Şimdi Ara

Maket evimi Aydınlatma projesi bitmek üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bitti gibi son olarak 2 delik açıp kabloları toplayıp camları yapıştırmak kaldı.
    Yanlız bir sorun var sanırım woltaj 6 led için fazla yeterli değil gibi ışıklar biraz sönük yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 20 Temmuz 2009; 19:36:24 >

• Ledler nasıl. Rengi nedir ? Her led e seri bir direnç bağlayarak sonra da bunları paralelleyerek yapabilirsin. Kullandığınız adaptörüde tahmin edebiliyorum bu yüzden ölçü aleti kullanarak yapmanda fayda var .Zira 4.5 V a ayarkı iken 8 volt veriyor. Mavi beyaz da 20 mAmper diğerlerinde 10 mA yı geçmemek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 28 Haziran 2009; 19:30:45 >
  • eğer led kullanacaksan öncelikle kullandığın ledlerin çektiği akım, min. ve max. çalışma voltajlarını bilmen gerekiyor.. sağdan soldan topladığın ledlerin çalışma voltajı aynı olmayabilir yani her led aynı voltajla çalışmıyor, bazen rengine göre bile çalışma voltajları farklılık gösteriyor... neticede birisi 1,2 voltla çalışırken paralelinde bağladığın led 3 v ile çalışıyorsa sana hayırlı bir sonuç vermeyecektir

senin maket ev projesine gelince;

farzedelimki elinde aynı değerlerde çalışan ledler var bunların bazılarını ikili bazıları üçlü seri bağlıyacaksan kullanacağın dirençler farklı değerlerde olacaktır, o yüzden arama motorundan "led direnç hesabı" diye yaz karşına bununla ilgili site çıkacaktır o sitede bulunan hesap tablosuna vereceğin voltaj ve ledleri kaçlı seri veya paralel kullanacağını yaz sana kullanman gereken direncin değerini verecektir buna göre malzemeciden direnç al lehimle ...

koLay geLsin....

• hacım ss yollayabilir misin? evi merak ettim de
  • bence okdarda ince hesaplara gerek yok arkdaşımız elektronk bilgisinin olmadığını söylemiş , ledlerin (+)kutubuna ayrı ayrı 1k lık direnç ekleyin, tüm ledlere direnç ekledikten sonra hepsini paralel bağlayın

paralel bağlamak şöyle oluyor; yani tüm ledlerin artılarını ve eksilerini birleştirirn ve ortaya ortak (+) ve (-) kutupları çıkacak buralardan iki kablo bağlayın kabloların ucunuda adaptöre verin , sonuçta adaptörünüz ayarlıymış 5 v ayarlayın veya buna yakın bir değer olabilir , eğer ledler çalışmazsa adaptörde polarma yönünü değiştiren küçük düğmeler olur o düğmeyi diğer tarafa çekin...

polarma: ledlerin artı kutbunun adaptörün artı kutbuna ,ledlerin eksi kutbunun adaptörn eksi kutbuna bağlanması diye kolayca açıklayabiliriz...

kolay gelsin...
  • cevaplar için teşekkürler anladığım kadarıyla topladığım ledler birlikde kullanamam
    led ve direnç için elektirikçiden ne istemem lazım (kod veya numarası nedir)?
    birde elimde kullanmadığım philips 9@9a cep telefonu var bunun bataryasının şarj gücü malum 24 saat açık 2 hafta kadar gidiyordu bu bataryayı kullanabilirmiyim?
    birde bu gece lambalarındaki ışık senserünü kullanabilirmiyim?

evin içerisine iki adet
    dört köşeye çit olacak onların üzerine birer adet
    ön ve arka kapılarına birer adet

ekleme: ilk maketim biraz orantısız odu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 29 Haziran 2009; 20:54:36 >

• led yerine küçük ampullerden kullansan hem daha kolay olur hemde daha güzel görünür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • led ve dirençler elektrikçide bulunmaz, elektronik dükkanı bulmanız gerekli. elektronikciye 1/4 wat ve 1k değerinde direnç istiyorum derseniz adam istediğiniz kadar çıkartıp verir.batarya olayına gelince telefondan çekilen akımla ledlerin çekeceği akım farklı olacağından bataryanın iki hafta gibi bir sre dayanabileceğini sanmıyorum deneyip görmeniz gerekli olur olmaz diye bişey yok fakat süresi hakkında kesin bişey söyleyemeyiz...
  • yukarıdaki yorumda kafanı biraz karıştırdım

aşağıdaki acizane çizimim umarım işine yarar dostum

• Konuyla ilgisi yok gerçi ama evi güzel yapmışsın. Tebrik etmek istedim
  • bence şu küçük ampulleri dene hem pille çalıştığı içinhiç biryerde priz vs aramana gerek kalmaz açma kapama anahtarıdaartısı bence

• En son halini merak ediyorz foto koymayı unutma
  • Yukarda denildiği gibi küçük ampülleri denemeni öneririm
    onlar da çok hoş duruyor ben zamanında yapmıştım. adaptörü onada bağlayabilirsin.
  • cevaplar için teşekkür ederim ceza nedeniyle 1 hafta yoktum bu arada ledleri ve drençleri aldım 12 adet beyaz let + 12 drenç 4TL anlattığınız gibi kabaca taktığımda oldu şimdi zaman olursa eve montajı kaldı bittiğinde resimleri eklerim

not:Evden sonra köprü maketine başlıyorum inşallah onuda aydınlatacağız
  • yukarı
  • evin içinede yeşil ve mavi şeffaf led koysaydın ya güzel olurdu piclede anımasyon yapardın
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

evin içinede yeşil ve mavi şeffaf led koysaydın ya güzel olurdu piclede anımasyon yapardın

içinde 2 tane varda sanırım güç az geliyor ledler tam yanmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.