bu işin ucu yok :) çok net bir cevabı olmayan soru. fırça ile boyayacaksan çeşitli boylarda fırçalar ve modeline göre değişen değişik renkte boyalar lazım. en kolay boyalar aklirik olanlar. ama hobi marketlerde satılan aklirik değil bunlar :) model bıçakları ( dikkat et maket bıçağı demiyorum ) kıskaçlar, maskeleme bantları, yeri gelecek patafix, yani modeline göre değişiyor. ben her ay düzenli harcama yapardım sürekli maket yaparken. nalburlardan tel çivi vs bile alırdım. daha çok ne yapmak istediğinizi söyleyin ona göre yardımcı olalım...
genel olarak mimari yapılar ev ufak bir köy gibi ev maketi yapmak için alışveriş yapabileceğim yerler varmı acaba ? birde yaptığınız çalışmaları buraya atarsanız merak ettim :D teşekkürler
açıkçası mimari yapılar hakkında çok bilgim yok. dioramalarda kendi yaptığım bu tarz yapıları polifil gibi çeşitli malzemelerden kendim imal ediyorum. Şu an yapmakta olduğum bir askeri araç var.
mimari malzeme olarak hobbytime a bakabilirsiniz fakat fiyatları biraz yüksektir.
İlk ihtiyacın olan şey sabır;)
İnternette bir çok sitede çeşitli ürünler bulabilirsin. Ancak sana tavsiyem "bunlara ihtiyacım var" diye tonlarca şeyi alıp önüne yığma. Maketlere basitlerden başla. Maketleri yaparken zaten nelere ihtiyacın olacağını anlarsın.
Ama olmazsa olmaz şeyler, güzel fırçalar. Özellikle 0000 boyunda.