Şimdi Ara

İtü-Geomatik Vs Marmara-Elektrik-Elektronik(Ya da Makine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıralamam 40620 ve şu an ne yapacağım konusunda hiç emin değilim,mezuna da kalabilirim,gidebilirim de.Fakat 1 sene daha bu stresi kaldırabileceğimi düşünmüyorum o yüzden yatay geçiş ihtimallerini falan düşünüyorum.Onun dışında başlıktaki iki bölümü kıyaslasanız hangisine giderdiniz ? Geomatik pek istediğim bir bölüm değil,ama İtü'yü ciddi anlamda istiyorum.Keza Elektrik-Elektronik(Ya da Makine)'i de istiyorum fakat Marmara Üniversitesi genelde 'Advanced Lise' gibi tabir ediliyor.
    Yani kısacası 'İyi okul-Çok istemediğim bölüm VS Ortalama okul-İstediğim bölüm' kıyaslaması yapsanız siz hangisini tercih ederdiniz ?

• Up
  • up
  • Hocam ben uplamış olayım

Marmara Üniversitesi'nde o sıralamadaki bölümler teknoloji fakültesi olarak geçiyormuş ve imza yetkisi yokmuş,rehberlikçi direk sildi o bölümleri
    Ve İtü-Geomatik bölümünü de yurtdışı imkanı açısından ve iş imkanları açısından bayağı övdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth Amarth

Hocam ben uplamış olayım

Marmara Üniversitesi'nde o sıralamadaki bölümler teknoloji fakültesi olarak geçiyormuş ve imza yetkisi yokmuş,rehberlikçi direk sildi o bölümleri
    Ve İtü-Geomatik bölümünü de yurtdışı imkanı açısından ve iş imkanları açısından bayağı övdü

Teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi eşittir imza yetkisi vardır bu karar geçen yıl çıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yine de ne olacağı belli olmuyor,o yüzden İtü-Geomatik'e gidicem sanırım.
  • yatay geçiş olayını hiç düşünmeden git üniversiteye. zira 90a yakın bir ortalama yapman gerek ki kolay olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okul ismi çok önemlidir ama istediğin bölümde önemlidir nasıl olsa 40 yıl onu yapacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itu geomatik bence kardesim. Is olanaklari olsun az mezun vs. Iyi bi secenek. Itu bide bu boru deil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bişey olabilir mi ya,tercih zamanı azıcık bakıyorum foruma da aşırı komiksiniz cidden.
    Bi tarafta harita mühendisliği bi tarafta elektronik-makina mühendisliği,yahu sen bu işi hayatın boyunca yapacaksın marka için mesleğinden mi feragat ediyorsun?
    İşin komik tarafı bu yaşa kadar da ne yapacağına karar verememiş olmak.
    Teknoloji fakülteleri üstteki arkadaşın dediği gibi imza yetkisine sahip artık,hiç bir şekilde de o yetki alınamayacak,kendini güncellemeyen rehberlikçine de bol bol sövebilirsin zira koltuğunu haketmiyor.
    Edit:Marmara da advanced lise falan değildir,sadece mühendislik dalında İTÜ kadar başarılı değildir,yoksa iibf konusunda lider üniversitelerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconic -- 10 Temmuz 2015; 7:06:45 >
  • Ufak bi update yapayım bölüm konusunda kafasında soru kalan, sınav sonucunu bekleyen genç arkadaşlar için. İlk entrymde sorduğum sorunun cevabı kesinlikle ve kesinlikle ortalama okul-iyi bölüm. Fakat ben İTÜ'yü, Geomatik Mühendisliği'ni o zaman tercih ettiğim için pişman değilim. Çünkü sonrasında 3.67 ortalama kasarak birinci sıradan lise zamanından beri istediğim Elektrik Mühendisliği'ne geçiş yaptım  2021 Şubat'ta mezun oldum ve 2 seneden fazladır çalışıyorum. Yatay geçiş işi yapılabilir bir şey, belki ben hali hazırda altından kalkabildiğim için şu an çok zor gibi gelmiyordur ama gayet kotarabileceğiniz bir şey  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.