Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliğinde özellerde en iyisi Bilkent mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru basit. EE de en iyi özel okul yada en iyi EE fakültesi Bilkent mi.

bu soruyu sorma sebebim; bilkent tam burslularda Koç dan geride kalırken(çok fark da yok aslında)

%50 si 3000 ücretlisi 16k ile kapatmış. ücretli koç 200k ile tobb 80k küsür ile kapatmış.

adam 15k sıralama yapıp ücret ödeyerek bilkent ee yazıyorsa mutlaka bildiği birşeyler vardır.

bu kadar yüksek sıralama ile tercih edilme sebebini bilen arkadaşlar cevaplarsa seviniriz.

birde ee özelinde eğitim kalitesi kıyas edilse odtü, boün itü ve koç a kıyasla ne farkı var. artı ve eksi olarak.

yapılan bi araştırmada mezunları içerisinde yurt dışı oranı en yüksek olan bilkent ee olarak görmüştüm. kolay değil yurt dışında bu kadar yüksek kabul görmek.

• EEM'de en iyi kadro bilkenttedir Erdal Arıkanın dersi için bile yazılır orası.

Akademisyenlerin çoğu yurt dışı çıkışlı olduğu için doğal olarak referansları kuvvetli oluyor ondan dolayı Bilkentin yurt dışı öğrencileri fazla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 4 Eylül 2024; 10:39:46 >
  • Bilkent hem devlet hem özel okullar arasındaki en iyi okul tr'deki. Ayrıca özel okullar açısından kendisinden sonra gelen koç'tan da daha ucuz. O nedenle tercih ediliyor

• behindhand kullanıcısına yanıt

fiyat/performans olarak tüm bölümler olarak en iyi okul dur sanırım. fiyatı yeni kurulmuş ünilerle aynı gibi. köklü okullar 1m den başlıyor bilkent biraz daha kar amacı çokda gütmüyormuş gibi duruyor. hatta zarar ettiğini söyleyen bile olmuştu forumda okumuştum sanki.

• Bilkentle yarışma ihtimali olan özel okul koç var, diğerleri bence ee alanında denk değiller bilkente.

Sabancı kötü demiyorum fakat aralarında açık bir fark var bence.

Sıralama kıyaslamak çok doğru değil koç 10 15 kişi alıp ilk 500le kapatmaya oynuyor. Geri kalan öğrencileri Anadolu bursiyerliği ile vs alıyor böyle yapınca bölüm profili düşmesin diye. Burssuz sıralamalar seneye belki dolmayacak kocta ve ozyeginde böyle giderse. (Yazarken baktım Özyeğin ee dolmamış zaten)

30k USD koç ozyegin klasmaninda olan okullar için çok fazla abi. O paraya çocuk ABD'de lisans okur. Tamam trden ivy league girmek kolay değil ama ozyeginde okutacagima ortalama - ortalama üstü okula yollarım çocuğu ABD'ye.
  • aslında ben tam bursluya çok da takılmadım. önemli olan ücretli öğrenciler gibi geldi. aldıkları sıralama ile bir dünya özel okulda tam burslu okuyabilecekken, adam tam ücret ödeyip bilkenti tercih etmiş. kaldı ki sizin yaptığınız hesap da çok mantıklı tam bursluda da açık ara önde duruyor ama koç ücretlide neredeyse dolduramıyacak hale gelmiş. 200k küsür.

EEM okumak için, sıralaması tutanlara baya iyi fırsat verdiği aşikar.

• Türkiye’deki en iyi okul ve bölüm kombinasyonu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ney boun işletme mi

• Marty667 M kullanıcısına yanıt

Ben kendisini 1 defa bile gormeden mezun oldum bu arada, boyu kaçtır en ufak fikrim yok, kardesini biraz photoshoplayarak kafamda bir imaj elde ediyorum

• imza

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

adamın yaşı 66. kullanım süresi anlaşılan dolmuş ama sözleşme gereği isim hakkı kullanım süresi dahaca devam ediyor gibi sizin söylediğinizden anlaşılan. bilimsel olarak belki bir şey katmasa da belki danışmanı olduğu öğrenci varmıdır acaba.

• Bilkent ayarında diğer özeller yıllık 1 milyondan başlıyor; bilgi, bau, yeditepe bile daha pahalı Bilkent'ten. Bu durumda fiyat/performans oranında TR'de zirvede olan okul zaten. EE'de daha önce çok sayıda stanford'a phd için öğrenci yollamışlar, bunlar gelip okul kadrosunda hoca olmuş, o yüzden kaliteli kadrosu var. Şu anda durum nedir bilmiyorum. Yine bilkent EE mezunlarını eskisi gibi stanford'a phdye yollayabiliyorlar mı?

Alıntı

metni:
    adam 15k sıralama yapıp ücret ödeyerek bilkent ee yazıyorsa mutlaka bildiği birşeyler vardır.

Şu dediğiniz doğru değil. Bu insanlar da diğerleri ne yapmış, trend nedir onlara bakıp yazıyorlar. Bir bildikleri vardır diye düşünmek mantıklı değil, hata yapıyorlarsa aynısını siz de yaparsınız.

@shalian14 Ozyegin'in fiyatı biraz pazarlama mantığıyla hesaplanıyor. Okul yarı burslu öğrenci alıyor, yani yarı fiyatıymış gibi düşünmek lazım. Ayrıca yaşam masraflarını da koyunca ABD'de okumaya kıyasla büyük farklar ortaya çıkıyor.

• ODTÜ beden öğretmenliği dururken mi

• quote:

adam 15k sıralama yapıp ücret ödeyerek bilkent ee yazıyorsa mutlaka bildiği birşeyler vardır

Herkese dokunduğu felan yok o paranın. İlla anlam arama
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

anlam aramadım. sadece kendi açımdan baktım hepsi o. 100k aylık geliri olan bir aile o ücreti karşılıyamaz ama ülkemizde 4milyon süper zengin var deniyor. sizde haklısınız.

ama bir de şu var. süper zengin olup oturup eşşek gibi çalışıp 10-15k sıralama yapan kaç kişi vardır. okumaya çalışanlar genelde orta ve alt gelir gurubunda. koça sabancı ailelerine bakınca özgeçmişsel olarak, adamlar direk yurt dışında lise- üni felan okuyup teşekkülü edinip öyle geliyorlar. hani zaten durumu çok iyi olanlar pek de ders kasmaya uğraşmıyor zatem.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Yok her seyi kendi kendine çıkarıyor. Zaten tez ogrencisi ile yazdığı makaleyi beğenmeyip cocuga tek basina Publishlettiren bi adamdı, normal yani

Kendisinden daha yasli isimler ders vermeye devam ediyor bu arada, atalar, onural, morgul..

• shalian14 kullanıcısına yanıt
    Sabancı ee çok aşırı iyi olarak görünüyor dışarıdan bana. Bunu teknik açıdan söylemiyorum tabii ki, gördüğüm duyduğum kişilere bakarak söylüyorum. Bilkent kadar iyi midir sanmıyorum bilkent eee çok top ama bence yurtdışı için proje için Sabancj ee lezizo
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    süper zengin olup oturup eşşek gibi çalışıp 10-15k sıralama yapan kaç kişi vardır.

Sandiginizdan cooook daha fazla var. Eger "zenginlik" tuccarlikla degil okumayla gelmisse zaten genelde cocugu dogru yonlendiriyorlar, muhendislik mi okuyacak en kotu bilkent parali, doktor mu olucan tamam baskent paraliya kadar yoksa olmaz tarzinda thresholdlari zaten aile onden koyuyor.

Ki 17/18 yasinda birini yurt disina gondermek hic kolay bir karar degil. Ben cocugumu ne olursa olsun mit/stanford/harvard/caltech ten kabul almadigi surece amerikaya göndermem lisansa mesela. Nyu/columbiada filan yerler mesela çocuğu, 17 yasinda tek basinda manhattanda korku hikayesi gibi. Cocuguma bana yapilan tarifenin aynısından cekerim, okuyabiliyorsan kendi basina oku, benim yurt dışında cok rahat okuyacak maddi durumum vardi (gerçi bana yoktu o aile kaynakları ora ayri), ama nereye kazaniyorsan orasi dediler pasa pasa kastim valla

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.