Şimdi Ara

KOÇ Makine vs Boğaziçi Makine vs ODTÜ Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce hangisi seçilmelidir ? Hangisinin eğitimi ve olanakları daha iyidir ? Akademisyen olmak gibi bir düşüncem yok şimdilik. Bir yerine mühendis olarak girebilir veya duruma göre kendi işimi kurmak gibi bir hedefim var. Boğaziçinde yurtta kalmam ama diğerleri için yurtta kalmam lazım. KOÇ %100 burslu düşünüyorum. Fikirleriz neler ?

• Ben mühendis olacam diyorsan odtü tektir, tartışmaya gerek yok.
    Yok efendim benim hedefim yönetim, mühendislik bahane diyorsan diğerlerine bakılır. Ben boğaziçi derim, sektörde adı net bilinir, dönemindeki insanların netleri bellidir, sana yakındır. Okul güzel, network sağlam daha ne olsun. Yurtdışı imkanları da gayet var. Yurtdışı imkan diye illa bin beş yüz tane erasmus anlaşması arayan insanları pek anlayamıyorum ama boğaziçinde çokça var.
    Koçu tıpı hariç sevmem, bana hep balon gelmiştir. Yorum yapamayacağım.
  • Mühendislik okumuyorum ama bogazicinde okuyan bazı arkadaşlarım koçun olanaklarının(yurt dışı,lablar) daha iyi oldugunu söylüyorlar.odtü hakkında bir fikrim yok ama bilkent de iyi diye duymustum belirttigim sebeblerden dolayı.Bilkentte birde burs olanakları daha iyi sanırım bir değişiklik olmadıysa, benim dönemimde öyleydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun olup Aselsanda Çalışmayı düşünüyorum derseniz ODTü yü tavsiye derim.Tabi diğerlerinden mezun olupda ASELSAN a girebilirsiniz ama ODTÜ makine daha kalıplaşmış yılların bölümü ve aselsanın en yoğun eleman aldığı 2. bölüm (ODTÜ elektrik elektronikten sonra)
  • makine ise odtu bir numaradir benim fikrim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi çok iyi hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • warrior231 W kullanıcısına yanıt
    Ben de Koç'un imkanları daha çok diye duydum. Burdan da Koç'a gitmiş biri varsa aslında Boğaziçiyle karşılaştırırsa iyi olur. Bilkent Makine yerine ODTÜ makine seçerim diyorum
  • KOÇ Hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    11 ay önce açıldı
    İktisat Vs Makine
    12 yıl önce açıldı
    ODTÜ EE ve Boğaziçi Makine
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gekko01 G kullanıcısına yanıt
    odtü 5800 boğaziçi 1400 koç 900 sizce bu farkı yaratan faktör ne ? ODTÜ bir numara demesem de bence ODTÜ'nün bunlardan çok aşağı kalır yanı yok diye düşünüyorum.
  • Neye göre hocam ?
  • KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    Kontenjan önemli faktör.

Hocam arkasında koç vakfı var. Her türlü bütçe yardımı olur projeler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: KokceliMehmet

odtü 5800 boğaziçi 1400 koç 900 sizce bu farkı yaratan faktör ne ? ODTÜ bir numara demesem de bence ODTÜ'nün bunlardan çok aşağı kalır yanı yok diye düşünüyorum.
    kontenjan olabilirmi

• quote:

hocam koç 7 kişi almış tam burslu ve sıralaması 900.
    boğaziçi 67 kişi almış sıralaması 1400
    odtü 195 kişi almış sıralaması 5800

mesela koç 7 değil de 195 kişi alsaydı tam burslu, sıralaması nerelere varırdı hayal bile edemiyorum.
    ya da boğaziçi 195 kişi alan Ankara'da bi okul olsaydı neler olurdu..
  • Koç ya da odtü
  • Bu daha çok kişi alınması sizce eksi mi artı mı ? Hocalardan yararlanma şansı, laboratuvarlan yararlanma şansı kişi sayısı azalınca daha rahat olmaz mı ? Ama tabiki ODTÜnün de hoca sayısı fazla, bina sayısı fazla. Valla ne yapsam ne etsem kafayı yiyecem artık
  • quote:

Bu daha çok kişi alınması sizce eksi mi artı mı ? Hocalardan yararlanma şansı, laboratuvarlan yararlanma şansı kişi sayısı azalınca daha rahat olmaz mı ? Ama tabiki ODTÜnün de hoca sayısı fazla, bina sayısı fazla. Valla ne yapsam ne etsem kafayı yiyecem artık
    youtube'da bi kanal var.
    anlatan adamlar galiba kanalın ismi. iki ODTÜ makina mezunu, aynı zamanda yüksek lisans yapıyorlar diye biliyorum, açmış kanalı. ODTÜ Makina ile ilgili bi video var. Dediğiniz gibi bina sayısı vs fazla gibi, her yer motorlarla vs dolu..

Ben Bilkent'te bi sene okudum, daha da özel de okumam dedim.
    Boğaziçi'nin ders programını iyice incele. dersler hakkında ekşide filan ne yazmışlar oku. Boğaziçi'nin mühendislikleri için sözel ağırlıklı vs gibi şeyler duydum. Araştırınca bir şeyler elbet bulursun bu konuda. Hatta bi klişe var ya hani, Boğaziçi mühendis değil yönetici yetiştiriyor diye..

Kısacası ben ODTÜ Makina taraftarıyım bu alternatifler arasında. Genel olarak ODTÜ'de bi sempati hissediyorum..

• Bilkent hangi bölümü okudunuz ? Bir de neden daha özel okumam dediniz ?
  • teknik eğitim olarak odtü'den iyisi yok.
    Koçta yanılmıyorsam çift dal imkanı gibi bir şey vardı, belli bir ortalamanın üstü(yapılabilir bir ortalamaydı net hatırlamıyorum) başka bir branştanda egitim alıp çift diploma alabiliyordu sanki.Birde ikinci yabancı dil olanakları iyi diye duymustum.bu imkan bogazicinde felan da var tabi ama bou daki arkadaslarım sinifların dolu olmasından ötürü bu imkandan çok yararlanamadıklarını soylemislerdi(yani üniversitelerin sundukları olanaklardan senin ne rahatlıkla yararlanabilecegini de ogrenmeye calıs) .Koçun sanırım yurt dışındaki universitelerle anlaşmasıda daha iyi diye biliyorum.Birde önerim Erasmus için makine muhendisligi sececeksen,yurt dışındaki hangi üniversitelerle anlasması var makine mühendisliğinde bunu araştır.Bence muhendislik sececek biri icin Erasmus cok onemli,ingiltere irlanda gibi anadili ingilizce olan bir ulkeye gidebilirsen konusma ingilizcene cok buyuk katkı sağlar,bunun yanında 2. Yabancı dil olarak almanca ögrenirsen ve almanyaya erasmusa gidersen ciddi bir almancan olur bunlar sana gelecekte artı sağlar.Erasmusu bence dilini (özellikle konuşma olarak) gelistirmek icin muthis bir fırsat olarak gör.ingilizce veya ogrenmek istedigin 2. Dilde ,anadili olan bir ulkeye,erasmusla okumaya git.(bu arada almanyada yuksek lisans egitimini almanca aldığında bedava,ama ingiltere de felan çok yüksek ucretler isteniyor,bu yüzden almancayı ve almanyada erasmusu bir düşün,üniversitelerin anlaşmalarını kontrol et)Ben tıp okudugum icin isin içinde cok degilim sadece bu okullarda olan yada kendi zamanımda duydugum bilgiler dogrultusunda aktarıyorum.

• Odtü makina açık ara ülkenin en iyi bölümü. Gerçek ekol.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.