Makedonyada yaşayan var mı arkadaşlar okuyan oraları bilen bize biraz anlatacak olan? struga üniversite ne kayıt yaptırmayı düşünüyorum struga nasıl bir şehir nasıl bir sosyal yaşamı var gece hayatı nasıl orada ne yapacağız
Bi tanidigim Makedonya'ya okumaya gitti hic memnum kalmamisti hatta bana 'Avrupada ki Mogolistan' demisti, 2 milyon nufuslari var.AB uyesi degiller cok eskileri var sonra o arkadas biseyler yapti etti Macaristan'a gitti.Orasi com daha iyimis oyle demisti en azindan Avrupa'da oldugunu hissediyosun tarzinda biseyler soylemisti kusura bakma anlattiklari ilgimi cekmemisti pek o yuzden aklimda kalanlari yazdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
o arkadaşın ı buraya yönlendirebilirmisin
merhaba,iyi gunler arkadasim,ben makedonyada yasiyorum,burada universiteyi bitirdim..Struga guzel bi tercih olabilir sizin icn,golu var daha turistik bir yerdr,gece hayati vs iyidir..okulu da iyidir,okulla ilgili detaylari istersen facebook uzerinden konusalim..adresini PM yoluyla gonderebilirsin :)
Makedonya’da Öğrenim Gören ve Görmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından okul tanıma işlemlerinde kullanılan listelerde tanınan üniversite olarak yer alan Makedonya'daki Avrupa Üniversitesi ve Uluslararası Struga Üniversitesi ile ilgili olarak Kurulumuza yapılan vaki müracaatlar üzerine inceleme başlatılması nedeniyle konu 23.7.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş;
Adı geçen yükseköğretim kurumlarının tanınıp tanınmadığı ile ilgili olarak üç ay süreyle herhangi bir işlem tesis edilmemesine,
Üç ay sonra incelemenin seyri ve/veya sonucu da dikkate alınarak konunun Yükseköğretim Kurulunda yeniden değerlendirilmesine,
Konunun YÖK web sayfasında yayınlanarak duyurulmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur. 25.07.2014 Yök Ana Sayfasında Sadece bu 2 üniversite için bu sene inceleme başlatılıp denkliği Durdurulmuştur. http://www.yok.gov.tr/web/guest/duyurular
Meraba öğrenci arkadaşım, Yorumunuzu okudum ve dediğim tek şey "bunca sorunun üzerine birde danışmanlık şirketi darbesi iyiki yememişim" oldu. Üsküp Avrupa üniversitesinden beklentilerim çok yüksekti. Ama açık konuşmak gerekirse beklentilerimi karşılayak eğitim kalitesini bulamadım açıkcası. Makedonca dilini iyi bilmediğim için derslerde çok fazla sorun yaşıyorum. Sırf yazılı sınavlarda bile dili iyi kullanmadığım için düşük puan veren hocalar var. Okulu bırakıp geri dönmek istiyorum. Fakat ailemi de hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Dayanabildiğim kadar dayanıcam. Türkiye'ye daha geç dönmek için elimden geleni yapıyorum ailemi üzmemek adına. Buraya ayak uydurmak için çabalıyorum. Kaldığım derslerden geçemem diye ümitsizliğe kapılıp duruyorum. Bu durum psikolojimi olumsuz etkiliyor tabiki.