|
İTÜ Makine Mühendisliği okunur mu?
-
-
Kardeşim maaş, ders geçme, iş bulma kaygısı vs. bunları düşünüyorsan şimdiden tıp fakültesi yazmanı tavsiye ederim. İTÜ'de mühendislik tercih edecek birinin daha başka soruları olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zer0 -- 13 Temmuz 2024; 15:5:8 > -
kardesim niye boyle konusuyorsun desene itu makina zor bir bolumdur ama saglam mezun oldugunda is bulduracak bolumdur diye
-
Üzdünüz hocam boyle seyler düsünmek son derece normal bir sey bence -
iş konusunu kafaya taktıysan direkt tıp yazıcaksın
-
iş bulmasına bulunur ama hayattan da soğutur.Hele itüde hazırlıkla beraber 6 senede falan anca biter.
-
Itu makina saglam yerdir is bulma mevzusunu kafana takmadan derslere yeterince gayret goster, teknik kuluplerden birine gir yeterli. -
Teknik insan yetiştiriyor ve savunma sanayiye personel hazırlıyor. İtü makina bir ekoldür. İsmide çok güçlüdür. İtü bilkent, boğaziçi, koç gibi okulların gerisinde kalmasına rağmen makina bölümü için bu geçerli değildir. Odtü makinacılar iç anadolu kısmındaki çalışan ihtiyacını giderir itü makinacılar batı kısmındaki. Ortalama itü makinacının mezun olduktan sonra maaş beklentisi 30-40 dolayındadır. Ama 10 sene sonra herhangi bir yerde üst düzey yönetici pozisyonunda olması yüksek ihtimaldir. Ben itü mkaina 1. Sınıf öğrencisiyim bu sene bölümü bırakacağım orası ayrı. -
Bolumu birakma sebebinizi ozel degilse sorabilir miyim hocam? Cunku gelecek siralamaya da bagli tabii ama ilk siraya yazmayi dusunmeye basladim -
Şöyleki
1. 11. Sınıfta yaptığım mühendislik araştırmasında makine ve inşşat mühendisliğini elemiştim yazmam demiştim
2 2022 senesinde sayısal 10k yaptım, tap üniversitelerde okuma hayalim vardı ve eldede mühendislik açısından itü makine, itü matematik ve boğaziçi inşaat vardı.
Bunlardan ben itü makineyi seçtim. Hayal ettiğim bölüm değildi daha çok itü + mühendislik açısından yazdım
Hazırlıkta her şey okeydi. Ayazağa kampüsüne bayıldım evim gibi benimsedim, mükemmel kampüs, kısa sürede uyum sağlarsın zaten. Ama itü makine gümüşsuyunda ve senelerim prada geçecekti. Gümüşsuyunfan nefret ettim. Sadece makine ve teksiltilciler var toplasan 1000 kişi yoktur. Hayatım orada geçecek ve mezun olduğumda makineci ve tekstilci tanıdıgım olacaktı. Bu durum eksi
Kaldıki monoton hayata gelemeyen insanım bem. Canlılık, renklilik, kaos, hareketlilik seviyorum. O kampüs benim için ölü gibiydi ki öyle. Bunu orada okuyanlarda onaylar. Kaldıki savunma sanayi beni çekmiyor. Benim planım itü makineyi bitirp mba yapıp daha çok teknik mühendisten ziyade yönetim tarafına kaymaktı. Ama 4 5 senemi savunma sanayi için kalifiye eleman yetiştiren yerde geçirmek hoş gözükmüyprdu.
3 ay gittim o kampüse en son kasım ayında gittim. Bir daha da adımımı atmadım. Ayazağada olmuş olsaydı bırakmazdım belki. Anlayacağın beni bunaltan şey kampüs oldu. Yani bu senin memnun olmayacağın anlamına gelmez. Kişisel bir tercihti benimkisi. Bölümünden çok memnun olan arkadaşlarımda var hatta çoğunluk memnun. İtü makineyide kötülemem.
-
İTÜ güzeldir hocam. Ben de maketbıçağı hocama katılıyorum. Ayazağa'yı evi gibi benimsiyor insan. Ben 1 sene Ayazağa'da geçirdim ve niyeyse her geldiğimde ayrı sevdim. Makinanın gümüşsuyunda olması maketbıçağıhocamın tasviri ile yorumlanabilir. Benim size tavsiyem makina yerine elektrik yazmanız olurdu. Ona da bi göz atın derim. İtü elektrik de güzel bölümdür -
Şu an ne yaptın hocam? -
Eadan sınava girdim bu sene
Sırasıyla
Bilkent
Boğaziçi
Odtü deki iktisat ya da işletme bölümlerini yazmayı düşünüyorum. Sonuçları bekliyorum
Bekledliğim gibi gelmezse itü matematiğe geçecrğim
-
Çok iyi hocam hayırlı olsun kaç net bekliyosun -
Netler kötüydü ya, beklediğim gibi geçmedi aw sınavı. Elimiz soğumş
95tyt 65 ayt falan
-
Eşşeklik ettim, matematiği ölüm girse +35 yapar dedim, 10 tane falan alan denemesi çözüp girmiştim. Matematik üzdü. Birde uyku problemim oluştu son süreçte. Ayt de uykum geldi hiç çok zorlandım soruları çözerken aw.
Tyt öncesi 1 kırmızı şarap, ayt öncesi 1 beyaz şarap içmiştim, ondanmıdır artık aytde sorulardan bıkkınlık geldi. Neyse olan oldu, zaten çok yorasım yoktu kendimi, çok yormadan sınava çalıştım yine iyisiyle kötüsüylr g*tümü kurtarıyor gibiyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 13 Temmuz 2024; 21:15:18 > -
Boğaziçi inşşata bakabilirsin
Ayrıca makine müh için itünün instegram sayfalarında takım çalışmaları mevcut. Orada bulunmak ister miyim gibi sorılar sor. İtünün proje takımlarında ki onlarca proje takımı var. Bu yönden çok zengin bir okul. Orada vakit geçirmekten keyif alacaksan yaz makineyi, üzmez. Ya da gelecekte ar ge kısmında bulunmak ister miyim gibi sorular sor. Cevap evetse okursun makineyi. Derslerin zorlığu gözünü korkutmasın gayette üstesinden gelebilirsin. 5, 6 senede bitir lisanası gerrkirse ne olacak.
-
İyi yapmışsın hocam sınav beklenen düzeyde gelirse sıralama olarak girersin, bilkent econ yakışır. -
Ben İTÜ mezunu bir mühendis değilim fakat networküm geniştir iyi bir liseden mezun oldum. Zamanında 2k sıralama yapan ve aynı soruları soran 2 arkadaşımdan biri İtü endüstri mühendisliği tercih etti sonrasında büyük bir otomotiv firmasında iş buldu 3 sene çalıştı şartları beğenmediği için savunma sanayinin büyük firmalarından birine geçti şu an maaşı fena değil fakat bu süre zarfında diğer arkadaş gazi tıpta okudu uzmanlığına devam ediyor evlendi ev, araba hespini aldı diğer arkadaş savunma sanayine geçene kadar hiç bir birikim yapamadı arabasını yeni alabildi ev alma şansı yok maaşı iyi dediysem de 90k maaş anca alıyor diğer uzman arkadaşın ise 2 katı maaş aldığına eminim. Ha mühendis olup daha iyi şartları olan yok mu var Amerika'da startup kuran var, ankarada firma açan var ama yüzde kaçı yapabiliyor bilmem. İlla maaşlı çalışacaksan ömrün boyunca git doktor ol, itü mezunu da olsan alacağın maaş belli piyasada yukarıda yazdım ister beğen ister beğenme. girşimci ve risk alabilen biriysen hedeflerin varsa mühendis ol şans faktörünü de unutma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X