Şimdi Ara

Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha ne kadar düşecek la bu gidişle 1-2 seneye tekrar revaçta olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Müfredatı çağ dışı (CAD ve 4. sınıfı seçmelileri hariç termo, fluid, strength vs. formülleri 20. yyda bulunmuş bile), Bilkent'te fena olmayan kültür dersleri var yine de

2) Ödül/emek açısından inanılmaz kötü. Dersler ve bölüm harici hiçbir şeye vakit ayıramıyorsun, sıfırdan bambaşka alanda ilerlemen çok zor.

3) Diğer mühendisliklere kıyasladığımda ustalaşması en zor mühendislik olduğunu düşünüyorum. Juniorların kendisini geliştirmesi zor. Üstelik çok fazla mezun veriyor aradan sıyrılmak için şanslı olmasın birisi alıp seni eğitmeli.

4) Analiz programları vs. çok pahalı ve her biri derya deniz ama yazılımda istediğin kodu notepad'e bile yazabiliyorsun.

5) Türkiye'yi düşünürsek burada üretim yok o yüzden saçma sapan işlerde çalışıyorsunuz hiç tatmin etmiyor.

ODTÜ Makina 180 öğrenci alıyor bunların 50si falan saf mühendislik yapıyor öbürleri "tırışkadan işler". Hepsi potansiyeli çok iyi öğrencilerdi bölüm mahvediyor bir nevi "Welcome to the Machine". Ben makina mühendisliğinde geleceğini parlak görmüyorum sadece 3D yazıcı teknoloji heyecanlandırıyor. Onun dışında sizi büyük şirketlerin arge bölümlerinin alması için 10 sene çalışmanız lazım o zamana kadar arkadaşlarınız hayatlarını kurar, mutlu mutlu yaşarlar siz de günde 8 saat excele baktığınızla kalırsınız.

• Piyasa sonraki yıllarda düzelirse makine ve inşaat tekrar yükselecek bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • makine mühendisliğinin sektörle alakası yokmuş mezunları gayet iş buluyor muhtemelen zorluğundan yanaşılmıyor pek

• nemanjabjelica77 N kullanıcısına yanıt
    Evet onu belirtmeyi unuttum makine hala çok iyi bölüm de zor diye düşüyor sektör sıkıntısı yaşayan inşaat ve gıda müh vs

• 1)en zor mühendisliklerin başını çekiyor
    2)ceng seng furyası var
    3)sıralama önemli değil makine mühendisliği iş ilanları yazıp kaç bin iş ilanı var bakabilirsiniz
    4) ekonomi düzeltme gösterirse açılan fabrikaların hepsinde makine mühendisine ihtiyaç olacak,bu fırsatı görünce bizim zamanımız gelmiş olacak hocam 😎
    en önemlisi:iş bulamayan makineci yoktur,bomboş mezun olmuş makineci vardır(birkaç istisna olabilir)

• mehmetxy1 M kullanıcısına yanıt
    dediğim olay bu işte.5 tane İngilizce cümleyi yan yana getiremeyecek adamlar tabi ki iş bulamazlar

• Makine mühendisliği, yeni nesilin pek rağbet etmeyeceği bir meslek (Çalışma koşulları, emek isteyen bölüm olması sebebiyle) Sürekli düşmeye devam etmez de doygunluğa ulaşana kadar düşmeye devam eder bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    11 ay önce açıldı
    Ege Makine Mühendisliği
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makine müh. nedir ya 90 doğumlumusun ? artık bilgisayarlar hesaplıyor onları

• TidyTie T kullanıcısına yanıt
    aynnnneenn kankaa.tüm işi bilgisayar yapıyor.dünyadaki herkes ortak bi karar alıp herkes bilgisayar mühendisi olmalı

• TidyTie T kullanıcısına yanıt

ayyyynen canım herşeyi bilgisayar hesaplıyor. o bilgisayara o zaman neden montaj hattının diğer hatlara kıyasla 3 kat daha uzun süre durduğunu da sor, onu da cevaplasın sana.

• İyi o zaman yazayım yine de boşluğa düşmüştüm.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

YTÜ lü olarak sizce neden düşüyor? ha birde GTÜ mü İYTE Makinemi hocam

• İş bulmakta sorun yok ama bi bilgisayar mühendisine göre daha az alıyorlar okulda verdikleri efor çok daha fazla insanlar bunu da düşünüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine sağlamdır hocam, inşaat düşüşü piyasadan ama makine her zaman teknoloji ve ileriyi gösteren bir mühendislik.
    Ayrıca sadece geleceğin mesleği diye lanse edilen bir şey değil, bugün de yeterli

• 1) Müfredatı çağ dışı (CAD ve 4. sınıfı seçmelileri hariç termo, fluid, strength vs. formülleri 20. yyda bulunmuş bile), Bilkent'te fena olmayan kültür dersleri var yine de

2) Ödül/emek açısından inanılmaz kötü. Dersler ve bölüm harici hiçbir şeye vakit ayıramıyorsun, sıfırdan bambaşka alanda ilerlemen çok zor.

3) Diğer mühendisliklere kıyasladığımda ustalaşması en zor mühendislik olduğunu düşünüyorum. Juniorların kendisini geliştirmesi zor. Üstelik çok fazla mezun veriyor aradan sıyrılmak için şanslı olmasın birisi alıp seni eğitmeli.

4) Analiz programları vs. çok pahalı ve her biri derya deniz ama yazılımda istediğin kodu notepad'e bile yazabiliyorsun.

5) Türkiye'yi düşünürsek burada üretim yok o yüzden saçma sapan işlerde çalışıyorsunuz hiç tatmin etmiyor.

ODTÜ Makina 180 öğrenci alıyor bunların 50si falan saf mühendislik yapıyor öbürleri "tırışkadan işler". Hepsi potansiyeli çok iyi öğrencilerdi bölüm mahvediyor bir nevi "Welcome to the Machine". Ben makina mühendisliğinde geleceğini parlak görmüyorum sadece 3D yazıcı teknoloji heyecanlandırıyor. Onun dışında sizi büyük şirketlerin arge bölümlerinin alması için 10 sene çalışmanız lazım o zamana kadar arkadaşlarınız hayatlarını kurar, mutlu mutlu yaşarlar siz de günde 8 saat excele baktığınızla kalırsınız.

• Odalara kayıtlı olan olmayan Makine mühendisi,İnşaat mühendisi sayılarını bir araştırın.Avrupaya amerikaya asyaya yetecek kadar mühendis var bu ülkede.Büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor yapamıyor.Top üniversitelerde okuyacaklara lafım yok ama mühendislik bölümleri okumak için kim gazlıyor milleti hâlâ anlam veremiyorum.

• O kadar vahim mi durum?

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

bu herifi dinleyen insanların kendine ve geleceğine saygısı yoktur. ya bi insanın yazdığı herşey mi yalan yanlış olur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.