Şimdi Ara

Major depresyon vb. /Ortak Nokta/Pm grubu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hastalığım filan yok ta, aşırı hevesten sonra birşeye başlayınca direk soğma olayı, sürekli duygu değişimleri ve saçma sapan hareketlerim var benim de kontrol edemiyorum yapıyorum bitiyor. Kardeşime meyve bıçağıyla çizik attım geçen peder neden yaptığımı soruyor cevap ta veremiyorum
  • Depresyon bir kısır döngü gibidir. yardımsız çıkma şansınız hemen hemen hiç yoktur. utanmayın psikiyatriste gidin. sadece derdinizi anlatmak bile bir rahatlama sağlıyor. ayrıca çoğu depresyon ilacının etkisi en az 3 haftada başlıyor. umutsuzluğa kapılmayın. herşeyin bir çaresi bulunur eninde sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 1 Eylül 2016; 19:53:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deoksiriboz1001 D kullanıcısına yanıt
    Bende herşey den çok sıkılıyorum, bu hafta piskologa gidim dedim ama bir türlü arayamadim, ayağım agriyor doktora gidecem onada gitmedim, çok kararsız ve herşeye sinirim bozuk gibiyim, moralimde bozuk,, aklım düşünceler le dolu, sevdiğim kızı unutmam lazım, ailemin yanindan ayrılıp tek kalmam lazım, tek kalmak kolay da değil, kira parası falan, biran önce kız bulup hayirsiyla evlensem yalnız lik falan kalmayacak hemde kalp boslugumda beni bunalıma sokuyor, ama benim şu anki durumumu sakinleştirmem lazım, kiraya ciksam öyle rahat larim ki, ama bu seferde içime kız arkadaş boşluğu oturursa bir işe yaramaz, onada kafam bozulursa evdede tekim , müzik dinleyip dolup kendime birşey yaparım diye endişe leniyorum. Beynimi duygularımı rahatlatıcı bir şeyler lazım, aynı zamanda üzerimdeki çekingenlik sıkılganlık ve suskunluğumu atacak bir şey.. sorun çok yani, bir yerden kurtulsam diğer sorunum var. İşim ve kız arkadaşım varken, çekingenlik ve sıkılganlık atik olamama sorunum vardı, hatta bu yüzden ayrıldık, sonra başka bir kız ile tanıştım, ilk telefon konuşmamızda, sen susarsan ben susarsam birbirimizi nasıl tanicaz dedi ve aileme olmaz diye telefon geldi, aramızda 10 yaş vardı + bende çok sessizmissim, yani yaş farkı olmasa sessizligimden kaldık.. forum sakinleri, ne yapsam sizce,, sağlıcakla kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Akineton

2014 yılında ilk atağımı yaşadım.

Acil serviste buldum kendimi, kalbim hızlı çarpıyor, nefes alamıyorum, her yanım uyuşuyor, yoğun bir korku hissi yaşıyorum, midem bulanıyor, alakasız bir şekilde ''ya akli dengemi kaybedersem, delirirsem'' düşüncesi geçiyor aklımdan vs. Meğer ilk atağımı yaşamışım. Acilde kan değerlerime bakıyorlar, tansiyonuma bakıyorlar hiç bir şeyim yok. Diazem yapıp sakinleştiriyorlar. Psikiyatri servisine yolluyorlar. ''Panik bozukluk'' denilen bir rahatsızlıkmış. Antidepresanımı yazıyor kullanmaya başlıyorum. 1 hafta sonra yaşadığım atağı unuttum derken bir yenisi geliyor. ''Noluyo lan'' diyorum. Aynı korku düşünceleri var, bir ton takıntı geçiyor aklımdan, kalbim yine hızlı çarpıyor, midem bulanıyor. Sonra yine hastaneye koşuyorum...

Hastalığı öğrenme, tanıma evresini geçince takıntıların, korkuların artık iyicene artıyor. Herkeste hemen hemen aynıdır bu ''ya ölürsem, ya ailemin başına bir şey gelirse, ya delirirsem, ya yaşadığım şey hiç geçmezse, ben eskiden böyle bi insan değildim lan noldu bana'' vs. Birini çözüyorsun bir diğer takıntı zincileme bir şekilde seni kovalıyor.Her gece yatağa girerken tuhaf bir his kaplıyor bedenini. Düşüncelerini kontrol edemiyormuşsun gibi geliyor. Her düşüncene bir takıntı eşlik ediyor, takıntılar zincirleme bir şekilde diğerine geçiyor. Bu takıntılar seni depresyona sürüklüyor ve hastalığına depresyon ekleniyor. Hiç bi b.ktan zevk almamaya başlıyorsun, yataktan kalkmaya halin yok, durduk yere ağlama nöbetlerin oluyor. Değiştiğini, karakterinin değiştiğini, eskisi gibi olmadığını düşünüyorsun, iyicene bunaltıyor seni bu düşünceler. Hiç atlatamayacağına, hiç geçmeyeceğine iyicene inandırıyorsun kendini. Hep böyle hissedeceksem atayım kendimi lan şurdan diyosun. İntihar düşünceleri geliyor aklına. Yeni bir atak yaşadığın zaman hemen hastaneye koşuyorsun. Kendini doktora gitmeye şartlıyosun, sana iyi geliyor çünkü. Çok sık git gel yaptıktan bir süre sonra doktorda kesmiyor seni 'ulan ya eski ilacın dozunu arttırıyor ya da yeni bir ilaç ekliyor, sürekli aynı b.k.. Zaten ilaçlarda bi b.ka yaramıyor'' demeye başlıyorsun. Sürekli internette panik atak, majör depresyon, anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsüf bozukluk gibi hastalıklarla ilgili araştırmalar yapıyorsun, forumları sözlükleri dolaşıyorsun. Bu hastalığı yaşayan insanların yazdıklarını okuyorsun. Onlarında senin gibi hissettiklerini görünce ''sadece ben yaşamıyormuşum lan'' diyip tuhaf bir şekilde mutlu oluyorsun. Bir an iyileşeceğine inanıyorsun ama lanet olası hastalık hemen yeni bir takıntı getiriyor aklına ''lan ben iyileşince nasıl bir insan olacağım?'' yada ''ee iyileşsem bile bu yaşadıklarımı unutamayacağım aklımda hep bir yer edinecek'' falan filan. Korkmayın bu yazdığım düşünceler sizin düşünceleriniz değil hastalık yüzünden aklınıza otomatik gelen düşünceler. Hepsi GEÇECEK! Şimdi diyebilirsiniz internette bu hastalığa sahip olan kişiler 3-5 yıldır kurtulamamış, kronikleşmiş vs. Ulan bu hastalığı atlatan milyonlarca insan var atlattıktan sonra ben iyileştim diye sözlüklere, forumlara yazmaz ki.. Çünkü iyileşmiştir, takıntıları bitmiştir, umrunda da değildir.

Bakın ben 6. veya 7. aydan sonra hiç atak yaşamadım. (''Büyük bir atak'') 9.-10. aylardaysa hastalıktan tamamen kurtulduğumu düşünüyorum. 1 yıl sonunda da ilaçları bıraktım. 1 hafta zorluk yaşadım bırakırken ama sonrasında gün geçtikçe ilaçlara bağlı olmadığım düşüncesini kazandım. İlk zamanlarda korkuyorsunuz ya tekrar yaşarsam diye ama 3-5 ay sonra o ya ''hiç geçmezse'', ''niye ben bunları yaşıyorum'' türünden yaşadığım o takıntılar, düşünceler aklıma geldikçe komik gelmeye başladı. 6-7 ay daha geçtikten sonra hastalıkla ilgili yaşadığım şeyler aklıma bile gelmiyordu. Forumlarda falan gördüğümde okumuyordum bile yazılanları. Hayatıma bakıyordum. Korkmayın bu psikolojik hastalıklar tamamen iyileşiyor, iyileştikten sonra da hayatınızda yer kaplamıyor unutup gidiyorsunuz. Bu forumdaki yazıyı da tesadüfen gördüm yaşadıklarımı anlatmak istedim. Anlatırken de sanki geçmişte yaşadığım bir günümü anlatmışım gibi hissettim o günlere falanda dönmedim rahat olun yani sizde böyle olacaksınız.. İYİ-LE-ŞE-CEK-Sİ-NİZ :D

işte böyle..

• MD hastasi varsa eksi deki yazilari okuyabilir.Tavsiye ederim.Yalniz degiliz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MelanieAngel

Peki İlaç kullanmadanda bu durumlardan kurtulma şansımız varmı?

Ben ilaç falan kullanmadan atlattım. O kadar da uzun sürmedi. Kafada bitirmen lazım olayı. Ama benim şöyle bi artım vardı. Sosyal ortamım ve arkadaşlarımla aram çok iyiydi. Iletişim sorunum yoktu yani.

Zaten olaya da hastalık gibi bakmadım. Birden oldu ve hepsi de saçma sapan doktorların yüzünden başıma geldi. Eğer tavsiye istersen anlatırım.

• Allah düşmanıma bile bipolar bozukluk vermesin bir insanın ruh hali saat başı değişebilir mi ?Bazen şehri esir alacakmış gibi hissederken 1 saat sonra en aşağılık insan gibi hissediyorsunuz geçmişteki en küçük üzücü olaylar aklınıza geliyor içimden nasıl bir hafızaya sahibim diyorum.

• Benimde arkadaş çevresi yok. Çekingenlik ve sıkılganlık hat safhada... Banada özelden öneri sunarsanız veya bilgi paylaşımı yaparsak iyi olur.
    1 adet arkadaşım kaldı, oda kendince sorunlu, ona ne yapim ne antatimki

• aynı dertten muzdaribim paxil kullanıyorum dertleşmek isteyenler yazabilir
  • Çok büyük depresyon içerisinde ve kurtulabileceğini düşünmeyen biri olarak Merhaba. Dertleşmek,konuşmak isteyen varsa pm atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MelanieAngel

Bende 5-6 sene antidepresan kullandım sonra bıraktım en son prozac kullandım paxil nasıl memnunmusunuz gidişatdan

Kendimi daha güçlü hissediyorum ama %10 dahi etki etti diyemem, son 5 yılımı evde film,kitap ve forumlarda dolaşarak geçirdim şimdi ilaçla birlikte dershane vs olsun sosyal hayata atılmaya çalışıyorum ama olmuyor bir türlü sığamıyorum topluma denediğimde ya çok iyi niyetli sürekli kullanılan insan yada sadece gölgesi görünen bir insan olarak kalıyorum ne konuşacağımı dahi kestiremiyorum her şeyden kolayca alınıyorum ve unutmasını beceremiyorum. Asosyal takıldığım zamanlarda en azından ihtiyaçlarım azdı her gün hayata tutunabilmiş insanları görüp canım yanmıyordu sabah kalktığımda klavye ve monitörü görmekten başka bir beklentim yoktu daha kötü oldum bile diyebilirim. Bunun yanında depresif bir anne evden uzak bir baba ve aşırı bencil kişiliğimde girince işin içinden çıkmak zorlaşıyor.

Siz nasıl hissediyorsunuz, derdiniz nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 28 Ekim 2016; 13:21:37 >

• Bndede okb ,anksiyete ve major depresyon var , whatsapp grubu kurabiliriz aslinda

• whatsapp grubu varsa gelirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle kafanızda şunu yer edinin. Düşüncelerinize ne kadar esir olursanız, o kadar saplantı içerisinde kalırsınız. Ben size olanları anlatayım ve yapmanız gerekenler hakkında tavsiye vereceğim kendimce.

Bundan 3 sene öncesi. Üniversite hazırlıktayım. Akşam gelmişim evime. Babamla oturup sohbet ediyorum. Birden sağ tarafım komple uyuşmaya ve başım dönmeye başladı. Boyun düzleşmesi olduğu için 6 ayda bi mr a giriyordum. Ondan sandığım için ertesi gün doktora gittik ve olaylar silsilesi burada başladı.

O doktor oraya gönderdi, başkası başka yere. Günde 3 kere mr a girmeye başladım. Her gün hastaneye gidiyordum. Annem, babam harap olmuşlardı.

Sinirlerim harap olmuştu artık. Okulu bırakmış gibiydim. Bir gün evde yatarken kalbim hızla çarpmaya başladı. Hemen kalktım. Tekrar yattım ve 5 dakika sonra yine aynı. Annem geldi oğlum bembeyaz olmuşsun dedi. Kalktım hemen hastaneye gittik. Kalpte başka yerde hiçbir şey çıkmamıştı.

Yine paso doktor doktor dolanmaya başladı. 3 ay sonu olmuştu. Arkadaş çevremde sosyal ve aktif olarak bilinirdim ve genel yaşamımda da öyleydim.

O ara bi de vertigo geçirdim. Sürekli başım dönüyordu. Onu bile bulamadılar. Özelde bi doktora burunda et var ondan oluyor demişti ve ertesi gün ameliyat olacaktım.

Arkadaşımın annesi hastanede personel müdürüydü. Bi akşam beni aradı. Şu doktordan randevu aldım sana yarın gidin dedi. Ben kafaya koymuştum ameliyat olacaktım. Çünkü hayatım o kadar kötü olmuştu ki kelimelerle tarif edemem yani. Neyse gittim ve o şok dakikaları geçirmeme neden olan olaylar bir bir yüzüme vuruluyordu.

Doktor : Sende vertigo var evladım. Baş dönmelerin o yüzden. Ve boğazında akıntı var. Ameliyat olmaya kalksan masada kalırsın dedi.

Ben : Nasıl yani, akıntıdan dolayı mı?

Doktor : Biz burundan ameliyat etmeden önce akıntıyı durdurur, sonra ameliyat ederiz çünkü ölürsün dedi.

Vertigo ilacı verdi. Benim tabi yine umudum yok. Şunu da anlatayım. Bir gün yoldan eve giderken vertigo yüzünden yola düşmüşüm. Arabalar zor durmuş. Orada da eziliyormuşum az kalsın.

En son bi nöroloji uzmanına gittim. Bana dediği c
    ümle şuydu: 'Senin 3 ayda sinirlerin çok yıpranmış sende hiçbir şey yok.'

3 ayı özetleyen cümle buydu. Psikiyatra gideceksin dedi. Tabi ben bu süre zarfında sıcak sudan bile korkar oldum. Yani 3 ay önceki bana bu olayları anlatsalar hadi canım der geçerdim.

Gittim psikiyatra. Millet nasıl kavga ediyor önünde. Ben de kitabımı aldım okuyorum. Sıra bana geldi.Doktorla konuşmaya başladık.

Ben : Başımdan böyle böyle olaylar geçti. En son size gelmemi söylediler.

Doktor : Biz buna panik atak diyoruz. Hastaneye gelirken kendini çok güvende ve ölmeyecek gibi hissediyordun değil mi ?

Ben : Hayır, ben zaten hastane havasını sevmem. Kimsenin de seveceğini düşünmüyorum.

Doktor : Ailenle aran nasıl? Okulda ortamın nasıl? Ev arkadaşınla aran nasıl? Para durumunuz nasıl ?

Ben : Hepsi gayet iyi. Hatta okulda 50 60 kişiyi organize edip, her şeyi ayarlayıp mangala götürdüm. Aram iyidir yani dedim.

Doktor : Sen sosyal ve konuşkan birine benziyorsun. Anlattıklarına göre sende panik atak Ve yaygın anksiyete bozukluğu olmuş.

Ben : Panik atak tamam da ben hiçbir şeye takıntı yapmam öyle. Diğeri tam bana uymuyor.

Doktor : Panik atak tek başına olmaz. Yanında bir şeyle beraber tetiklenir. Ben bunu gözlemledim.

İlaç yazdı 2 tane. Gittim eczaneye aldım. Akşam saat 7 de ilacın birini içtikten yaklaşık yarım saat sonra salakça bi gülme gelmeye başladı. Ben de kalktım erkenden uyudum.

O gece rüyalarım o kadar yoğun geçti ki. Ama anlatamam yani. Sabah kalktım çok sinirliydim. Annem oğlum gece hiç uyanmadın iyi uyudun dimi dedi. Hayır anne ben hastaneye gidiyorum dedim ilaçları aldım ve çıktım evden.

Benim doktor yoktu. Karşı odadaki doktora girdim. Hastası vardı. Çık dışarı bitince gel dedi. Neyse sonra girdim içeri. Sizin bu karşıdaki doktor arkadaşınız var ya. Bana bunları verdi. Alın kendiniz kullanın. Benim bunlara ihtiyacım yok dedim.

Anlat noldu dedi. Anlattım her şeyi. Panik atak tekrar oldu mu dedi. Hayır olmadı çünkü ben olacağı zaman onun panik atak olduğunu biliyorum ve takmıyorum dedim.

Biz ilaçları zihinleriyle bu şeyleri atlatamayacak olanlara veriyoruz. Senin öyle bi durumun yok. Kullanmana da gerek yok dedi.

Şimdi arkadaşlar neden böyle uzun uzun anlattım.

Her şeyi önce KAFADA bitireceksiniz. Merak etmeyin hiçbiriniz düşünmekten kafayı yemeyeceksiniz. Hiçbiriniz delirip ölmeyeceksiniz.

Bazı şeyleri kendiniz atlamayabilirsiniz. Benim yanımda ailem vardı. Onlar hep benimle oldular. Ben annemle oturup ağladığımı bilirim.

Kafanızdan saplantılı düşünceleri atmazsanız isterseniz dünyanın bütün ilaçlarını kullanın size fayda etmeyecek.

Unutmayın bu dünyaya sadece bir kere geleceksiniz. Sizden öncekiler de böyleydi. Sonrakiler de böyle olacak. Bu dünyada başka bi hayat daha yok.

Çekinme bir şeyi söylemekten. Karşıdaki de etten kemikten bi insan. Kendini küçük görme. Herkeste aynı beyin kapasite var.

Yarın olmayacakmış gibi rahat yaşa. Anı yaşa. Tadını çıkar. Gençliğin bir daha gelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediTartaklayanBodyciFare -- 30 Ekim 2016; 9:44:23 >

• KediTartaklayanBodyciFare K kullanıcısına yanıt
    Bende olmadık eski şeylere üzülürüm, birazda fazla takıntılıyim, cevabını aldığım halde hine sorarım bazı şeyleri..
    Duygusal olarak yüzeye kolay cikamam..
    Kız arkadaşım seninle ilerisi yok dese bile, 1 ay sonra hine sorarım ve cevabını alıp otururum, niye çünkü çok bagliyim ona,, istersem kafamda bitiririm, ama duygularım susmuyor.
    Babamın bir lafı var,
    " Bir şeye takılı kalmak veya devamlı düşünmek,, su dolu bardağı hep elinde tutmaya benzer ve tutmaya devam edersen yorulursun" dedi.. işte benim hatam bu,, nasıl yenecegim bilmiyorum

• Herkes soruyor neden böylesin diye...

Cevabını bilmiyorum kahretsin ki bilmiyorum çok acı aynı dertten müzdaripim. Kendimle savaşıyorum. Yoruldum artık bitmek üzereyim nolucak bilmiyorum sonum pek iyi değil toparlamaya çalışıyorum (!)...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Normal insanın yanında normal olamıyorum ben,, çünkü benim moralim ve sinirlerim bozuk...
    arkadaşım normal bir yerde dinlenmek ister, ben sakin yeri tercih ederim.. sırf kalabalıktan uzak diye, yurudugum yerden uzak yerde çay içmek istiyorum. Kalabalık başımı ağrıtıyor.. dolayısıyla benim bu durumum yanimdaki arkadasimada yansiyor... telefon mesajlarimda bile bazen arkadasima atarli yaziyorum, sinirli gibi,,, sonra niye böyle yaptım diye pisman oluyorum.. arkadaşım bana darilmaz ama onunda kendince sorunu varken niye bende canını sikayim... Herseyden çok sıkıldım, ailemle olmaktan,, daha evlenememekten, sevgilimden ayrılmış olmaktan, ayrildigimi halâ kiskanip ozlemekten... çok çekingen sakin ve çok sessiz biriyim, ailemle bile hiç muhabbetim yok, arkadaş ortamindan muhabbet olmadığı için kaçıyorum, kızlar sessiz olduğum için tepki gösteriyor.... evde ailemden çekindiğim için telefonla bile konusamyorum,, oturup tv falan izlemiyorum, kendi odamda sessizce vakit geçiriyorum... müzik dinlemeyi severim, ama ailem evden gidecekki öyle kabinleri açıp dinleyeceğim.. Bunlarada sinirleniyorum, iş yerinde bile birine birşey söylemem gerekirken seslenmem gerekiyorsa, seslenmekten çekinip, beni görmesi için bakıyorum.. otobüste para uzatmamak için, yani cekindigimden, yada biri benden birşey istemesin diye, arka tarafa oturuyorum. düğünde falan herkes bakıyor gibi oluyor, cok sıkıntı basıyor, oyun oynayamiyorum,, ki oyunda bilmem zaten... çok cok sıkışarak yaşıyorum,, >> ne yapabilirim yardım edin... kira eve cikmak istiyorum,, ayrı eve yani, tek başıma çok rahat edeceğimi düşünüyorum,, ama evleneceğim için boşa kira ve gider harcamak mantıksız geliyor.. bir yandanda diyorumki, piskolojik rahatlıkmı yoksa maddiyatmi... offff offffff, bir sevdiğim olsun hep yanımda olsun, yuvam olsun onunla olim hep, hayırlı olalım, evladımız da hayırlı olsun.. herşeyin hayirlisi olsun diye... bunalımda geziyoz.... boguldum herşeyden , kendimi yaşamak istiyorum artık..
    ne yapabilirim.. çekingenlik ve sıkılma içe kapanik olma durumum beni çok sıkıyor, hiç bir atak yapamıyorum, neyapabilirim > yardımcı olun !!!!

Hocam beni anlatmışsınız ya

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Allah düşmanıma bile bipolar bozukluk vermesin bir insanın ruh hali saat başı değişebilir mi ?Bazen şehri esir alacakmış gibi hissederken 1 saat sonra en aşağılık insan gibi hissediyorsunuz geçmişteki en küçük üzücü olaylar aklınıza geliyor içimden nasıl bir hafızaya sahibim diyorum.

Hocam yılın her günü böyle yaşamak zor olmuyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Find yourself and be that

Uzun zamandır böyle bir konu açmak istiyordum ama üşeniyorum açıkçası bunlara ek olarak bende sosyal fobide var kendimi insanlardan soyutladım bu konudaki bir arkadaş hatta kendimi bu çağın insanı olarak görmüyorum demiş bu durum aynı şekilde bende de var topluma karıştığımda elim ayağım birbirine dolanıyor.
    Mükemmelliyetçilik zaten hat safada herşeyi sürekli tekrar kontrol ediyorum son zamanlarda paranoyaklıkda başladı evde yalnızken sanki arkamda-dolapta gizlenen birileri varmış gibi hissediyorum insana en çok koyan şey ise diğer insanların anı yaşamaları ne yazıkki ne çocukluğumu yaşayabildim ne de gençliğimi hayata 1-0 yenik başlamak bu olsa gerek hiç hayat tecrubem yok hicbir şey deneyimleyemedim daha çok şey yazarım aslında bu arada bu konu iyi geldi biraz içimi döktüm

hocam tamamen aynı durumdayız noldu bişeyleri değiştirebildin mi yoksa hala aynı mı?

• son 7 yıldır alkol problemi ile birlikte diplerde yaşıyorum bir kaç kez tedaviye başladım fakat daha sonraları onu da bıraktım. 2010 yıllarında lisedeyken başgösterdi bende insanlardan soyutlanmaya günlük yaşama ayak uyduramamaya başladım içimde yaşamaya dair gram istek yoktu ve hiç bir amacımda, günleri geçirmek için uyuyor ve uyanıyordum sadece. bir ara atlattım lise bittikten sonra yeni bir arkadaş ortamıyla üniversite sınavına hazırlanırken alkolü dozunda almaya yeni arkadaşlıklarla bir nebze olsun mutlu olmaya başlamıştım 5 kişilik bir arkadaş grubumuz vardı çıkarsız arkadaş ilişkileri az son dönemlerde. bizimki de onlardan biriydi. ne olduysa üniversiteyi kazanıp başka bir şehire gitmemle yeniden ortaya çıktı içimdeki isteksizlik. üniversitenin ilk yılı kendimi tamamen soyutlayıp sadece alkole sarılmaya başladım tekrardan. en son dayanamayacağım intihar edeceğim deyip okula ara verdim memleketime döndüm doktora gittim. majör depresyon teşhisi koydu aslında bu iş ilaçlarla bitmiyor kafada bitiyor fakat artık takatim kalmadığını düşünüyordum iyice. efexor xr75 le başladım yavaş yavaş arttı 150mg ye çıkardı doktorum efexorun yan etkileri de baya kötüdür yanında bir de uyku ilacı alıyordum ekstra. 3 ay kullandım yanında alkol almaya devam ediyordum ilacın yan etkileri gerçekten boktandı işeyemiyordum prostat olmuş gibi çene kasılmaları vs vs bir ton yan etkisi vardı. iki seçenek vardı önümde ya alkolü bırakıp yan etkilerle ilacı kullanmaya devam edecektim ya da ilacı bırakıp kendiliğinden geçmesini bekleyecektim ben ikincisini seçtim. 7 yıl oldu tam. bunun 4 yılı düzenli her gün alkol almakla geçti. düzeldim mi ? hayır. 5. yılımda üniversiteyi bıraktım tek tük derslerim vardı. çözümü en olmaması gereken yerde aradım. alkolde. bu aralar ciddi manada boktan bir durumdayım iş yok güç yok. cebimdeki 3 kuruş alkole gidiyor ve ben hayatıma dair hiç bir şey yapmıyorum. hala bir amacım yok dilek olay 7 yıl. bir yerde ipin ucu kaçtı ve nerede kaçtı bilmiyorum. her neyse ekstra olarak çok fazla duygusaldım alkolden olacaktır ki duygularımı bile yitirmeye başladım. son 3 yıldır olaylara aşırı tepkisizim tek yapmak istediğim şey bulunduğum ortamdan bir an önce kaçıp evime gidip hiç bir şey yapmadan oturmak. bu süre zarfında dedem anneannem dayım öldü uzun aralıklarla tek aklımda kalan şey uzun sessizlikler. kafam o kadar boş ki neyle doldurabileceğimi bende bilmiyorum. normal bir insanın aşırı tepki göstereceği bir durumda aşırı tepkisiz kalabiliyorum. normal bir insanın umursayamayacağı bir durumu aşırı tepki patlamasıyla yaşayabiliyorum. var olan her şeye karşı bir isteksizlik var içimde. 5 yıl önce üniversiteye hazırlanırken tek istediğim şey buralardan kaçmaktı. üniversiteyi kazandım ve 5 yıl sonra tek istediğim şey o şehirden kaçmak oldu. derslerim de fena değildi ama okuduğum bölümün işini yapmak istemediğimi fark ettim. biraz geç farkına vardım fakat öyle işte. 3 ay oldu üniversiteyi bırakalı, geri dönme gibi bir niyetim yok. 3 aydır oturuyorum hiç bir şey yapmadan. 7 yıldır oturuyorum hiç bir şey yapmadan. mutlu olduğum ya da bir şeyi istekle heyecanla yaptığım bir anı hatırlayamıyorum. bir kız arkadaşım var 3 yıldır. evet hiç bir şey yapmadan bir kız arkadaşım oldu. sanırım beni seviyor ama ben hala hiç bir şey yapmıyorum. o beni bekliyor, ben ölümü. yine kaçmaya çalışıyorum, kaçtığım şeyin şehirler ve rutin hayatlar olduğunu düşünürdüm. sonradan farkında vardım, kendimden kaçmaya çalışıyorum ama o burnumun dibinde, içimde bir şey var tüm enerjimi emen, ben zamanımı öldürüyorum, oda beni. ipin ucu bir yerde kaçtı ama nerede. oradan oraya atladım kusura bakmayın artık. kafamda iyi oldu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beherit -- 7 Haziran 2017; 0:28:56 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.