Şimdi Ara

Makina Muhendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Katılmıyorum hocam. Şu an kriz dönemi, insanların neyi sevdiği önemli ama herkes önce kendi yerini sağlama almaya çalışıyor. Bu da çok doğal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

Her konuya yazdığım gibi buraya da yazayım. İş imkanı, parası vs vs. bu kadar çok soru soruyorsan hiç bulaşma o bölüme.

Sevdiğin, bir hayalin olduğu işi yapacaksın.

Konudaki arkadaşlar yazılım demiş, iyi de makine okurkende yazılım öğrenirsin.
    Bu is hayalim hic arastirmadan gireyim demektense boyle yapmak daha dogrudur kanimca.

Sonra hayalin olan bi bolume girip sudan cikmis baliga donmek de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrik elektronik ve makine de çok rahat iş bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dh2dhy2

Hocam kim ne derse desin... bu bölüm zor mu, zor!!!

bölüm zorluğuyla, şaç baş yoldurmasıyla nam salmış...
    özel bi ilgi yoksa seçmek mantıklı gelmiyo bana dogrusu.. forumda da kimse sorduysam hiç bulaşma diyo bana DM'den (özellikle makinacılara özel mesaj attım bir sürü)
    https://www.uludagsozluk.com/k/makine-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-e%C4%9Fitiminin-zor-oldu%C4%9Fu-ger%C3%A7e%C4%9Fi/
    Siz kontrol, eem, bilgisayar tarzı birşey istemiyor muydunuz? Bu bölümler de zor. Mühendis olmak kolay bir iş değil arkadaşlar emek vermeniz lazım ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke haline getirmeniz lazım. Makinadan kolay diye bu bölümleri yazmanızı önermem. İlgi alanınıza göre bölümleri yazın ve okulda derslerinize çalışın.

Son olarak bunu sadece sana değil genele söylüyorum: Üniversiteye gitmekteki ilk amacınız mesleğinizde iyi olmaktır. Sosyallik sonradan gelir ve derslerde başarılı olmak buna engel değildir.

• uchiha69 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayiptir sormasi siz hangi bolum/uni okuyosunuz? Ya da hangi bolumden mezunsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga1105

Hocam ayiptir sormasi siz hangi bolum/uni okuyosunuz? Ya da hangi bolumden mezunsunuz?
    İtü makina 5. sınıf öğrencisiyim (okul uzadı)

Okul uzaması biraz benim hatamdan meydana geldi. Zamanında motivasyonumu kaybedip tembellik etmiştim. Ama bölümü, üniversiteyi, hocalarımı seviyorum.
  • tolga1105 T kullanıcısına yanıt
    Bu iş ne yapar, hayalin nedir, ne üstünde çalışacaksın yaz bakalım.

Senin çalışmak istediğin bölüm bu değil bence, çok tereddütte kalıyorsun.

• quote:

Bu iş ne yapar, hayalin nedir, ne üstünde çalışacaksın yaz bakalım.

Senin çalışmak istediğin bölüm bu değil bence, çok tereddütte kalıyorsun.
    Tereddütte kalmam konusunda haklısın. Ama ilk sorduğun soru doktor ne yapar gibi bi soru olmuş. Ya da hangi makina

Dediğim gibi bunu düşünmemin sebebi ilgi alanıma daha uygun olması.

• tolga1105 T kullanıcısına yanıt
    İşte ilgi alanın ne diye soruyorum bende.

• quote:

İşte ilgi alanın ne diye soruyorum bende.
    Yukarida da dedigim gibi matematik ve fizik. Fizigin de ozellikle mekanik kismi. Fizigin prensiplerinin gunluk hayattaki uygulamalari vs. Elektrik cok soyut kaliyo bana gore. Makina da daha elle tutulur uygulamalari var.

Ki makinanin asil adi da mechanical engineering.

• Ben Hacettepe makine yazacagim nasıldır iş imkanları var mıdır

• Açın kariyer sitelerini hangi mühendis ilanları daha fazla bakın. Makine mühendisi hiçbir zaman bitmez ve büyüyen bir ülkede sürekli ihtiyaçtır. Ben çevremde bir tane iş bulamıyorum diyen makine mühendisi görmedim Anadoluda sıradan bir üniversitede okumama rağmen. Okulu okurken yapmanız gereken en önemli şey dil öğrenmek. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşur vaziyette mezun olun 2. Dile bile gerek yok. Çünkü piyasada ingilizce biliyorum diyenlerin çoğu konuşamıyor yazamıyor. Ben bölümü severek yazdım hala seviyorum ama zor bi bölüm bitiremedim. :D 7.yılı devirdim popülerde gördüm de geldim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antares

Açın kariyer sitelerini hangi mühendis ilanları daha fazla bakın. Makine mühendisi hiçbir zaman bitmez ve büyüyen bir ülkede sürekli ihtiyaçtır. Ben çevremde bir tane iş bulamıyorum diyen makine mühendisi görmedim Anadoluda sıradan bir üniversitede okumama rağmen. Okulu okurken yapmanız gereken en önemli şey dil öğrenmek. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşur vaziyette mezun olun 2. Dile bile gerek yok. Çünkü piyasada ingilizce biliyorum diyenlerin çoğu konuşamıyor yazamıyor. Ben bölümü severek yazdım hala seviyorum ama zor bi bölüm bitiremedim. :D 7.yılı devirdim popülerde gördüm de geldim.
    Hocam bence insanlar okulunu bitirmiş, iş hayatını görmüş birinden tavsiye almak ister...
  • dh2dhy2 D kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla konuda dediğin tanıma uyan biri yok. Ben hali hazırda makine mühendisliği yapıyorum. Burda herkesin birinden duyduklarını aktarırken bana gelip bu tarz konuşmanı da anlayamadım. Hata bende size yardımcı olmaya çalışıyorum:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.