Şimdi Ara

Makina Mühendisliği bitince yapılabilecek yüksek lisans programları? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
75.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben de yıldızda makina okuyorum,son sınıf öğrencisiyim, öncelikle içten yanmalı motorlar bitecek sözüne, Alptekin Hocamız içten yanmalı motorlar sizi gömer orasını hiç merak etmeyin diyor :) . Yani yüksek lisansı otomotivde yapacak arkadaşlar o durumdan kaçınmasın.Ek olarak otomotiv dediğimizde sadece motordan oluşmuyor sistem :) . Ben enerji dalında yüksek lisans düşünüyorum, fakat hangi okul nerede olmalı belli değil tabi. MBA programları da göz kırpıyor Boun'da falan.
  • Ben makina mühendisliği 3teyim, yukarıda soran arkadaşlar olmuş ona cevap vericem de konu biraz hortlayacak

Metal veya plastik şekil verilmiş belirli boyutları olan her şey makine mühendisinin işine girer. En basit Laptop için konuşalım, arka cover plastik veya metal işlenir şekil verdirilir makine mühendisinin işidir, ön çerçeve, menteşeler, kasası, fanı, klavye tuşları dahi makine mühendisi işidir.

Makine mühendisinin iş alanı oldukça geniştir ısı enerji Konstrüksiyon kaynak bunlardan bazılarıdır, ben özellikle kaynağın önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaynak teknolojisi gün geçtikçe ilerlemektedir, kaynak diyince aklınıza sadece işte sandalye falan gelmesin kaynak günlük hayatta her şeyde var, mesela çubuk krater paketleri bile kaynaklıdır, araba iskeletlerinde 3 bin 4 bin adet nokta kaynak vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de ktu makinaya gectim bu sene 1.sinifim ama kafamda avrupa var almanya ya da hollanda belcika da bir kosedeyuksek lisans icin enerji otomotiv veya ucak muhendisligi var fakat avrupadaki durumlari nasil bu alanlarin bilemiyorum etrafimda sorup ogrenebilecegim kimse de yok bilgisi olan var mi ?ya da son care insaat sektoru iyi kazaniyolarmis sanirim rusyada irakta arap ulkelerinde ama bana gore hic degil irakta insaat isinde olan komsumuz insaat sektorunde calis diyor da bilemiyorum hayalim degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mode03 -- 29 Ekim 2014; 9:51:59 >
  • onurmio sen biraz işin malzeme tarafına girmişsin.Makine mühendisliği bundan çok daha geniş bir konumda.Ben Enerji ve otomotiv sektöründe büyük bir atılım bekliyorum.Yenilenebilir enerjiden girip hidrolikten çıkıp hiç olmadı içten yanmalı motorlarda kendini geliştirip hadi o da olmadı süspansiyon, otomatik kontrol gibi alanlarda bireysel kendini geliştirip aranan adam olmak önemli.Kaynak veya herhangi bir imalat dalında çok iş alanı var, ama şirketlerde onu geliştirmeye yönelik bir atılım var mı Türkiyede pek bilemedim.Herkes standartları kullanıyor, gazaltı,ark vb kaynakların hepsinde belli kurallar var yazılanı oynuyoruz.Ama bir vinç tasarlama yani konstrüksiyon tasarlama işi yine bireysel yetenek ve aranan adam olma kriteri bence. Mode03 arkadaş içinse yurt dışı içinse enerji dalına yönel.Özellikle avrupa ülkeleri yenilenebilir enerji konusunda çok aç.Her an geliştirmek ve enerjiyi verimli kullanmak istiyorlar.Almanya,hollanda,ispanya oldukça istekli.Hiç olmadı yeşil binalar var. Türkiyede inşaatla birlikte oldukça gelişen bir dal.O yüzden otomotiv veya enerji seçersen , kendini geliştirirsen , yaratıcı olursan önü çok açık bu dalların.Unutmamak lazım ki en büyük açlığımız enerjiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OplusA -- 29 Ekim 2014; 15:48:24 >

• OplusA kullanıcısına yanıt
    Benim hedefim avrupada yasamak almanya ya da hollanda enerji olayini takip ediyorum artik o yone kayicaz ben daha yolun basindayim da simdiden plan yapmak lazim tesekkurler

• OplusA kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de çok çok geniş bir alanı kapsıyor ama kaynak dediğiniz gibi belli kuralların içine hapsolmuş durumda değil. Sürekli yenileniyor kaynak alanı, kaynak mühendisi şuan aranan adam bana göre. Çünkü kaynak şuan gelişen teknolojiyle birlikte en çok kullanılan birleştirme yöntemi, kaynağı sadece su altı, ark diye sınıflandırmak yerine nerelerde nasıl ve niye kullanıldığına bakmak lazım. En basitinden söylersem daha geçen gün hızlı tren belgeseli izlerken görmüştüm, Almanya sanırım (yanlış biliyor olabilirim) hızlı trenleri sınıf atlatacak bir sistem geliştirdiği falan anlatılıyordu. İşte hızlı trenin gövde kısmının alüminyumdan yapıldığını bu sayede eski tip trenlere oranla %30 hafif olduğundan ama kaynak yapılırken ona göre önlem alınmasından bahsediyordu. Daha düşük ergime sıcaklığı olduğu için kaynak için özel bi çalışma yapıldığından falan.

Kaynak dediğim gibi hala daha gelişmektedir, orta çağa ulaşan bir tarihi var ve hala günümüzde yeni yöntemler bulunarak geliştiriliyor. Benim kendi görüşüm iyi bir iş alanı.

Ama dediğiniz gibi otomotiv ve enerji sektörü de çok büyük geleceğe sahip, benzinli motorlar bile en gencimizi gömer yani Yenilenebilir enerji ve enerjiyi depolama ileriye dönük mükemmel alanlar, tabii ülkemizde ne denli ilerler bilinmez. (ülkece tasarruf nedir niye yapılır bilmediğimiz için)

• Ata kullanıcısına yanıt
    Okuduğun üniversiteye göre değişir iyi bir okul değilse büyük ihtimal polislikte yüksek lisans yaparsın,iyi okulardan mezunsan baya seçenek var.
  • Merhaba; Makine mühendisliğinden mezunlar için sormuşsunuz fakat ben Endüstri Mühendisliğinden mezunum ve Makine mühendisliğinde yüksek lisansa başladım. Benim danışmak istediğim konu benim durumumda olan biri için hangi alanda uzmanlaşmalı. Ben proje ve metot üzerine çalışmalar yaptım ve teknik bilgi ile bu bilgilerimi desteklemek istiyorum. Bu nednle mekanik alanında mı uzmanlaşmak daha avantajlı? Yoksa enerji, ısı transferi, termodinamik gibi konularda da uzmanlaşmak çalışma alanımda bana yardımcı olur mu??
  • Makine yüksek lisans için hangi dersler zorunlu biliyor musunuz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.