millet CeNg YeAhH diye gezdiği için düşüyor. ayrıca gtü yaz, bütün sanayi marmarada. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Makine Mühendisliği (2. sayfa)
-
-
ne kadar maaş veriyorsunuz hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somyx -- 30 Temmuz 2022; 13:42:34 > -
Ağlama YTÜlü lapseki. Ben bölümü bitirdim bile okumaya benzemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben daha cok dijital sektorlerde calismak istiyorum yazilim ogrenmenin makineye bj faydasi olur mu, ikisini ortak bir sekilde goturebilecegim bi sektor var mi? yoksa ee okumam daha mi mantikli olur.
makine siralamalari daha asagida oldugu icin makine istiyorum acikcasi, makine yazarsam gtü ee yazarsam osmangazi veya gazi (teknoloji fakultesi) gelecek gtü cok daha mantikli ama bolumler cok ayri
Tabii ki faydası olacaktır ama okurken hiç okmaz. Belki topluluklarda projelerle uğraşırken veya bitirme projesinde. Sıralama aşağıda diye makine yazmayın pişman olursunuz, daha da düşecek onlar. Sizin istekleriniz EE ile örtüşüyormuş bence onu okuyun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tesekkurler hocam, ee yazarsam estu ve esogu gelecek sizce buralarin egitimi nasildir? cok adi olmadigi icin cekiniyorum acikcasi
gtü elektronik gelir belki sana yaz
-
zor hocam ya
usta bence yaz. GTÜ Makine yaz bence dün GTÜ tanıtımlardaydım makine mühendisliğini önerdi bana. KTÜ CENG,yazılım falan da olabilir gerçi bilemiyorum kararsızım bende.
-
Kaç troll büktün ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben ne istedigimi de bilmiyorum ki daha
makine bana fazla mekanik geliyor dijital islerle ugrassam daha mutlu olacakmisim gibi hissediyorum ama gtu makine de fena degil gibi yani
Odtü kısmı hariç katılıyorum. O da orada okumadığım için fikrim olmadığından. Azıcık ortalama ve altı bir yerde okuduysanız yapacağınız işler 3 aşağı 5 yukarı belli oluyor. Gazi gibi yerler 3 ortalama yapıp taide filan şansınızı deneyecekseniz yazılır. 3ün biraz altında olan gazili iş arkadaşım var ve genelde tırışka işler yapıyoruz. En çok da 3. maddeye katılıyorum. Çok fazla mezun var ve aradan sıyrılması çok zor. Odtü veya büyük şehirlerin ortalama okullarında yüksek ortalama olmadıktan sonra kesinlikle tavsiye etmiyorum. Daha dijital güncel bölümler okunmasında fayda var. Zamanında 200 küsür binle arkadaşım bilkent ctis yazmıştı. Şimdi 80binlere kadar çıkmış sanırım sıralaması. Benim 100binle girdiğim yer 200binlere düşmüş. Sıralamalardaki değişim bile yeterince fikir veriyor.
-
hocam sıralamam 56k
makine için gtü mühendislik, marmara ve gazi teknoloji fakültesi
elektrik elektronik için estü, esogü muhendislik; marmara ve gazi teknoloji tutuyor
aslında çalışmak istedigim alan yazılım üzerine ama makinede bu fırsat daha zor, öbür yandan az çok makineye de ilgim var ve sıralaması daha düşük olduğundan gtü gibi yerlere girebiliyorum bu yüzden yakın geliyor
ne yapmamı önerirsiniz? bu ikisine ek olarak taşrada (örn: koü) ceng ve ytü istatistik yazabilirim
Estü gtü hangi okuldur bilmiyorum zira ben sınava gireli neredeyse 10 yıl olacak. Yazılım üzerine çalışacaksanız makineden uzak durun. Koü kocaeliyse tavsiye ederim. Zaten yazılımda okulun önemi diğer bölümlere göre daha az ki kocaeli o kadar da taşra değil. İstatistik benim zamanımda hacettepede bile 150-200bin arasıydı sıralaması. Şimdi yükseldiyse bilemem tabi. Şahsen sırf okulu daha iyi diye yazılımla alakalı bir bölüm yerine makine yazmazdım. Okula 4-5 sene gideceksin ama mesleği ömür boyu yapacaksın.
-
hocam haklısınız ama okulun olanakları, networkü falan da cok onemli sadece bölüm seçmeyle bitmiyor ki malesef
Usta KTÜ CENG ya da yazılım yazacaksın bende çok kararsız kaldım. Makine mühendisi mezunu çok tanıtımda da söylendi ama GTÜ gibi bir yerden işsiz kalan sayısı az dedi. Özellikle yabancı dil bilirsin iş bulursun vs dedi ama. CENG ve yazılım aklımı çeldi.
-
Benim de ayni sekil hocam. Ben issiz kalacagimi dusunmuyorum yabanci dilim iyi zaten gelistiriyorum da, universitede de bos bos oturacak tiplerden degilim ama yazilim kismi benim de cok aklimi celiyor ya, makineye de ilgim yok degil ama remote calismak veya ofiste pc basinda kod yazmak varken kimsenin fabrikada makinelerle ugrasmak isteyecegini sanmiyorum
Usta vallahi aynı şekil bilemedim sanırım GTÜ yazıcam
-
Makine mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X