Şimdi Ara

Makine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu nasıl soru böyle tabii ki mühendisliğin önü eem ve makine için her zaman açıktır. Teknoloji çağındayız ve bu iki mühendislik her daim ayakta kalacaktır. Devir değişirse onlarda kendi içlerinde değişecek ve zamana ayak uyduracaklardır. Teknolojinin geldiği noktaya bakarsanız hepsi makine ve elektrik elektronik temeline dayanıyor. Kaldı ki makine değil mekanik mühendisliğidir. En basitinden evindeki beyaz eşyalara arabana havaya denize ne bileyim işte dışarıdan gelen iş makinelerinin sesine kadar hepsi mekanik mühendisliğinin eseridir. Alanı o kadar geniştir ki evindeki kombide bir mekanik mühendisinin eseridir, diş hekimlerinin kullandığı basınçlı kompresör makineleri de mekanik mühendislerinin eseridir. Kendini geliştirirsen (dil ve teknik çizim programları catıa solid vs) aranan mühendis olursun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • epeolatry57 E kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam. Dediklerinizde haklısınız aslında ancak çevreden duyduklarım bende böyle bir yargı oluşturmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denildiği kadar zor mu bilmiyorum ama mühendislikler içinde en zorlardan biridir elektrik elektronikle beraber

• Nokky N kullanıcısına yanıt
    Evet ama zor iş o

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Sanırım önce aynı ünide bölüm degistirip daha sonra üni değiştirmek gerekiyor ya da üniyi değiştirip daha sonra bölüm değiştirmek gerekiyor.

Peki hocam YTÜ Makineden İTÜ Makine'ye gerçekten sıkı bir çalışmayla geçiş mümkün müdür ? Bu konu da bilgisi olan varsa yazabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 24 Temmuz 2024; 20:41:14 >

Yatay geçiş amacıyla tercih yapmani tavsiye etmem hiçbir şey planladığın gibi olmuyor bir dersten kalırsan bile yatay geçiş yapamazsin, ortalaman 3 üzeri olması lazım neredeyse tüm derslerin 70 üstü alman lazım. YTÜ makine zaten iyi yatay geçiş yapmana gerek yok iş arayipta bulamayani görmedim.

• UncleGrndpa kullanıcısına yanıt

Yok hocam yataya güvenip tercih yapmıyorum. Yapsam neler neler yazarım.

YTÜ evet her yönüyle gayet yeterli bir üni. Ancak ben de anlam veremediğim bir İTÜ sevdası var.

Ünide zaten yatay geçiş yapsam da yapmasam da ortalama kasacağım. Yatay geçiş yapabilecek bir ortalamaya sahip olursam da yatayımı yaparım.

Valla kral yatay yapman için ilk önce 1 sene hazirlik okuyup 1 sene de 1. Sınıfı okuman lazım ve her dersten başarılı olup ortalaman 3 üzeri olması lazım. Yani en kotu 2 yıl YTÜ'de olucan İTÜ sevdan varsa o zaman İTÜ de sıralamana uygun bolumler yazman daha iyi olur

• Gelir mi hocam sizce ? Geçen sene %30'u 26.723 ile kapamış 5 de kontenjan arttırmış bu sene

• UncleGrndpa kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam. Olmasa da sağlık olsun. YTÜ de güzel üni.

• Bu arada %30 ingilizce sizce yeterli mi ? Secmelilerle bu oranın %60 - 70'lere çıkarılabilğini söylüyorlar. Hatta bir çok kişi de %100 yerine %30 tercih etmemiz gerektiği yönünde salık veriyordu.
    Erasmus vs için bu oran yeterli midir ?

İngilizce mevzusuna çok takılmayın dersi İng alsan bile hoca kafasına göre Türkçe anlatabiliyor.Yüzde 100 İngilizce kontenjanları genel olarak biraz daha düşük olduğundan fazla derslik açılmıyor bu da kendi programını yapmanı engelliyor ama alttan çok dersin olmazsa bu pek sorun değil. YTÜ'de sosyal seçmeli olarak İng sadece Felsefe dersleri tarzı dersler var bu derslerin zorladığını duydum. Erasmusa gitmek için alacağın puan %50 İngilizce Erasmus Sınavı puanın + %50Not Ortalaman(100lük sistemde).Ondan dersi İng alıp almaman önemli değil.Puanın yetiyorsa %100 İngilizce yaz geç en kötü kendini zorlar İngilizceni daha da geliştirirsin.

• Kambur_boga K kullanıcısına yanıt
    sırf ankara’da kalalım diye yazılan gazi tutmayanların yeridir hocam başka bir şey beklemeyin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

Makineden vazgeçtim hocam,çekilen çileye değecek gibi değil (araştırdığım kadarıyla).

• Kambur_boga K kullanıcısına yanıt

Neden değmesin hocam ?

Edit : Açıkçası benim de aklımda Makine yoktu. Ancak şuan elimdeki en iyi üni YTÜ olduğu için makineye karar verdim. Otomotiv sektörüne de ilgim var. Bu alana yonelebilirim diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 26 Temmuz 2024; 7:1:56 >

istersen bütün derslerini zorunlu, seçmeli fark etmeksizin ingilizce seçebiliyorsun.

evet %30 bölümler daha avantajlı.

erasmus için de böyle bir oran yok, ortalaman ile erasmus için yapılan sınav puanın belirli oranda toplanıp başvurular o sıralamaya göre kabul ediliyor.

• Sizce bu sene de geçen seneki gibi 8k ileri çeker mi yoksa ytüdeki kontenjan artışları ve tüm tıpların 10 kontejan arttırması bunu frenler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alico99 -- 26 Temmuz 2024; 15:17:37 >

ytü racing adlı kulüpte 1-2 sene çalışan birsinin otomotivde işi hazırdır haberin olsun tofaş çıkmıyor ordan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.