Yardımcı olursanız sevinirim Sorun öncelikle şöyle gelişti; ekran kartıma sonradan bağladığım fanın elektriği sanırım kısa devre yaptı ve bilgisayar açılmaz oldu. Şu an makina ön paneldeki power tuşu ile açılmıyor, ama fişi taktığımda direk fanlar çalışmaya başlıyor. Ekran kartı veya ram'i yerinden çıkardığımda herhangi bir ses çıkmıyor. Problemin PSU'dan kaynaklandığını düşünerek elimde olan P3 psu'yla denediğimde (onlarda +4 pin olmadığından sadece 20 pin'lik slotu takıyorum) makina ön paneldeki power tuşuyla açılıyor. Kısaca özetlemem gerekirse, kendi güç kaynağı bağlıyken ön panelden değil direk fiş takıldığı anda fanlar dönmeye başlıyor, başka bir güç kaynağı bağladığımda ön panelden açılabiliyor. ama her iki durumda da bilgisayar açılmıyor, hatta ram ve ekran kartını yerinden çıkardımda da herhangi bir ses çıkmıyor. Birazdan parça almaya gidicem, sizce problem nedir, neleri değiştireyim? Şimdiden teşekkür ederim
bende fan a +12v dan elektrik verirken kısadevre yapmıştım.pc kapanmıştı.power a basınca açılmıyordu.Kasanın tüm elektrigini kestim ve bios pilini çıkarıp 1 dk sonra takmıştım.sorun düzelmişti. bence bi deneama tüm elektrigi keserek pili çıkar yoksa bi anlamı kalmaz
pili çıkarıp taktım, ama 1 dk. kadar beklemedim sanırım
walla sanki sorun anakartta gibi duruyor. ama sen yinede bi psu dene. olmazsa anakart derim ben. umarım psu sorunludur. kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme