Şimdi Ara

MAKİNE MI UCAK MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ'den uçak mühendisi olursan elmas kadar değerli olursun hocam. Çok az mezun veren bir bölüm ve yeni havaalanıyla birlikte ihtiyaç artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yellow.Canary -- 10 Ağustos 2018; 0:56:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir diğer deyişle
    kabuklu elma mı kabuksuz elma mı ?
  • Yellow.Canary Y kullanıcısına yanıt
    Tabii bakımcı olmak istiyorsanız üretimi olsa keşke

• kdemirs K kullanıcısına yanıt
    Uçağın bakımı, onarımı, sorun varsa uçuşu etkilemeyecek şekilde çözüm bulunması, uçuşa hazırlanması gibi işleri herkes yapamıyor. Arabadan bahsetmiyoruz, uçak bu. Küçümsüyorsun ama bunun ne kadar değerli bir iş olduğunun farkında değilsin sanırım :)

• Yellow.Canary Y kullanıcısına yanıt
    Küçümsemiyorum. O işi yapanlar olmazsa işler yürümez. Benim hayalim değil sadece. Daha çok fabrikasında olmayı tercih ediyorum.

• Ben olsam uçak seçerdim cok fazla makine mühendisi var etrafta 240k ile makine mühendisliği okuyan var bu sene 300k olcak ama uçak mühendisliği 4-5 üniversitede var ve ilk 50 dışında giremiyosun mezun cok fazla değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçak yaz benim yerime de oku :(

• Uçak oku diyenlere aldanma. Yüksek Lisansı uçak okursun ya da Çift ana dal yaparsın. ITU'de makineye yerleşip ÇAP olarak MAK-UÇAK yapabiliyorsun. 2 diploma da elinde oluyor

• Ben koç-boğaziçi-odtü makine yazıp seçmelileri de uçakla ilgili almayı düşünüyorum. Sıralamam 1064 benim normalde odtü havacılık veya itü uçak yazacaktım biraz sıralama yüksek gelince iyi makine yazarım dedim, uçakla bağlantılı makine diye düşündüm. Sizce napayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nabuket

Ya aslında kafamda tüm uçak muhendislikleri var lakin odtü ve itü tutmuyor onun dışında antep(%100 ing) ,erciyes(%30 ing),ondokuz mayıs (%30 ing) var konya erbakan istemiyorum , ingilizce eğitim istiyorum ve antep çok cazip geliyor ve antep odtuden ayrılma bir yermiş onu okumuştum geçenlerde eğitim bakımından zorlayıcı ve bu iyi bir şey kolay olmaması öğrenmeyi arttırır ama işte iş imkanı olmaz diye babam makine okumani isterim diyor bu da benim kafamı karıştırıyor yoksa uçağı çok istiyorum
    Uçak, makineden zor bir bölümdür. Ayrıca yazdığın okulların hiçbiri beş para etmez kusura bakma. Uçak mühendisliği okuyup kendini geliştirirsen yurt dışı düşünebilirsin.

Sana sadece şunu söyleyeyim iş olanakları ile alakalı. Türkiye'de uçak mühendisi isen ya gerçekten kendini çok geliştirip müthiş bir mühendis olman lazım ya da torpilin olması lazım. Sektörde dönen torpil olayları akıl almaz boyutlarda.

• sieve S kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi beş para etmez demezseniz sevinirim burda itü odtü tutmuyor diye uçak mühendisi olamazsın muhabbetine getirmeyın konuyu, herkes farklı bir sıralamada burada ve kendimi geliştirebileceğimi düşünmesem zaten mühendisliğin M'sini kafamdan geçirmezdim ben

• Marsu. kullanıcısına yanıt
    Sen ne seçeceksin dostum

• KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    Hocam ben araştırdım makineyi o konuda şöyle bir şey var o da şu ; makine mezunu olunca iş buluyorsun ya hani bir sektörde işte o sektör uçakla ilgili olmadiktan sonra uçak havada kalıyormuş bugün onu öğrendim. Yani makineden mezun olunca uçakla ilgili bir alanda çalışıp kendini geliştirmek gerekliymiş bu da biraz kumar gibi geldi bana ben o yüzden uçağa yöneldim ama tabiki uçak gelmezse diye de makine yazacağım ama önceliğin uçak mühendisi olmak

• kdemirs K kullanıcısına yanıt
    Hocam başta kafamda makine okuyup uçağa yönelmek vardı yüksek lisanla fakat makineden mezun olduktan sonra hayat ya hani bu belli olmaz bir şeyler ters gider uçak sektöründe is bulamam ve bu da uçak alanında kendimi geliştirmeme engel olabilir ya da ne bileyim yüksek lisans yapamam falan bu gibi etkenler bende uçak mühendisliği seçme isteğini artırdı açıkçası

• quote:

Hocam şimdi beş para etmez demezseniz sevinirim burda itü odtü tutmuyor diye uçak mühendisi olamazsın muhabbetine getirmeyın konuyu, herkes farklı bir sıralamada burada ve kendimi geliştirebileceğimi düşünmesem zaten mühendisliğin M'sini kafamdan geçirmezdim ben
    Bende uçak müh. okuyorum. İtü veya Odtü'de değilim. Bildiğim bir şeyler var ki öyle diyorum. TAI, aselsan vs. gibi şirketlerin yılda kaç tane uçak müh. aldığına bak. Yanlış hatırlamıyorsum bu yıl 45 kişi alındı. Kaç yüz tane mezun var?

Ve inan bana odtü torpili var bu şirketlerde. Kartel gibi olmuşlar

Yurt dışı hayallerin varsa düşünmeden uçak müh. yaz ama dediğim gibi çok zor bir bölüm. Hatta en zor mühendislik bölümü olduğunu hocalarımız söylüyor.

• sieve S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim torpilim yok ama beynim var burda ego kasmak için söylemiyorum ama her şey odtü ya da ne bileyim itü değil bu üniversitelere gitmeden de çok iyi başaran insanlar var ve evet kafamda yurtdışı var

Zor bir mühendislik bölümü olması işleri kolaylaştırır bence nasıl derseniz o da şöyle ; çalışıp bir şeyleri öğrendikten sonra sen bunu tecrübe ile pekistirirsen ve dili söylemiyorum havacılık dili zaten ingilizce bunu da halledersen bence güzel bir işte bulabilirsin kendini önemli olan bölümün zorluğu değil önemli olan anlayıp bölümünü yapabildiğim en iyi şekilde bitirmek işi sevmek lazım öncelikle de ben şimdi makineye gitsem mutlu olamam çünkü kafamda uçak var makineyi uçak için istedim zaten yoksa ben uçağı direk tercih ediyorum ve zaten makine ikinci plana kaldı benim için ve sana şunu demek istiyorum uçak okuyup işsiz kalan varsa bence kendisi ya çabalamıyordur ya da bir yerde yanlış yapıyordur çünkü en basitinden ucak ile ilgili is bile bulamıyorsan otomotiv sektöründe aerodinamik için bile uçak mühendisi çalışan çok insan var ve bence aşırı bir işsizlik sorunu yoktur bu bölümde makine gibi her yerde bulunan bir bölüm değil bir kere . Bence tabi bu düşünceler sizi bilemiyorum

• quote:

Hocam benim torpilim yok ama beynim var burda ego kasmak için söylemiyorum ama her şey odtü ya da ne bileyim itü değil bu üniversitelere gitmeden de çok iyi başaran insanlar var ve evet kafamda yurtdışı var

Zor bir mühendislik bölümü olması işleri kolaylaştırır bence nasıl derseniz o da şöyle ; çalışıp bir şeyleri öğrendikten sonra sen bunu tecrübe ile pekistirirsen ve dili söylemiyorum havacılık dili zaten ingilizce bunu da halledersen bence güzel bir işte bulabilirsin kendini önemli olan bölümün zorluğu değil önemli olan anlayıp bölümünü yapabildiğim en iyi şekilde bitirmek işi sevmek lazım öncelikle de ben şimdi makineye gitsem mutlu olamam çünkü kafamda uçak var makineyi uçak için istedim zaten yoksa ben uçağı direk tercih ediyorum ve zaten makine ikinci plana kaldı benim için ve sana şunu demek istiyorum uçak okuyup işsiz kalan varsa bence kendisi ya çabalamıyordur ya da bir yerde yanlış yapıyordur çünkü en basitinden ucak ile ilgili is bile bulamıyorsan otomotiv sektöründe aerodinamik için bile uçak mühendisi çalışan çok insan var ve bence aşırı bir işsizlik sorunu yoktur bu bölümde makine gibi her yerde bulunan bir bölüm değil bir kere . Bence tabi bu düşünceler sizi bilemiyorum
    Dediklerin normal ülkelerde geçerli şeyler. Bizim ülkemizde böyle işlemiyor. İşin içine girince anlayacaksın. Yurt dışında yaşamak istiyorsan, imkanın varsa yurt dışında oku. Yoksa, daha öncede dediğim gibi düşünmeden uçak müh. yaz.

Zor bölüm dememin nedeni, eğer ilgin fazla yoksa adamı deli eder. İlgin varsa zaten niye konu açtın hahaha.

• Nabuket kullanıcısına yanıt
    uçak istiyordum hocam nasip olmadı. kırık obp ile uğraşacağım hazırlıkta. gerekirse de üni1 de de uğraşacağım

• Makine >>>>>>

• quote:

Orijinalden alıntı: Yellow.Canary

İTÜ'den uçak mühendisi olursan elmas kadar değerli olursun hocam. Çok az mezun veren bir bölüm ve yeni havaalanıyla birlikte ihtiyaç artacak.
    Sektorde elmas kadar degerli olmak...

guzel deyim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.