Electric Circuits Dersi
Bu dersi makine mühendisliği mufredatina koyan kimse gün yüzü görmesin insallah. O kadar çalışıp da hala yapamadigim ders olmamisti. hazirlik ve 1deki makine mühendisliği öğrencilerine tavsiye bu dersi 1. Sınıfin yazinda halledin yoksa baya ugrastiracak bu ders sizi
Mühendislik Öğrenci projeleri hk. Soru
Selam arkadaşlar, ben makine mühendisliği 2. Sınıfa geçtim. önceki yıl bi teknofest projesine katıldım ve finale kalamadan elendik. Takım bu yıl da aynı projeye devam etmek istiyor ve alanda deneyimli oldukları icin yüksek ihtimal teknofestte finale kalacaklar. Fakat ben farklı alanda bir proje takımına girsem daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Oyle olursa hem farklı insanlarla tanışmış olurum hem de teknik olarak daha çok bilgi edinirim. Ama diğer yandan eski projeyi de yarıda bırakmak istemiyorum. Konu hakkında tecrübesi olan varsa sizce ne yapmalıyım eski takımda kalayım mı yoksa farklı bir projeye mı katılayım?
Tabletle ders çalışmak verimi arttırıyor mu
Merhaba arkadaşlar soru başlıkta, ben normalde telefondan veya bilgisayardan ders pdflerini okuyarak veya a4 kağıdına not alarak çalışırım. Fakat telefon fazla kucuk, bilgisayar da fazla ağır olduğu için tablet kullanmayı düşünmeye başladım. Bununla birlikte sırf daha kolay ders çalışabilmek için bi ürüne 10-15k vermek istemiyorum. Tabletle ders çalışanlar, not tutanlar varsa sizce verdiğiniz paraya değiyor mu? İyi ki tablet almışım diyor musunuz
Selam arkadaşlar ben hacettepeden ituye yatay gecis yapmak istiyorum da maddiyat konusunda tereddütlerim var istanbulda devlet yurdunda kalanların aylık ortalama giderleri ne kadar oluyor acaba
Ünide gruplaşma
Gruplaşmanın olduğunu biliyordum da bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim, öğrenciler daha ilk günden gruplaşmaya başladılar. Grubu dışındaki insanları da umursamıyorlar baya enteresan bir durum. Çevreyi genişletmek için tek çare kulüp aktivitelerine katılmak gibi görünüyor şimdilik.
Hazırlıktan 1. sınıfa geçtim danışman bilgilerim gözükmüyor. Danışman ders kaydı yaptıktan sonra mı tanımlanacak
Yaşamının temellerini henüz tam olarak atmamış, önünde halihazırda değerlendirebilecek birçok fırsatı olan veya birçok fırsat yaratabilecek öğrenciler-gençler için faydalı olacağını düşündüğüm bir dizi: Six Feets Under
Ölümü korkutucu bir durum olarak değil de; cesaret verici bir olgu olarak betimleyen dizi, cenaze evi işleten bir ailenin hayatını anlatıyor. Her biri özenle yazılmış, psikolojik derinliği olan bu karakterlerin gelişimi için bile izlenebilir bu dizi. Dizi hakkında spoiler vermeyeceğim fakat herkesin kendi yaşantısından enstanteler bulacağına emin olduğum bir dizi. Gençlerde atalet (Bilinçaltında ölümün (sonun) ulaşılmaz bir yerde olduğu yanılgısının sonucu) ve korkuya (eyleme geçmek için hala vaktinin olduğunu düşündürtür) sebebiyet veren ölümü anlatan bu dizi sizlere yeni bakış açıları kazandırabilecek, sıkmayan hikaye anlatımı ile de keyifli bir vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
İstanbul'da Okumak
Merhaba arkadaşlar ben şuan Hacettepe makine hazırlık sınıfındayım ailemle kalıyorum fakat YTÜ makineye geçmek istiyorum. İstanbul'da devlet yurdunda kalanlar için birkaç sorum olacak: Aylık ortalama ne kadar harcıyorsunuz? İstanbul'dan memnun musunuz mülteciler Araplar çok problem çıkarıyor mu? Bir de kendime ait, özgür olduğum bir hayat kurmak için şehir dışında okumak istiyorum fakat ailemi maddi ve manevi olarak zora sokmaya değer midir bu sizce?
Geçmiş olsun herkese
Sınava giren arkadaşlar bu iki gün sosyal medya vb platformlara girmemeniz moralinizin bozulmaması adına önemlidir. Sınav kolay deniyor bakalim sonuçlar nasıl olacak umarım hak edenin hakkını alacağı bir sınav olmuştur.
ChatGPT, İngilizce sınavı
Arkadaşlar üni hazırlık yeterlilik sınavına gireceğim. Gramer kısmı için ChatGPT kullanmayı düşünüyorum sorular B1+ düzeyinde ve şıklı olacak. Sizce bu düzey için ChatGPT yararlı olur mu yoksa yazılımın saçmalama ihtimali var mı? Deneyen varsa eğer iyi bir sonuç elde ettiniz mi?
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 188
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.699 (Bu ay: 144)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 126 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet