Şimdi Ara

Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine mühendisliği denildiği gibi zor mu ? Öğrenci ortalamasının aşağı yukarı 2 - 2.5 olduğu söyleniyor ? İş imkânları nasıl ? Maaşlar ne durumda ? Çok eski bir mühendislik olduğu için sektör doygunluga ulaştı mı ? Dün Akademik link yaptığı canlı yayında genellikle makineyi yetmişti ve "patlak meslek" tabirini kullanmıştı. Amacım onu kötülemek değil sadece gerçekten okunmaması mı gerekiyor onu merak ediyorum ?

Sıralamam 21.633, YTÜ Makine de 26.723 ile kapamış ve 5 de kontenjan açılmış. Bu sebeple yazmak istiyorum da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 24 Temmuz 2024; 9:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zor, gerçekten zor.Düzenli çalışan adam yapıyor bunun çok örneğini gördüm ama düzenli çalışma işi bildiğin gibi çok zor.Fiziğe kafam basar genelde dersleri anlıyorum ama bazen öyle yerler oluyor ki.Her şey birbirine giriyor.Bu hocayla da alakalı tabi.Ortalamam 2.4, geçtiğim FF'ler silinince 2.7.(son 2 dönem ortalamam çok düşüktü.)Bizim okuldan mezun olup işsiz kalan görmedim.Çok eski bir mühendislik olduğu doğru ama her zaman var olacak bir mühendislik.TRde makina diye geçiyor fakat aslında mekanik mühendisliğidir
    Mekaniğin olduğu her yerde varolacaktır.Bugün hangi fabrika olursa olsun içinde makina mühendisi vardır.Seri üretim için kullanılacak makianalar onların bakımı vs.Maaşlar duyduğum kadarıyla başlangıç için 35-50.Kamuda 60-70 sanırım.Tecrübe arttıkça da maaşın hızla artıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizin okul neresi hocam ? YTÜ mü ? Kamudan kastınız ASELSAN vs. mi ? Siz makineyi isteyerek mi yazdınız ? Benim ilk hedefim Fizik okumakti hâlâ öyle ancak iş bulamama korkusu yiyip bitiriyor malum Türkiye'de temel bilime verilen önem ortada. Zaten fizik okursam yurtdışında çalışmak istiyorum orası ayrı konu da. Matematik yahut yazılım / yapay zeka gibi alanlara da yonelebilirim. Ancak makineden niyeyse pek emin değilim. Çok somut geliyor bana

• Nokky N kullanıcısına yanıt
    Kocaelide okuyorum.Kamudan kastım kpss ile girdiğin işler ASELSAN değil.Benim tüm tercihlerim makina ve uçaktı isteyerek gitmiştim

• adamkararsız kullanıcısına yanıt

bu sene mühendislik sıralamaları hakkında ne düşünüyorsunuz hocam

• orhanerdönmez O kullanıcısına yanıt
    hiçbir şey düşünmüyorum.insanlar sıralamaya çok odaklanıyor nedense.sıralama dediğimiz şey 18-19 yaşındaki çocukların isteğinq göre şekillenmiş bi liste.Ben 70 yapmıştım bölümüm 110la alıyordu.Birinci giren kişi 50k ile girmişti.Gidebileceğim başka seçenekler varken biraz kumar biraz araştırma-eleme ile karar verdim.Sıralamaya çok takılmayın derim

• adamkararsız kullanıcısına yanıt

o manada sormadım aslında mühendislik hala tercih edilebilir revaçta olan bir bölüm mü yoksa bu sene biraz popüleritesini mi kaybetti manasındaydı hocam ama dedikleriniz de haklısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    İktisat Vs Makine
    12 yıl önce açıldı
    Makine mühendisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bu bölümü yazmak istiyorum.Sıralamam 21.222.ODTÜ ve İTÜ'nün kontenjan azaltımları ve önceki iki sene yıldız makinenin yaptığı atılım biraz korkutuyor ama yeni açılan bölümlerin(yapay zeka vs) ve ytünün kontenjan arttırımının iyi bir etki yapabileceğini düşünüyorum.Umarım ikimize de bu bölüm gelir.Bence Yıldızın en köklü ve sağlam bölümü makine burda iyi bir ortalamayla çok iyi kapılar açılır.

• Gelmezse arkasına Gazi makine ing. yaz

• Makine mühendisliği her daim var olacaktır. Yapay zekadan ise en son etkilenecek meslektir. Akademik link şu bu boş boş şeyler sakın izlemeyin. O gereksiz adama göre tıp okuma müh okuma onu okuma bunu okuma diyor. Ne bilir mühendislik ile işi olmayan bir adam mühendisliği.

• epeolatry57 E kullanıcısına yanıt

muhtelemen öyle yaparım ama umarım gelir.

• epeolatry57 E kullanıcısına yanıt

sizce mühendisliğin önü açık mı hala

• YTÜ Makine okuyorum zor ama abartıldığı kadar zor değil. Fizik bölümünden daha çok fizik göreceksin haberin olsun.Akademiklink konudan çok uzak. Makinede iş çok ama iyi iş bulmak ilk çıkışta kolay değil ama YTÜ'den bu konuda çok sıkıntı yaşayan duymadım.

• Akademiklinki çok ciddiye almanızı önermem hocam, eskiden dinlerdim de çok saçmalamaya başladı ciddi manada

• AYBÜ makine nasıldır,bilgisi olan var mı?

• YTÜ Makine'nin yaptığı atılım nedir hocam ? Bu arada makinenin yanına yapay zeka çap yapıp otomobil sektörüne girmek bana çok mantıklı geliyor

• YTÜ Makine gelir mi sizce 21.633'e ?

@DextriN007 " Fizik bölümünden daha çok fizik göreceksin haberin olsun" bunu dediğiniz çok iyi oldu hocam. Ben zaten Fizik okumak isteyen biriyim

Sıralama açısından önemli bir atılım yaptı geçtiğimiz senelerde.Dediğiniz gibi makine+yapay zeka gerçekten güzel tercih olabilir.

Eski bir mühendislik olması ile sektörün doygunluğa ulaşması arasındaki bağı nasıl kurdun anlayamadım. Makine mühendislerinin o kadar fazla sektörde istihdamı var ki doygunluğa ulaşma gibi bir şey söz konusu olamaz. Patlak meslek kesinlikle değil, nasıl böyle bir sonuca ulaşmış bahsettiğiniz kişi anlamakta zorluk çekiyorum. Adı bilinen üniversitelerde okuduğunuz sürece makine mühendisliği tercih edilebilir bana kalırsa, siz de zaten YTÜ yazmışsınız dolayısıyla sıkıntı yaşamazsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocalarım atıyorum İTÜ Ceng'e yatay geçiş yapmak için illa başka bir ünide ceng mi okumak lazım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.