Şimdi Ara

Makedonya Vatandaşlığı Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anneannem Makedonya doğumlu fakat vatandaşlığı bulunmamaktadır. Vatandaşlık alması zor olur mu? Ne gibi işlemler yapması gerekmektedir?

Makedonya'da yaşayan arkadaşlar var ise onlarla da konuşmak isterim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makedonya Vatandaşlığı Alma

Makedonya vatandaşlığı alma süreci, uyruğun olup olmadığına bağlı olarak değişmektedir. Vatandaşlık başvurusunda bulunma şartları aşağıdaki gibidir:

• Doğumla Vatandaşlık: Makedonya'da doğan kişiler otomatik olarak Makedonya vatandaşı olurlar.
    • Soyla Vatandaşlık: Dedelerinden biri Makedonya doğumlu olan kişiler, soy bağıyla Makedonya vatandaşlığına başvurabilirler.
    • Evlilik yoluyla Vatandaşlık: En az beş yıldır Makedonya vatandaşı biriyle evli olan yabancılar, vatandaşlığa başvurabilirler.
    • Doğallaşma yoluyla Vatandaşlık: Yabancılar, Makedonya'da en az on yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlığa başvurabilirler.

Dededen Soy Bağıyla Vatandaşlık

Dedelerinden biri Makedonya doğumlu olan kişiler, soy bağıyla Makedonya vatandaşlığına başvurabilirler. Ancak aşağıdaki şartların sağlanması gerekir:

• Dededen toruna kesintisiz bir soy bağı olmalıdır.
    • Dede, başvuru tarihinden önce Makedonya vatandaşı olmalıdır.
    • Başvuru sahibi, Makedonya yasalarına göre iyi halli olmalıdır.

Soy bağıyla vatandaşlık başvurusu, Makedonya'daki diplomatik temsilciliklere veya İçişleri Bakanlığı'na yapılır. Başvuruya, doğum belgeleri, nüfus kayıtları ve dedenin Makedonya vatandaşlığını kanıtlayan belgeler gibi belgeler eklenmelidir.

Vatandaşlık başvurusunun değerlendirilmesi süreci birkaç ay sürebilir. Başvuru onaylanırsa, başvuru sahibi Makedonya vatandaşı olur ve Makedonya pasaportu almaya hak kazanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba

Benim babam da makedonya vatandasu

Suan orada bizden ayri bizi gormeden

Gorusmeden yasiyor

30 yasindayim

Ben onun bu vatandasligini gosterip

Kendime ve esime cocuguma vatandaslik

Alabilirmiyim ?

Yardimci olacaklar dm

Ya da bilgisi yonlendirmesi olabilecekler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışı mı , Göçmen bürosu mu belli değil :D

• Hadi Almanya'yı, ABD'yi, Kanada'yı anlarımda Makedonya neden?
  • Makedonya'ya gittim birkaç ay önce, alıp ne yapacaksınız, ab vatandaşlığı da değil? Yozgat gibi bir yer.

• Ab ulkelerine vizesiz seyahat :(

• Kardeşim çok zor veriyorlar hele türksen dahada sıkıntı biliyorsunuz makedonyanın çeyreğinden fazlası müslüman ve bunun çoğunluğu arnavutlar makedonlardan 2 kat daha fazla ürüyorlar adamlarda nüfus korkusu var benimde dedem anaannem makedonya doğumlu hemde yerlilerinden torbeşler bir torbeş abiye sordum adam kavga ederek çıkmış makedonya konsolosluğundan ama sen yinede şansını dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyHappy -- 12 Haziran 2017; 3:24:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gürcistan Vatandaşlığı
    6 ay önce açıldı
    Bulgaristan Kimliği almak.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • blattodea B kullanıcısına yanıt
    Yozgatmı? Güzellik olarak makedonya ile yozgat karşılaştırması ferrari ile şahin kıyaslaması gibi olmuş sen sanırım afrikaya falan gittin? Köy gibi bir ülke olması doğasının müthiş olmayacağı anlamına gelmiyor gelmiş çorak yozgatla karşılaştırıyorsunuz bide

• quote:

Orijinalden alıntı: bafrali5555

Merhaba

Benim babam da makedonya vatandasu

Suan orada bizden ayri bizi gormeden

Gorusmeden yasiyor

30 yasindayim

Ben onun bu vatandasligini gosterip

Kendime ve esime cocuguma vatandaslik

Alabilirmiyim ?

Yardimci olacaklar dm

Ya da bilgisi yonlendirmesi olabilecekler

Babanız makedonya vatandaşlığını sonradan aldıysan sizin için başvuruyu onun yapması gerekir eğer doğuştan makedonya vatandaşıysa bu durumu kanıtlamanız durumunda önce siz vatandaşlık alırsınız daha sonra çocuğunuz alır.
  • MyHappy M kullanıcısına yanıt
    Gidersen görürsün :)

• quote:

Ab ulkelerine vizesiz seyahat :(

makedonya nasıl vizesiz imkan sunuyor ki ? üye de değil.
  • şansını sonuna kadar kullan , her türlü türkiyede ki hayatından daha iyi hayat yaşarsın
    Zaten memleketim orası gidip gördüğüm yer banamı anlatıyorsun makedonyayı? Cennet gibi yeri yozgat gibi çorak bir yerle kıyaslaman komedi ben burda yozgah şehrini kötülemiyorum verdiğin örneğin komikliğinden bahsediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Makedonya gibi eski Yugoslavya ülkelerinin çoğu, Moldova yıllardır Avrupa'ya vizesiz seyahat edebiliyor. Gürcistan geçtiğimiz aylarda, Ukrayna da geçtiğimiz günlerde vize serbestisi aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

quote:

quote:

Makedonya gibi eski Yugoslavya ülkelerinin çoğu, Moldova yıllardır Avrupa'ya vizesiz seyahat edebiliyor. Gürcistan geçtiğimiz aylarda, Ukrayna da geçtiğimiz günlerde vize serbestisi aldı.

abooov, biz yaşamayalım o zaman oralar çok fakir yerler

• MyHappy M kullanıcısına yanıt
    Bence hiç gitmedin :(

Büyük büyük dedelerin Makedon diye konuşuyorsun :(

Yozgat umrumda değil istersen kötüle

İkimiz farklı Makedonya gördük o zaman, kokuyordu ülke

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkece derin bir uykudayız. Bizde de suni bir refah var. Aslında onlardan hiçbir farkımız yok. En azından işine, okuluna giden masum halk bombaya kurban olmuyor. Göreve yeni başlayan, birkaç aylık öğretmen kardeşimiz aptal ideolojiler yüzünden bombalı saldırıda ölmüyor. Keşke onlar gibi fakir olsak da bunları yaşamasak. Ülkemizin çoğu açlık sınırı altında yaşıyor. Yemişim öyle zenginliği...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkece derin bir uykudayız. Bizde de suni bir refah var. Aslında onlardan hiçbir farkımız yok. En azından işine, okuluna giden masum halk bombaya kurban olmuyor. Göreve yeni başlayan, birkaç aylık öğretmen kardeşimiz aptal ideolojiler yüzünden bombalı saldırıda ölmüyor. Keşke onlar gibi fakir olsak da bunları yaşamasak. Ülkemizin çoğu açlık sınırı altında yaşıyor. Yemişim öyle zenginliği...

sonuna kadar katılıyorum, biz sadece kendimizi kandırıyoruz.
    aslında fakir olan biziz alım gücü yok bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 12 Haziran 2017; 16:19:3 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuna kadar katılıyorum, biz sadece kendimizi kandırıyoruz.
    aslında fakir olan biziz alım gücü yok bizde.

Aynen öyle hocam. Son cümleniz kilit noktası. Alım gücümüz yok ve gerçekte fakir olan biziz... Umarım bu halk uykusundan en kısa sürede uyanır...

İşim gücüm yok sana yalanmı söyliycem gradskoluyum hayatında gradsko diye bir yer duydunmu acaba sana makedonya desem sadece üsküp der durursun :( sokakta bir insan çevirip makedonya ile yozgat kelimesini yan yana kullansan millet sana güler nerelisin bilmiyorum ama bence sen afrikaya veya arabistan civarlarına gitmişsin üzgünüm :( güzel bir balkan turu hazırla kendine git cennet gör

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.