Şimdi Ara

Makina Mühendisliği bitince yapılabilecek yüksek lisans programları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
6
Favori
75.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi dallarda yüksek lisans yapmak mümkündür?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makine Mühendisleri İçin Yüksek Lisans Programları

Makine mühendisliğinden mezun olduktan sonra, kariyerinizi ilerletmek ve uzmanlığınızı geliştirmek için çeşitli yüksek lisans programlarına başvurabilirsiniz. Makine mühendisleri, aşağıdaki alanlarda yüksek lisans yapabilirler:

• Makine Tasarımı: Ürün geliştirme, makine bileşenleri ve sistemlerinin tasarımıyla ilgilenir.
    • Yapısal Analiz: Yapıların ve makinelerin stresini, gerilmesini ve dayanıklılığını inceler.
    • Termodinamik: Isı ve enerji transferini içeren sistemleri inceler.
    • Sıvı Dinamiği: Akışkanların hareketini ve etkileşimlerini inceler.
    • Kontrol Sistemleri: Sistemlerin performansını izleme, analiz etme ve kontrol etme yöntemlerini araştırır.
    • Malzeme Bilimi: Malzemelerin özelliklerini ve uygulamalarını inceler.
    • Hesaplamalı Mekanik: Bilgisayar destekli tasarım ve simülasyon yöntemlerini kullanarak mekanik problemleri çözer.
    • Robotik: Robotların tasarımı, yapımı ve kontrolünü inceler.

Yukarıdaki alanların her biri, makine mühendisliği alanında uzmanlaşmanıza ve endüstrinin belirli yönlerinde kariyer fırsatlarınızı genişletmenize olanak tanır. Seçtiğiniz yüksek lisans programı, ilgi alanlarınıza, kariyer hedeflerinize ve mevcut iş piyasası taleplerine bağlı olmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı
  • aslında bu konuyu genel hale getirip tüm bölümler için öğrensek daha iyi olur.
  • Yok mu makina mühendisliği okuyan ya da okumuş olan?
  • Bende makina mühendisliği okuyorum ama benimde bir bilgim yok öğrenmek isterim o yüzden bu konunun açılması güzel olmuş.
  • Yukarı
  • Herkes makine mühendisliğini öneriyor ama yüksek lisans programları hakkında kimsenin bilgisi yok
  • Makine Mühendisliği Bölümümüzde, beş ana bilim dalı bulunmaktadır. Bu ana bilim dalları Mekanik, Termodinamik, Enerji, Konstrüksiyon ve İmalat, Makine Teorisi ve Dinamiği'dir. Bu anabilim dalları da bilim dallarına ayrılmaktadır.

OGÜ'nün sitesinden alıntıdır.
  • Ben Yildiz Makina mezunuyum, simdi yuksek yapiyorum. Bizim okulda yuksek yapabilecegin anabilimdallari Isi-Proses, Enerji, Konstruksiyon, Imalat gibi dallar ayrica MBA gibi isletme mastarida yapabilirsin. Ituden makina mezunu bir arkadasim ITU Enerji ENstitusunde masterini yapmisti. cesit cok her turlu master yapabilirsin anlayacagin istersen Malzeme uzerine istersen Proses uzerine de yapabilirsin baska alanalara yonelmek adina. Ama illa Makina uzerine yapacam diyorsan genelde Isi-Proses ( Itude Isi-Akiskan diye gecer) Konstruksiyin ve imalat uzerine programlar acilir onda yaparsin. bana gore en zoruda Isi-Akiskan programidir.
  • Isı-proses, enerji, konstruksiyon, imalat...vb master programlarını biraz açabilir misiniz?Bu programlar ne tür iş sahalarına yöneliktir?Aralarından hepsi AR-GE çalışmalarına katılabilir mi?Bunların dışında makine mühendisinin mekatronik müh. ya da uçak müh. alanlarında yüksek lisans yapması mümkün müdür?
  • Zaten yuksek lisans yapiyorsan bu dallarda buyuk ihtimalle Ar-Ge de calisacaksin demektir.Arge de calisanlardan bu masterlari yapmasi beklenir yani makina muhendisligi uzerine biras daha inmen istenir. Tutupta proje(mekanik tesisat vb gibi) isinde calisacaksan bu masterlar pek isine yaramaz. Makine muhendisi olupta ucak muhendisi dali uzerindede master yapabilirsin mekatronikte yapabilirsin ki Yildizda Mekatronik bolumunu bizim makinaci hocalar kurdu ve bolum makina fakultesin ait . SAdece makina yuksek muhendisi olmazsin makina disinda bir bolumde yuksek yaparsan.
  • Master ve yüksek lisans arasındaki fark nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Master ve yüksek lisans arasındaki fark nedir ?

Aynı şey.Birisi Türkçe.
  • 2side ayni sey. farki yok.
  • Birkaç soru daha:

Makine mühendisliğine ağırlıklı olarak görülen dersler nedir?
    Bu bölümü okumak için çizim yeteneğine sahip olmak gerekir mi?
    Geometri dersi görüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 27 Temmuz 2009; 0:26:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Birkaç soru daha:

Makine mühendisliğine ağırlıklı olarak görülen ders nedir?
    Bu bölümü okumak için çizim yeteneğine sahip olmak gerekir mi?
    Geometri dersi görüyor musunuz?

Ağırlıklı olarak Matematik ve Fiziğin Mekanik dalını görürsün.Okulun başında Bölüm başkanı şöyle bir laf söylemişti "Matematiğiniz ne kadar iyi olursa,Mühendisliğinizde o kadar iyi olur"...

Teknik Resim'i zamanla öğreniyorsun zaten.Normal çizim yeteneğide fazla istemiyor bu ders.Çünkü kuralları vardır,al çizdim buyur değildir.Ölçülendirmeden tut toleransına,yüzey işleme işaretlerine bunların hepsinin birer standartı vardır.Çoğu okul artık direk Bilgisayarda öğretiyor teknik resim'i ancak Yıldız'da 1 sene boyunca T Cetvelini elinden bırakamıyorsun.Ama bilgisayarda katı modelleme çok daha kolay .

Hayır Geometri görmüyorsun...

• her okulda farklı olabilir bi de makina mühendisliğini bitiren insan eğitim hayatından soğumuş olarak mezun oluyor o dört yıl insanın bir ömrüne bedel

diğer arkadaşın sorusuna gelirsek çizim yeteneği filan hepsi pc programı oldu zaten büyük çaplı işletmelerde zaten teknik ressam ayrıdır fakat bi çizime bakınca anlamak zorundasın ;) makina mühendisliği matematik ve fizik üzerine kurulmuş bi bölümdür, belki matematik bölümünde okuyanlar kadar matematikle haşır neşir olursun

• Malzeme seçimi gibi konularda da dersler var mı?
  • Bu bilgiler benim içinde çok iyi oldu. Ben de makine okumak istiyorum. Teşekkürler..
  • Nanoteknoloji
    Enerji Sistemleri
    Biyomühendislik
    Okyanus Mühendisliği
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.