Şimdi Ara

Makine arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum, fakat marka ve modelde kararsızım.
    Sitede bir kaç forum okudum, piyasada ve internette biraz araştırma yaptım, bir de sizlere danışayım dedim.
    Benim, sorunsuz ve keyifli fotoğraflar çekmemi sağlayacak, uzun yıllar idare edecek, gece çekimi de iyi olan bir makineye ihtiyacım var. Tabi fiyatı da uçuk olmamalı. (300-500 milyon ideal)
    Sony P 93, Canon Powershot A 85 veya A 75 gibi bir kaç makine arasında kararsız kaldım. Bu makineler arasında veya tavsiye edeceğiniz başka makineler arasındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

• canonlar 30 saniyelik parçalar halinde video kayıdı yapabilmektedir,pek tavsiye etmem, illa üçünden biri diyorsan sony al..
  • Sevgili @mstcom60,

Aslında bu üç dijital fotoğraf makinesini biribiri ile kıyaslamak biraz yanlış olur. Çünkü MP açısından farklı sınıftalar. (A75 3MP, A85 4MP, P93 5mp gibi) Fakat sana yardımcı olmak için genel özellikleriye kısaca kıyaslamaya çalışayım.

Öncelikle, izin verirsen seçim listenden A75'i elemek istiyorum. Çünkü A85 ve A75 arasında çok küçük farklar var ve en azından MP yelpazsini bu kıyaslamada biribirine daha yakın hale getirmiş oluruz. Buna göre;

Sony DSC-P93'ün artıları: 1MegaPixel fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraf çekebilme imkanı, biraz daha fazla uzağı yakınlaştırabilen objektif, daha iyi Min/Max diyafram açıklığı ve USB 2,0 arabirimi kullanıyor olması.

Canon A85'in artıları Daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı fotoğraf çekme yeteneğine sahip objektif, daha iyi normal odak mesafesi, çok daha iyi macro odak mesafesi (yarı yarıya A85=5cm P93=10cm) Diyafram öncelikli ve enstantane öncelikli çekim modları içermesi (burası çok önemli - P93'de malesef yok), daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek mevcut LCD ekran, Beyaz dengesinde daha fazla ön tanımlı seçenek sunabilmesi ve manuel ayarlamaya izin vermesi (malesef p93 manuel beyaz dengesine izin vermemekte)

Bu kıyaslamaya göre bence Canon A85 lider durumda, bir de her iki makine ile çekilmiş örnek fotoğrafları bulup inceleme şansın olursa senin için çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bu arada dikkat ettiysen video çekim özelliklerine yer vermedim, çünkü benim için fotoğraf makinelerinin video kapasiteleri önemli değildir. Fotoğraf makinesi olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay Gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Makine hangi Canon ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.