Şimdi Ara

Makina Muhendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben boun makina düşünüyorum ama son kez yazmadan önce aklımda kalanları netleştirmek için bu konuyu açıyorum.
    Bildiğiniz üzere mühendislik hakkında çok fazla ön yargı var. (Her yer makina mühendisi, asgari ücretle başlayacaksın, makina bitti vb.)
    1) Sizce bu ön yargılar ne kadar doğru?
    2) Boğaziçi etiketinin etkisi çok olur mu? (Sen zaten 4. sınıftayken şirketler seni havada kapıcak vs.) Bunlar doğru mu?
    3) Maaş olarak ortalama mezunlar kaç gibi başlıyor? (Sorması çok etik değil biliyorum ama maddiyat da önemli sonuç olarak)
    4) Boğaziçi ismi fark yaratsa bile teknik üniversite olmadığı için ordan mühendis mi yetişir ya algısı da varmış, sizce bu doğru mu? Örneğin kıyas yaparsak puanı ikisine de yeten birinin hangisini seçmesi daha mantıklı olur?
    5) Makina çok zor deniliyor. Elbette ki böyle bir okula girip de yatarak geçme gibi bir amacım yok ama sosyalleşmeye zaman ayıramayacak kadar mı zor? Sınav senesiyle kıyaslar mısınız mesela?
    6) Mühendislik tıpa göre kişiye daha çok bağlı bir bölüm, kendini geliştirmek çok önemli farkındalık yaratmak vb. ; lisans sırasında sizce bunun etkisi ne kadar büyük, yoksa bu daha çok mezun olduktan sonrasıyla mı alakalı?
    7) Ben almanca eğitimi olan bir liseden mezunum ve C1 belgem (Sprachdiplom) var. Bu sebeple ileride de Yüksek Lisans ya da iş için Almanya düşünüyorum. Almanya'ya gitmeyip Türkiye'de kalsam bile sizce almanca bilmenin getirisi çok olur mu?

Bilenler cevaplarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• Herhangi bi madde hakkında fikri olan da mı yok?
  • Makina okuma gençliğin duman olur. Günümüz bilişim yazılım teknoloji çağı. EE ya da CS yaz İTÜ'de. Duan için tşkrler.
  • Klas adam Muarrem İnce doğru söylüyor. Araba yapmakta bir şey yok önemli olan o arabayı yapacak olan yazılımı geliştirmek
  • EE ya da CS de tutuyo bounda. Ama ilgi alanım olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga1105

EE ya da CS de tutuyo bounda. Ama ilgi alanım olmadığını düşünüyorum.
    İlgi alanın ne ki Fizik mi ? Fizik ağırlıklı istiyorsan Mekanik fizik'i bol inşaat var.
  • 1) Asgari ücret değil direk maaşsız yol+yemek olarak başlayan da var (deneme süresi), 3.5k'dan başlayan da. Sana kalmış.
    2) Eğer ortalamanı yüksek tutarsan ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerde de havada kapıyorlar. Yatan elemanı havada kapmazlar.
    4) O algı kısmen doğru kısmen yanlış. Yanlış kısmı şu: Hacettepe teknik üniversite değil ama Bursa Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik üniversitesi gibi teknik üniversitelerden daha iyi öğrenci yetiştirir. İsminin teknik olmasına bakma, verdiği teknik imkanlar ne derecede ona bak.
    7) Mühendislikte Almanca işe yarar. Hatta TR'de iş yapan Alman firmalarına daha rahat girebilirsin ve yöneticiliğe bile yükselebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

İlgi alanın ne ki Fizik mi ? Fizik ağırlıklı istiyorsan Mekanik fizik'i bol inşaat var.

Alıntıları Göster
    Matematik ve fizik(elektriği hiç sevmiyorum daha çok mekanik)
  • Bu arada ilgin neye varsa onu oku. Kendini geliştirdiğin müddet işsiz kalmazsın bu üniversitelerden çıkıp da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

1) Asgari ücret değil direk maaşsız yol+yemek olarak başlayan da var (deneme süresi), 3.5k'dan başlayan da. Sana kalmış.
    2) Eğer ortalamanı yüksek tutarsan ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerde de havada kapıyorlar. Yatan elemanı havada kapmazlar.
    4) O algı kısmen doğru kısmen yanlış. Yanlış kısmı şu: Hacettepe teknik üniversite değil ama Bursa Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik üniversitesi gibi teknik üniversitelerden daha iyi öğrenci yetiştirir. İsminin teknik olmasına bakma, verdiği teknik imkanlar ne derecede ona bak.
    7) Mühendislikte Almanca işe yarar. Hatta TR'de iş yapan Alman firmalarına daha rahat girebilirsin ve yöneticiliğe bile yükselebilirsin.
    Saolun hocam cevapladiginiz icin. Boyle bi bolume girip yatarak gecme gibi bi amacim yok zaten. Olabildigince kendimi gelistirmeye calisicam. Boyle olursa da is konusunda sikinti olmaz diyorsunuz yani.

Bu arada siz okuyo musunuz yoksa mezun musunuz?

• tolga1105 T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben bu sene YTÜ makine mühendisliği okumayı düşünüyorum kendi araştırmalarımdan bildiğim kadarı ile cevapladım =)
  • Biraz karışık cevaplayacağım.

Almanca bilmek + olur. Hatta Almanya'da iyi üniversitelerde erasmus yapmanı öneririm. Türkiye'de Bosch, Mercedes gibi firmalar pek mühendislik yapmıyor zaten onlara sosyal yönleri kuvvetli almanca bilen bir eleman olduğunu söylersen orgazma girerler. Bence bu bir artı. Not ortalamanı da yüksek tutarsan Almanya'da master da yapabilirsin.

İtü teknik olarak Boğaziçi'nden daha iyidir. En azından akademik kadrosu ve laboratuvar imkanlarına sayısal verilerle bakarsak ve öğrenci sayısına oranlarsak daha iyi. Ama bu önyargıya sebep olmamalı bence. Boğaziçi'nde okuyup İtü'dekinden daha iyi mühendisler olduğu gibi İtü'den mezun olup da Boğaziçi'ndekinden daha sosyal insanlar da var ve olabilir. Benim tavsiyem puanın Boğaziçi'ne yetiyorsa yaz. Ama kendini en azından makina mühendisliğinin bir branşında geliştirmeye çalış ve okulla yetinme.

Makina Türkiye ortalamasına göre gerçekten zor bir bölüm. Ama sosyalliğini engelleyecek kadar zor değil. Dersleri sadece geçmek istersen 1. ve 2. sınıf ösym senesinden biraz daha kolaydır diyebilirim. 3.sınıf cidden sıkıntı ama yine de zaman yönetimi konusunda becerikli insanlar için sosyal hayata rahatlıkla vakit ayırabilirsin. Ama sana tavsiyem elinden geldiğince mesleğini benimseyip kendini geliştirmeye çalışman, yani derslerle yetinmemen. Hocalarına sürekli danış. Okul ve dersler gereksiz diyenleri dinleme, yalan, onların yarısı zaten mezun olunca mühendislik yapmayacak. (Ama dersler biraz az öğretir ve kendin üzerine birşeyler koymalısın. Yani mezun olunca gaza gelip de ben Isı Geçişi'nden AA almıştım, termal analiz benden sorulur deme)

6-) Lisans mühendislik için sadece bir başlangıç. Ama iyi bir başlangıç yapmak çok önemlidir bu yüzden ben lisanstayken kendini geliştirmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle de akademide kalmak gibi bir amacın varsa bu çok çok daha önemli, çünkü mezun olduktan sonra ortalamanı yükseltmek gibi bir şansın yok. Ayrıca bir mühendislik öğrencisi bir tıp öğrencisi kadar çalışırsa kazanacağı para doktorunkinden fazladır. Maaş/emek oranı bence tıpa göre daha fazladır mühendisliğin.

Maaş olarak çok ayrıntılı bir bilgim yok. Ama iyi bir savunma sanayi firmasında birkaç yıllık bir çalışan tanıdığım 6000 alıyordu (yılda 16 maaş alıyor) Bilgisayar mühendisi bir tanıdığım bir bankada 4500 alıyordu (3-4 ay tecrübeliydi buraya başvurduğunda) Tahminim iyi bir kurumsal firmaysa 4.5 - 5 k civarında başlarsın.

4. sınıfta şirketler seni kapmaz ama haftada 2-3 gün boş kalacak şekilde derslerini ayarlarsan bir yerde uzun dönemli çalışabilirsin part time. Bu arada Boğaziçinde de olsan ingilizceni ihmal etme.

Son not:Teknik kluplere falan katılmak faydalı olabilir. Ama kesinlikle derslerini etkilemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 11 Ağustos 2018; 12:25:27 >

• Makina mühendisliğinin geleceği yok demek mühendisliğin geleceği yok demekle aynı şey. Bu pek mümkün gözükmüyor.

Makina mühendisliğini insanlar genelde pek bilmiyor. Tornacı olacağımızı zanneden insanlarla dolu ortalık. Araştırmayı, fiziği, matematiği seven bir insan için gerçekten güzel araştırma konuları var. Titreşim, akustik, ısıl tasarım, hesaplamalı akışkanlar dinamiği (cfd), kompozit malzemeler, nanoteknoloji, konstrüksiyon, imalat, havalandırma, ısıtma, iklimlendirme (hvac), kontrol gibi birçok alan var. Aslında insanlar makina mühendisinin çokluğundan böyle bir düşünceye sahip. Fakat bu kadar çok makina mühendisi olmasına rağmen kendini yetiştirmiş makina mühendisine ihtiyaç hala var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 11 Ağustos 2018; 12:53:0 >
  • Her konuya yazdığım gibi buraya da yazayım. İş imkanı, parası vs vs. bu kadar çok soru soruyorsan hiç bulaşma o bölüme.

Sevdiğin, bir hayalin olduğu işi yapacaksın.

Konudaki arkadaşlar yazılım demiş, iyi de makine okurkende yazılım öğrenirsin.
  • Hocam ben de boun makine yazacam ama Koç makine de yazacam. Hangisini öne yazacagima karar veremedim. Sizce Koç mu Bogazici mi
  • Hocam kim ne derse desin... bu bölüm zor mu, zor!!!

bölüm zorluğuyla, şaç baş yoldurmasıyla nam salmış...
    özel bi ilgi yoksa seçmek mantıklı gelmiyo bana dogrusu.. forumda da kimse sorduysam hiç bulaşma diyo bana DM'den (özellikle makinacılara özel mesaj attım bir sürü)
    https://www.uludagsozluk.com/k/makine-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-e%C4%9Fitiminin-zor-oldu%C4%9Fu-ger%C3%A7e%C4%9Fi/
  • Makina mühendisliğinin geleceği yok lafı tam bir saçmalık.

Süper bilgisayarları soğutmaktan tutun roketlerin aerodinamiğini tasarlamaya kadar makina mühendisi 21.yüzyılın en önemli problemleri ile ilgilenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Biraz karışık cevaplayacağım.

Almanca bilmek + olur. Hatta Almanya'da iyi üniversitelerde erasmus yapmanı öneririm. Türkiye'de Bosch, Mercedes gibi firmalar pek mühendislik yapmıyor zaten onlara sosyal yönleri kuvvetli almanca bilen bir eleman olduğunu söylersen orgazma girerler. Bence bu bir artı. Not ortalamanı da yüksek tutarsan Almanya'da master da yapabilirsin.

İtü teknik olarak Boğaziçi'nden daha iyidir. En azından akademik kadrosu ve laboratuvar imkanlarına sayısal verilerle bakarsak ve öğrenci sayısına oranlarsak daha iyi. Ama bu önyargıya sebep olmamalı bence. Boğaziçi'nde okuyup İtü'dekinden daha iyi mühendisler olduğu gibi İtü'den mezun olup da Boğaziçi'ndekinden daha sosyal insanlar da var ve olabilir. Benim tavsiyem puanın Boğaziçi'ne yetiyorsa yaz. Ama kendini en azından makina mühendisliğinin bir branşında geliştirmeye çalış ve okulla yetinme.

Makina Türkiye ortalamasına göre gerçekten zor bir bölüm. Ama sosyalliğini engelleyecek kadar zor değil. Dersleri sadece geçmek istersen 1. ve 2. sınıf ösym senesinden biraz daha kolaydır diyebilirim. 3.sınıf cidden sıkıntı ama yine de zaman yönetimi konusunda becerikli insanlar için sosyal hayata rahatlıkla vakit ayırabilirsin. Ama sana tavsiyem elinden geldiğince mesleğini benimseyip kendini geliştirmeye çalışman, yani derslerle yetinmemen. Hocalarına sürekli danış. Okul ve dersler gereksiz diyenleri dinleme, yalan, onların yarısı zaten mezun olunca mühendislik yapmayacak. (Ama dersler biraz az öğretir ve kendin üzerine birşeyler koymalısın. Yani mezun olunca gaza gelip de ben Isı Geçişi'nden AA almıştım, termal analiz benden sorulur deme)

6-) Lisans mühendislik için sadece bir başlangıç. Ama iyi bir başlangıç yapmak çok önemlidir bu yüzden ben lisanstayken kendini geliştirmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle de akademide kalmak gibi bir amacın varsa bu çok çok daha önemli, çünkü mezun olduktan sonra ortalamanı yükseltmek gibi bir şansın yok. Ayrıca bir mühendislik öğrencisi bir tıp öğrencisi kadar çalışırsa kazanacağı para doktorunkinden fazladır. Maaş/emek oranı bence tıpa göre daha fazladır mühendisliğin.

Maaş olarak çok ayrıntılı bir bilgim yok. Ama iyi bir savunma sanayi firmasında birkaç yıllık bir çalışan tanıdığım 6000 alıyordu (yılda 16 maaş alıyor) Bilgisayar mühendisi bir tanıdığım bir bankada 4500 alıyordu (3-4 ay tecrübeliydi buraya başvurduğunda) Tahminim iyi bir kurumsal firmaysa 4.5 - 5 k civarında başlarsın.

4. sınıfta şirketler seni kapmaz ama haftada 2-3 gün boş kalacak şekilde derslerini ayarlarsan bir yerde uzun dönemli çalışabilirsin part time. Bu arada Boğaziçinde de olsan ingilizceni ihmal etme.

Son not:Teknik kluplere falan katılmak faydalı olabilir. Ama kesinlikle derslerini etkilemesin.
    Cevap icin sagolun hocam. Ve dediginiz gibi erasmus yapmayi kesinlikle dusunuyorum.

Makina ilgi alanima daha uygun oldugundan dediklerinizi yapmam daha kolay olacaktir bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.