Şimdi Ara

Ktü Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
10.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocalarımdan öğrendiğim bilgiler çerçevesinde Mühendislik Teknik Üniversitede okunur sonucuna ulaştım fakat puanım sıralamam itibariyle sadece KTÜ oluyor gibi.KTÜ nün de puannının düşük olması kafamı kurcalıyor.neden düşük?diğer tekniklere göre ?Antalyalıyım Akdenizde okusam mı iyi KTÜ de mi? Okuyan vaya mezun varsa şehir ve üni hakkında bir değerlendirme yapsa iyi olur?

Ayrıca Sıralamam 46binlerde KTÜ 2009 da 60100 le almış tutar mı?sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metekanat -- 17 Temmuz 2010; 22:16:15 >

• Tutar tabiki çok rahat hatta. Ktü'nün puanı orayı tercih etmelerine göre değişir. Merkez illere uzak olması yüzünden pek tercih edilmiyor. Mesela Bursa'da olsa puanı oldukça yükselir. Teknik üni. sonuçta.
  • metekanat @ mühendislik teknik ünide okunurda KTÜnün adında kalmış sadece teknikliği Uludağ Eskişehir Çukurova Kocaeli Sakarya KTÜden kat kat iyi mühendis yetiştirir. Trabzon'un sanayisi mi varda mühendis yetiştirecek ayrıca profilinde Antalyalı olduğun yazıyor Antalya'dan sonra Trabzon zindan gibi gelir adama iyi düşün taşın bence.
  • Benimde o şüphem vardı Antalyadan sonra Trabzon nasıl olur diye?Zindan gibi dediniz....

Birde benim sıralama 46000lerde Antalya Akdeniz Üni 47000lerde almış gelir mi?yüzde kaç ihtimal?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekanat

Benimde o şüphem vardı Antalyadan sonra Trabzon nasıl olur diye?Zindan gibi dediniz....

Birde benim sıralama 46000lerde Antalya Akdeniz Üni 47000lerde almış gelir mi?yüzde kaç ihtimal?

geçen senenin sıralamasına göre tutan her yer çok çok yüksek ihtimal gelir. çünkü bu sene kontejyanlar arttı her sene olduğu gibi ve sıralamalar gerilicek. bence sen 35binden başla tercih yapmaya hata 30bin
  • gideceksen adam akıllı bi üniversiteye tercih yap yoksa seneyi bekle.heryer mühendis kaynıyo.
  • Bu yıl gitmek istiyorum ayrıca bu konuda Makina Mühendislerinin iş durumları iyiymiş galiba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    12 ay önce açıldı
    Ege Makine Mühendisliği
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana da cukurova antep ve mersinde makine muhendıslkleri gelıor
    cukurovadaki ingilizce. osmangazi de gelme ihtimali var 56bin sıralamam.eskisehir osmangazi49binle alıyor kılavuza gore.

mersinde oturuyorum hangisine girmek daha iyi olur benim icin.bitirince iş bulma olanagım nasıldır makine muhendıslıgınde.bu konuda bilgisi olan war mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

metekanat @ mühendislik teknik ünide okunurda KTÜnün adında kalmış sadece teknikliği Uludağ Eskişehir Çukurova Kocaeli Sakarya KTÜden kat kat iyi mühendis yetiştirir. Trabzon'un sanayisi mi varda mühendis yetiştirecek ayrıca profilinde Antalyalı olduğun yazıyor Antalya'dan sonra Trabzon zindan gibi gelir adama iyi düşün taşın bence.

Arkadaş çok haklı. İş ilanlarına bakarsan Kocaeli ve Sakarya KTÜ'ye göre çok çok daha fazla aranan üniversiteler. Oraları bir düşün derim. Ayrıca şehir çok sıkıcı, kampüsün yeri merkeze uzak.
  • quote:

Bu yıl gitmek istiyorum ayrıca bu konuda Makina Mühendislerinin iş durumları iyiymiş galiba :)

makina müh okuyorum geçen sene mezun olanların %70 i işsiz neden acaba?sağlık sektörüne yönelin
    gidin diş teknisyeni olun bişey olun ama bulaşmayın
  • Beyler 53 bin sıralamayla Eskişehir Osmangazide 45.500 sıralamayla almış geçen yıl, inşaat mühendisliği tutturma şansı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gürcan34

Beyler 53 bin sıralamayla Eskişehir Osmangazide 45.500 sıralamayla almış geçen yıl, inşaat mühendisliği tutturma şansı nedir?

şans meselesi yazacaksın bakacaksın milletin ne yapacağı belli değil kimse bilemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: accman

quote:

Bu yıl gitmek istiyorum ayrıca bu konuda Makina Mühendislerinin iş durumları iyiymiş galiba :)

makina müh okuyorum geçen sene mezun olanların %70 i işsiz neden acaba?sağlık sektörüne yönelin
    gidin diş teknisyeni olun bişey olun ama bulaşmayın

Yeni mezun bir makine mühendisi olarak aynen katılıyorum.Sağlık sektörü 10 numara
  • Sağlık Sektörünede puan yetmiyor ya.... Bir mühendis olalım dedik o da boş çıktı.... :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azazel*

quote:

metekanat @ mühendislik teknik ünide okunurda KTÜnün adında kalmış sadece teknikliği Uludağ Eskişehir Çukurova Kocaeli Sakarya KTÜden kat kat iyi mühendis yetiştirir. Trabzon'un sanayisi mi varda mühendis yetiştirecek ayrıca profilinde Antalyalı olduğun yazıyor Antalya'dan sonra Trabzon zindan gibi gelir adama iyi düşün taşın bence.

Arkadaş çok haklı. İş ilanlarına bakarsan Kocaeli ve Sakarya KTÜ'ye göre çok çok daha fazla aranan üniversiteler. Oraları bir düşün derim. Ayrıca şehir çok sıkıcı, kampüsün yeri merkeze uzak.

KTÜ ye haksızlık yapıyorsunuz. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisidir (1955 de kurulmuştur). Akademik kadrosu İTU ve ODTU ile yarışacak güçtedir. Kampüsü Boğaziçi'den sonra en güzel kampüstür. Şehir olarak ise; Evet istanbul'daki veya Güneydeki gibi bir sosyal hayat beklemek yanlış olur. Ancak görüp görebileceğiniz en güze doğa harikalarından birisidir. KTÜ nun puanlarının düşük olmasının tek nedeni Trabzon'da olmasıdır. Aynı üniversite aynı kadro ile İstanbul'da olsa idi Türkiye'nin en revaçta 5 üniversitesinden biri olurdu. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 18 Temmuz 2010; 12:49:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

quote:

KTÜ ye haksızlık yapıyorsunuz. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisidir (1955 de kurulmuştur). Akademik kadrosu İTU ve ODTU ile yarışacak güçtedir. Kampüsü Boğaziçi'den sonra en güzel kampüstür. Şehir olarak ise; Evet istanbul'daki veya Güneydeki gibi bir sosyal hayat beklemek yanlış olur. Ancak görüp görebileceğiniz en güze doğa harikalarından birisidir. KTÜ nun puanlarının düşük olmasının tek nedeni Trabzon'da olmasıdır. Aynı üniversite aynı kadro ile İstanbul'da olsa idi Türkiye'nin en revaçta 5 üniversitesinden biri olurdu. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Yazdıkların doğru. Ama direkt iş olanaklarına bakıyorum. Trabzon'da mühendislik okumaktansa sanayi şehirleri olan Bursa, Sakarya, Kocaeli'de mühendislik okumak çok daha iyidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

quote:

Yazdıkların doğru. Ama direkt iş olanaklarına bakıyorum. Trabzon'da mühendislik okumaktansa sanayi şehirleri olan Bursa, Sakarya, Kocaeli'de mühendislik okumak çok daha iyidir.

Makine, İnşaat ve Mimarlık için nerede okuduğunu çok önemli değil bence. Çünkü bu mesleklerin -kişi çok sünepe değilse- işsiz kalmak gibi bir derdi yok. Üniversite iş bulma hızı ve maaş konusunda etkili olabilir. O da bir nebze. Eskidendi ODTÜ veya İTÜ mezunu mühendisler aranıyor ilanları. Artık herkes deneyime bakıyor. Ancak Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektornik gibi mühendislik üniversiteden oldukça fazla etkileniyor. Çünkü serbest iş yapabilme imkanı hemen hemen yok gibi. Ben 10 yıllık inşaat mühendisi olarak büyük paralar kazanmak isteyen hiç kimseye İnşaat Mühendisliğini tavsiye etmiyorum. Çünkü bir inşaat mühendisi için büyük paralar kazanmak 10-15 yıldan önce mümkün değil. İstisnalar kaideyi bozmaz.

• Sırf yorum yazmak için üye oldum..Ktü makina 3. sınıf öğrencisi olarak şunu söyliyim.Ktü nün puanı neden düşük şu yüzden düşük Trabzonun sanayisi hiç yok ve 3 en büyük şehire uzak.Trabzona dışardan gelenler özellikle o bahsettiğim büyükşehirlerden gelenler ve güney illerden gelenler( aşırı güneş alanlar) şehri beğenmicektir %80 ihtimalle.Eğitimine gelince,gerçekten diğer teknik üniversiteler kadar iddialıdır.Puanı çok çok yüksek olan kocaeli çukurova akdeniz 9 eylül fln hiçbişeydir gözünüzde büyütmeyin sanayisi olan ya büyükşehir olan ya da büyükşehirlere yakın olan iller olduklarından okul puanları yüksek( yani yüksek puanlı öğrenciler tarafından bu tür iller daha çok tercih ediliyor).Zoru çok seven varsa.psikolojisi sağlam aklına mukayet olabilen herkes tereddütsüz ktü makina yazabilir.Diğer mühendislik alanlarınıda tavsiye etmiyorum en iyi müh bölümü makina sonra inşaattır ktüde.Ktü size hayata dair herşeyi öğretecektir.burdan çok olgun bi insan olarak ayrılacağınıza emin olun:) unutmayın mühendislik birazda sabır işi:)

• Yazdıgınız yorumları okudum. bende katü makina yazmayı düşünüyorum. oncelikle: 102 bindeyim ve katü gecen sene 95 binle kapatmış. kontenjanlar attırıldı sizce kazanırmıyım.? 2. sorumsa kısacası: ben orta derece makina bilgimle iş bulurmuyum? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

Eğitim kalitesini bilmem ama Trabzon'uma laf ettirmem. Hayatında Trabzon'a geldin mi sen görmeden mok atmak kolay. Seni Samsunlu ve Trabzon'u sevmiyor olark yorumluyorum bu arkadaşımın yazdığını dikkate alma konuyu açan arkadaşım. Ktü kampüsü en iyi olan üniversitelerden biridir şehrimde gece hayatı yoktur ama yaşam eğlencelidir yani özellikle üniversitelilere. Dediğim gibi eğitim kalitesi hakkında fikrim yok ama düşün derim

Kocaeli tarafına da bakabilirsin puanlarını bilmiyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowz61 -- 22 Temmuz 2012; 16:56:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.