan arkadaş, evet kaliteli bir kılıf alırsanız rahat edersiniz. Abd'den INCIPIO OFFGRID PRO marka bataryalı kılıf getirttim ben, orjinal sitesinde fiyatı 99 dolar, ben eBay'de 74e buldum. İki çıkarılabilir bataryası var her biri 1600 mAh yani vaat edilen toplam enerji 3200 mAh, hadi 25% kayıp payı düşelim 1200erden 2400 mAh olsun. Bu hesaba göre bir bataryanın boş iPhone bataryasını 0%dan 90% civarına kadar şarj etmesi lazım. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Şu ana kadar verdiği en yüksek şarj 70% anca vardır. Tabi telefon da şarj süresinde kullanıldığı -veya en azından sadece açık olduğu- için maksimum şarj oranı doğal olarak düşebiliyor. Yine de günü kurtarmak için ideal, hatta ekstra bir bataryanın daha yedekte olduğunu bilmek güven verici. Sabah 7de okul için evden çıkıp akşam 7de dönene kadar -tüm gün dersler dahil sürekli 3G, whatsapp, haber, oyun, surfing, mail, uygulama kullanımı ile- benim kahrımı rahat rahat çekiyor bu Incipio. Tavsiye ederim, ama malum fiyatı biraz tuzlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: La Liberté

quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Orijinalden alıntı: Bozogluu

bildiğiniz gibibu taşınabilir yedek bataryalar var. Kılıf olanları var normal tak çıkarlarıda var
    ama ne kadar sağlıklı bunu ögrenmek istiyorum arkadaşlar. Bikaç yerde okudum kaliteli birşey alırsan sorun yaşamazsınız yazıyordu ama kullanan birisinden yorum almak çok daha iyi olucaktır.

Çin'den güneş enerjili taşınabilir batarya getirdim 2400mAh kapasiteli, 2-3 aydır kullanmaktayım ve gayet memnunum. Gün içinde oyunu fazla kaçırınca hemen 30 dakika bırakıyorum masada şarja, cihaz tekrar %70-80 oluyor :)

Ya çok sağlam sallıyorsunuz ya da dünyada henüz var olmayan bir teknolojiyi kullanan bir solar şarj cihazı aldınız, ya da cümlenizi ben yanlış anladım. Birini zan altında bırakmak hiç sevmediğim bir şeydir ama ben Energizer'ın üç panelli kitap kadar yüzeyi olan solar şarj aletinden aldım 248 lira bastırıp (2000mAh kapasiteli yanlış hatırlamıyorsam), Temmuz güneşinde tüm gün açık havada şarja bırakmama rağmen 25% zar zor doldu. Siz diyorsunuz ki Çin malı 2400lük bir bataryanın yarısını (iPhone bataryasının 70-80%ine tekabül ediyor) solar enerji yarım saatte dolduruyor. Bu verime ancak iki pencere büyüklüğündeki bir panelle ulaşabilirsiniz günümüz teknolojisinde. Son seçenek de (bunu kastettiğinizi düşünüyorum) önceden prizden şarj ettiğitniz kılıfınızı telefonunuzun şarjı azaldığında takıp telefonunuzun şarj seviyesini tekrar 70-80%e yükselttiğinizi kastetmeniz.

Konuyu açan arkadaş, evet kaliteli bir kılıf alırsanız rahat edersiniz. Abd'den INCIPIO OFFGRID PRO marka bataryalı kılıf getirttim ben, orjinal sitesinde fiyatı 99 dolar, ben eBay'de 74e buldum. İki çıkarılabilir bataryası var her biri 1600 mAh yani vaat edilen toplam enerji 3200 mAh, hadi 25% kayıp payı düşelim 1200erden 2400 mAh olsun. Bu hesaba göre bir bataryanın boş iPhone bataryasını 0%dan 90% civarına kadar şarj etmesi lazım. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Şu ana kadar verdiği en yüksek şarj 70% anca vardır. Tabi telefon da şarj süresinde kullanıldığı -veya en azından sadece açık olduğu- için maksimum şarj oranı doğal olarak düşebiliyor. Yine de günü kurtarmak için ideal, hatta ekstra bir bataryanın daha yedekte olduğunu bilmek güven verici. Sabah 7de okul için evden çıkıp akşam 7de dönene kadar -tüm gün dersler dahil sürekli 3G, whatsapp, haber, oyun, surfing, mail, uygulama kullanımı ile- benim kahrımı rahat rahat çekiyor bu Incipio. Tavsiye ederim, ama malum fiyatı biraz tuzlu.

Daha şarj aletimin güneş enerji özelliğini hiç kullanmadım. Ve bu kadar çıkışman çok gereksiz, çünkü ben orada dedim ki; takıyorum şarjı cihazın(telefonun) şarjını tekrar 70-80'e çıkarabiliyorum bu kadar basit bu olay.

Gece gece bu kadar yazmana gerek yoktu. Okuyamadım çoğunu.

• Kaliteli bir marka çıkartsın ben alacağım bir tane extra pil şarj edici.. Şuan piyasada olanlar çok kalitesiz pilin ömrünü yer bence bu tarz ucuz ürünler, belkin veya hama çıkartsın alırız bir tane

• Ben Hepsiburada sitesinden İphone 4S için almıştım cihazın şarjı bitince ufak güç kaynağını bağlıyordum şarjı tam full dolduruyorken güç kaynağının şarjı bitiyordu. ama yine de işimi gördü.
  • 3 hafta sonra İspanya'ya gidicem de daha siyah mı beyaz mı ona bile karar veremedim.
  • Arkadaşlar ben bahsettiğiniz ürünlerden hiç bişey anlamadım, iphonun pili içinde değil mi, nasıl bir cihazla normal şarj olayının dışında şarj veya pil dolumu oluyo? Bahsettiğiniz ürünlerin benzerlerine link verebilir misiniz?
  • hocam bu seyyar şarj aletlerinden bahsediyoruz.
  • bende aralik 26 da siparis etmistim bunu
     Mağlum iphone'lerin şarjı az gidiyor ama
    bugun elime gecti 16000 mah
    5 tane cihazi ayni anda sarj edebiliyor ama cok buyuk ya hard disk kadar sahibinden satisa koydum bana 124 dolara maloldu cok kaliteli ama buyuk yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serif61 -- 8 Ocak 2013; 20:02:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkewell

bir hasar piline cihaz vermez umarım

abi çok güldüm ya
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.